Fläskytterfilé med fänkål blev söndagens middag

Publicerat: 2017-09-25
Klockan: 22:15:00

·         800 g fläskytterfilé

·         1 tsk salt

·         1 krm svartpeppar

·         2 msk smör

·         4 vitlöksklyftor

·         1 zucchini ca 300 g

·         1 fänkål ca 250 g

·         250 g körsbärstomater

·         1 dl svarta oliver

·         2 msk hackad färsk rosmarin

·         3 dl vispgrädde

·         2 msk balsamvinäger

·         3 msk kalvfond

·         6 skivor prosciutto

 

 
Sätt ugnen på 200°.

Dela köttet i bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.

Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna.

Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Vi serverar ris till detta men är säkert gott med riven potatis också!

 
 

Kommentarer
Postat av: Isabell Hedberg

Låter verkligen fantastiskt gott :D
Kram!

2017-09-26 @ 15:01:51
URL: http://isabellh.se/
Postat av: yllefilt.blogg.se

Gud vad gott det lät!

2017-09-27 @ 11:13:43
URL: http://yllefilt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0