Småpyssel inför advent

Publicerat: 2013-11-29
Klockan: 23:14:00
Första helgen i advent.....
.... och årets första glögg.
♥ 
Imorgon går tåget till Stockholm och en dag med bara mys, förhoppningsvis god mat och kanske lite shopping,
vi höres!
Kram och ha en skön helg ♥

Pepparkakshuset ...

Publicerat: 2013-11-28
Klockan: 23:28:00
...monterat och klart med mycket kristyr, godis och nötter...
....med en liten ljusslinga inuti lyser det så mysigt och doftar pepparkaka av den lilla värme som blir!
 
Isa har redan varit här och inspekterat och pillat på huset, hon var lite sur och sa att man får inte sätta fast godiset!
Vi får väl se hur länge de får sitta kvar.....
 
 
Köpte en amaryllis idag och för ovanlighetens skull blev det en vit i år...

Smygstart

Publicerat: 2013-11-27
Klockan: 22:50:49
Nagelfix ikväll....
... och varför inte en liten tomte så här i juletid!

Cafégardiner

Publicerat: 2013-11-26
Klockan: 23:33:00
Det var inte sån dum idé iallafall, att sätta upp två kökshandukar i köksfönstret med ett par klädnypor.
 
Jag har nu bytt till ett par juligare sådana...

Nytt till bak

Publicerat: 2013-11-25
Klockan: 22:52:00
Har införskaffat en sprits till kristyr....
...och jag har testat den ikväll och den var superbra!

Kycklinggryta med brysselkål

Publicerat: 2013-11-24
Klockan: 22:15:00
500 g kyckligfilé
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 st röd paprika, strimlad
250 g brysselkål
140 g ananasringar, i bitar
0,5 msk riven ingefära
100 g cashewnötter
 
Sweet chilisås
 
Strimla kycklingen och stek den i olja tillsammans med hackad vitlök i stekgryta.
Salta och tillsätt sambal oelek och soja.
Lägg ner paprikan tillsammans med brysselkål, ananas, ingefära och nötter.
Blanda om och låt puttra ihop.
Serverade ris till detta.
 

Små sockerbagare...

Publicerat: 2013-11-24
Klockan: 22:11:00
...här idag har varit!
 
Blev några kakor till slut, men mycket deg hamnade nog i småmagarna.

Gjort vinter

Publicerat: 2013-11-23
Klockan: 22:55:00
Ja, idag har jag gjort det sista ute inför vintern, lite sent men hann innan snön.
 
Plockat in allt ute i trädgården samtidigt som montering av julbelysningen i flaggstången, inte illa!
 
Skönt att sedan gå in och baka lite. Finns inget bättre för att få upp värmen både inomhus och inombords, det var lite småkyligt att vara ute o greja idag.
 
Alla delar till pepparkakshuset klara.....
... och nu är det bara monteringen kvar, och av erfarenhet så är det inte bara.
 
Ha en skön lördagskväll, alla!

För dekoration

Publicerat: 2013-11-22
Klockan: 23:30:00
Går man in på Cervera blir man ju helt sjuk, de har så mycket roligt i bakväg....
Jag köpte en sprits för både mindre och större bakverk...
Filmkväll med mys...
..nu är det helg!
 
Kramisar
 
 

Julpost

Publicerat: 2013-11-21
Klockan: 22:42:00
Tiden går så otroligt fort, tänk att det är första advent nästa helg!
 
Jag har tyckt att jag haft all tid i världen att göra allt det roliga inför julen, men förstår nu att jag måste sätta igång om det ska bli nåt.
 
Plockat fram lite färg ikväll ....
.. och börjat skissa lite på julkorten..
 
Det är ju så kul när man kommer igång, men så är det ju det där med klockan igen då, det är ju en dag imorgon också!
 

Lunchade ute idag

Publicerat: 2013-11-20
Klockan: 22:31:24
Skippade matlådan idag och tog en sallad med kyckling, bacon och ädelost ....
.. på Java!
Arbetsdagen avslutades senare med en fika, också på Java.
 
Imorgon kanske vi får lite snö, eller blir det bara regn?
Vi får se....
 
Kram på er!

Tomte på form

Publicerat: 2013-11-19
Klockan: 23:20:00
Knäckformar, muffinsformar med små tomteskyltar.....
....roligt till julgodiset!
 

Till julbaket

Publicerat: 2013-11-18
Klockan: 22:34:00
Knådade ihop en pepparkaksdeg ikväll.
 
Bra att ha i kylen om lusten att baka en liten kaka infinner sig ...
...eller kanske ett pepparkakshus!

Inte mycket till shopping

Publicerat: 2013-11-17
Klockan: 22:25:00
Efter en förmiddag med besök på både IKEA och köpis, var det här det enda jag kom hem med ...
...en påse julgranskulor!
 
En rolig och skön helg är nu till ända, och en hel vecka till nästa.
Några kvällsmackor som tröst...
Kram

Prinsessans Dag

Publicerat: 2013-11-16
Klockan: 23:28:00
Vi överraskade familjen i Björke på morgonen med frukost ...
...♥
 
... och prinsessan själv,  fick äntligen sin åktur i "Prinsessebilen"...
..lycka!!!
 
Till kvällen blir det en middag ute med HELA familjen för första gången, barn och barnbarn ..
..superkul!
Tomten, som Isa ska pyssla om fram till julafton, är naturligtvis också med.....♥
 

Smör för kroppen

Publicerat: 2013-11-15
Klockan: 23:20:00
Man kan inte åka hem ifrån Högbo Bruk utan något från Björk & Berries butik.
 
Denna gången en ny bodybutter....
..med massor av smultron!
 
Ha en härlig helg, alla!
 
Mysigt att vara inomhus och höra regnet smattra mot fönstren....
♥♥
 

Två dagar på Högbo Brukshotell

Publicerat: 2013-11-14
Klockan: 23:11:00
Har haft ett par härliga dagar med min arbetsgrupp.
 
På min egentid bjöd jag min kropp på en helrenovering, scrub, aromainpackning, massage och en ansiktsbehandling.
 
En glas juice i väntan på behandlingen ...
 
.. i en mycket avkopplande miljö....
Efter en och en halv timme av välbefinnande gick jag därifrån som en helt ny människa!
Dagarna bjöd på mycket god mat...
..bakverk och lite shopping.
 
Kvällens träningspass fick bli lite hårdare än vanligt, som ni säkert förstår varför.
 
 
 
 

Ett gäng strumpor

Publicerat: 2013-11-12
Klockan: 22:48:00
Fick idag de beställda strumporna från Newbody.....
..härligt, nu blir det en liten rensning i strumplådan!
 
 
 

Barnbarnsvakt ...

Publicerat: 2013-11-11
Klockan: 22:52:00
..ikväll i Björke.
 
Två små badankor i karet....
Nu har jag fått lite påfyllnad av kramar och pussar, både blöta och ibland lite snoriga.
Inte undra på att mormor går och är halvförkyld hela tiden!
Det kan jag stå ut med, värt varenda liten bacill!!

Fryst daimkaka

Publicerat: 2013-11-10
Klockan: 22:44:00
Bakat en kaka med daim och vaniljvisp som sedan fryses och blir som en glasstårta.
 
Till botten: 
1 ägg
1 dl socker, vispas vitt
 
Blanda 45 g vetemjöl med 0,5 tsk bakpulver och 50 gr hackad mandel.
Vänd försiktigt ned detta i äggblandningen och till sist tillsätter du 35 g smält avsvalnat smör.
 
Häll blandningen i en välsmord springform.
Grädda i 180 g i ca 25 minuter, kakan ska vara seg inuti.
 
Vispa upp en förpackning vaniljvisp hårt.
Hacka 3 dubbeldaim och vänd i vaniljvispen.
Häll daimröran över mandelbotten och ställ i frysen, gärna över natten.
Låt kakan tina ca 10 minuter innan servering.
 
Jättegott!
 
Sommaren och hösten är nu till ända och det mesta av grödorna ligger på komposten nu.
Hejdå!
 

En grådisig lördag i november

Publicerat: 2013-11-09
Klockan: 23:07:00
Visst är det underbart med helg och ledighet!
 
Har varit ute på vift idag med barnbarnen, och då är det alltid full fart...
 
Shopping på Ikea och ...
...fotografering.
 
På eftermiddagen ett födelsedagskalas men två födelsedagsbarn, 26 respektive 28 år...
 
...GRATTIS, brudar!
Naturligtvis blir man trött efter en dag som denna!
 
En god middag får avsluta denna lördag...
.. hemma i lugn och ro, hem ljuva hem!
 
Kramisar
 

Kärlek vid första ögonkastet....

Publicerat: 2013-11-08
Klockan: 23:35:00
...och visst är det härligt!
 
Såg det bara av en slump, utifrån genom fönstret, hängandes där på en galge inne i butiken....
 
...LINNET! det ska jag ha, stegade bara in och tog min storlek och gick till kassan!
 
Öppen rygg med små knappar i nacken....
..♥♥
Love it!!!!
 

Min fina blomma

Publicerat: 2013-11-07
Klockan: 23:03:51
Denna roliga och fina blomma fick jag av svärmor och svärfar när jag fyllde år.
 
Aeschynanthus twister heter den och det kan man ju se varför...
 
Kul med lite annorlunda växter!

Tomatsalsa med hetta!

Publicerat: 2013-11-07
Klockan: 22:56:00
Gjorde en salsa ikväll till morgondagens tacos...
 4 stycken tomater
1-2 chili
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
 
Strimla gul lök, vitlök och chili.
Skär sedan tomaterna i klyftor. Stek tomaterna på hög värme i en stekpanna, de ska rostas ordentligt och få mycket färg.
Tillsätt chili, vitlök och gul lök i stekpannan och låt rosta med till den får färg.
 
Mixa sedan salsan slät och krydda med salt.
Jag provsmakade lite och jag lovar att den är het så det räcker till!!

Rom i regnbågens färger

Publicerat: 2013-11-06
Klockan: 22:51:00
Nail caviar, har ni testat det?
 
Inte jag iallafall, men nu har jag två burkar kaviar...
..i lite roliga färger, finns i svart, guld och vitt också.
 
Man målar först med transparent nagellack och doppar sedan nageln i burken.
 
♥♥

Det var ett tag sedan...

Publicerat: 2013-11-05
Klockan: 23:28:00
 
Både jag och väskan lever vidare idag ...
...men vissa småskavanker har det väl blivit på oss båda, det har ju gått några år!

Mot julen...

Publicerat: 2013-11-04
Klockan: 22:18:00
Ja, nu har det blivit november, månaden som är planeringens och förberedelsens tid inför advent och julen!
Kul!
 
Lite smått i pyntväg idag....
...några meter julband samt hjärtan i trä♥
 
 
 

Middag med spöken

Publicerat: 2013-11-03
Klockan: 11:28:00
Igår hade vi en god och rolig middag/fest här hemma.
 
Dukade bordet med spöken och godisknyten...
...alltid kul med litet tema ....
Tonfiskröra till förrätt ...
...het kyckling med cayennepeppar och curry ...
Creme brulé med blåbärssorbet till efterrätt...
Allt var godis och jag tror att alla blev mätta och belåtna.
 
Jag får väl be om ursäkt för masken i salladen, men är det Halloween så ska de vara på riktigt!
 
Kram till alla och tack för en rolig kväll ♥

Till bak

Publicerat: 2013-11-01
Klockan: 23:08:00
Köpte idag dessa muffinsformar från IB Laursen....
..tänk, va kul att göra cupcakes i dessa!
 
Eftersom jag är barnsligt förtjust i ballonger så kunde jag förstås inte motstå denna ....
...från Kalas & Co. 
Visst är den häftig?
 
Härligt med kort arbetsdag idag, jag tycker denna dag varit som en evighet.
Kanske beror det lite på att jag tog helt fel på klockan imorse och sprang till bussen tio över sex, en hel timme för tidigt.
Tyckte det var lite mörkt ute och kom då på misstaget!
Vad är det för fel?
 
God mat ikväll och lite fredagsmys....
 
Ha en trevlig helg, alla!
 
 
 


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0