Pumpa med ljus

Publicerat: 2014-10-30
Klockan: 22:34:00
Ikväll skapades här en traditionell lykta, pumpagubben, .....
...står nu på farstukvisten och välkomnar alla gäster!
Förhoppningsvis så skrämmer den bort de ovälkomna gästerna!

Löv till dekoration

Publicerat: 2014-10-29
Klockan: 22:40:00
Plockade in några löv och höstade till två syltkrukor ikväll ....
...och det blev verkligen ett fint sken med fina färger, genom löven.
Enkelt och effektfullt!

Persimon

Publicerat: 2014-10-28
Klockan: 22:16:40
Nytt i fruktväg, iallafall för mej, har aldrig smakat den tidigare.
 
Persimon är, liksom tomaten, ett stort bär.....
...söt o god!
 

Hobbyshopen

Publicerat: 2014-10-27
Klockan: 22:59:00
Fick en idé om att göra nån  höstdekoration och var in på Hobbyshopen och inhandlade en liten påse smått & gott ...
...men som sagt bara på idé-stadiet än.
Återkommer!
 
 

Rosa, brunt & guld

Publicerat: 2014-10-27
Klockan: 22:52:08
Tänk va veckorna springer iväg, tycker jag springer hos Gabriella  stup i kvarten.
Naglarna blev lackerade precis efter mina önskemål, rosa, brunt och guld, nästa gång blir det röda lagomt till första advent ...
En eloge till Gabriella på Mina Naglar!
 

Pate au Choux ....

Publicerat: 2014-10-26
Klockan: 23:04:00
.... med topping Pate sucre fyllda med lingongrädde, var det tänkt till eftermiddagskaffet idag.
Alla deltagarna i Hela Sverige bakar misslyckades med dessa och likaså jag.
De var hur höga o fina i ugnen innan jag tog ut dem, då sjönk de ihop som pannkakor.
Attan!
Nu fick de bli nån sorts bakelse med lingongrädde emellan istället ....
.....ibland får man improvisera!
Helgen slut och en ny vecka med sju alldeles nya dagar väntar.
 
Kram & god natt!

På bättringsvägen

Publicerat: 2014-10-25
Klockan: 23:33:01
Ada är hemma igen i sitt stall...
... men hon bor nu tills vidare i en egen liten röd stuga på gården eftersom hon smittar fortfarande.
♥♥
 

Fylld lövbiff

Publicerat: 2014-10-25
Klockan: 23:24:00
Mätt o belåten ikväll efter detta goda recept.
 
Lövbiff fylld med svamp, lök och parmesan:
4 st lövbiffar
200 g champinjoner, hackad
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl grovriven parmesan
Smör
Salt o peppar
1 + 1 dl creme fraiche
1 kruka persilja, hackad
Dijonsenap
2 1/2 dl grädde
Soja
Vitpeppar
Tandpetare
Fräs svamp och lök(och vitlök) i smör tills vätskan har kokat bort.
Krydda med salt och svartpeppar efter smak. 
Låt det svalna och blanda sedan med 1 dl creme fraiche, parmesan och hackad persilja.
Fördela fyllningen på ena halvan av varje lövbiff.
Vik över andra halvan o fäst ihop med tandpetare.
Hetta upp en stekpanna och stek de fyllda lövbiffarna i smör, ca 2 minuter per sida tills de får fin färg.
Salta och svartpeppra.
Lyft köttet ur pannan.
Häll i grädde och 1 dl creme fraiche i pannan, ca 2 msk dijonsenap. Rör om och låt puttra upp.
Smaksätt med soja och vitpeppar,
Lägg köttet i såsen och låt puttra någon minut.
 
En höjdare!
Vi åt klyftisar av bakpotatis och rostade morötter till detta, mycket smaskigt ....
 
Verkligen en god avslutning på en god dag ♥
 
 

Utöver den vanliga ...

Publicerat: 2014-10-25
Klockan: 23:07:05
..veckostädningen på lördagsmorgonen, så hade jag idag sällskap av Mr Muscle...
...och vips så hade vi två skinande och som nya ugnar här hemma!
Vilka krafter denna Mister har, bara spraya på och torka bort!
Sånt som också måste göras, inte bara dammsugning och torkning, men som tur inte så ofta.
 

För ljus & värme

Publicerat: 2014-10-24
Klockan: 22:46:00
Nu har jag laddat upp för kommande höstkvällar, ljuslådan fylld igen ...
.....små grytor, kanske till nån värmande soppa före maten ...
..allt för lite extra värme o mys i höstrusket!
Kolla in, min discobukett....
..den får stå för färgklicken i detta inlägg.
Ha en skön helg, alla!
 

Bilkoll

Publicerat: 2014-10-24
Klockan: 20:32:00
Torsdag morgon och det var dax för min lilla pärla att få årets genomgång ....
....gick ganska bra, för att vara i den åldern, hade bara lite problem med sina bromsar där bak.
Mysigare ställe har man väl tagit sitt morgonkaffe på!
Gräsänka i ett par dagar och gjorde kvällens middag enkel, testade Texas Long Horn coleslaw....
..och den var faktiskt god för att vara på burk!
Passade perfekt till en grillad kyckling,  ...
....soffmys, lugn & ro, bara jag o tv-dosan!
 

Valfri present

Publicerat: 2014-10-22
Klockan: 22:12:06
Sådana här presenter är också kul att få, de man får gå ut o välja helt själv.
Blev en liten påse från Odahl idag ...
...med ett halsmycke i svart & silver ....
 
♥♥
 

Tack....

Publicerat: 2014-10-21
Klockan: 22:31:00
....till alla er som kom och firade min födelsedag!
Trångt, rörigt o stimmigt men det är just det som är kul med födelsedagar, alla träffas på en o samma gång!
Jag är supernöjd med min dag!
Tack alla fina ....

Smörgåsbak

Publicerat: 2014-10-20
Klockan: 23:09:00
Ikväll har vi firat svärmor som fyller 75 år!
Mycket gott tilltugg i glatt sällskap!
Grattis Margit
Ingen rast, ingen vila, åkte sedan hem o fixade till tårtor till mitt kalas imorgon.
 
Nu hoppas jag verkligen att alla är hungriga när de kommer så jag inte får äta smörgåstårta i flera dagar!
Välkommen mina nära o kära!

Söndagsutflykt

Publicerat: 2014-10-19
Klockan: 22:05:00
Tog en promenad till skogen idag.
 
Plockade ingen svamp men såg både ätbara och icke ätbara sådana ...
....däremot fick lite mossa till jul följa med hem....
En tur till affären också ....
.....men det var lite trångt i mormors korg!

Helg med god mat

Publicerat: 2014-10-19
Klockan: 21:56:00
Ja, då var denna helg också till ända, alldeles för kort som vanligt.
Vill dela med mej, två recept som jag komponerade ihop själv igårkväll.
 
Ca 10 mandelpotatis
3 ägg
3 msk smör
1/2 dl rapsolja
En påse västerbottenost
Ett paket bacon
Potatiskaka i form:
Kokade mandelpotatis, skalade och mosade den när den fortfarande var varm.
Vispade ihop tre ägg, salt & peppar, smält smör och rapsolja.
Häller detta över potatisen och mosade ihop med riven västerbottenost.
 
Knaperstekte bacon i små små bitar och blandade i detta i moset.
Hade dem inne i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Kall dragonsås:
Vispade samman creme fraiche och majonäs.
Kryddade med massor av torkad dragon och en klyfta pressad vitlök.
En mycket god middag blev det ...
 
 
 

Gott!

Publicerat: 2014-10-17
Klockan: 23:47:00
Ny rolig godisförvaring ...
...bara att lyfta på locket o smaka på gosakerna!
Den kommer från Fina Saker......

Oplanerat barnbesök

Publicerat: 2014-10-17
Klockan: 23:40:00
Ikväll sover våra barnbarn kvar här då Ada blivit akut dålig och måste åka till Ultuna hästklinik.
Vi håller tummarna nu att hon blir frisk och får komma hem snart!
Så med andra ord så har det varit full rulle här ikväll ....
... Isas favoritpyjamas som var, inte för så länge sedan, alldeles för stor börjar nu strama lite här o var...
...vi får väl klippa av grodfötterna snart och sy om den lite!
Just nu en lugn och skön fredagskväll, ska nu bara ladda mitt batteri till imorgonbitti.
Kram o god natt på er!
 

Nyklippt

Publicerat: 2014-10-16
Klockan: 23:02:31
Mysan Blev så söt med kortkort frisyr.. 


...hon var söt i långt hår också men kruxet var att det bara var fläckvis. 
Nu får allt hår börja om från början.
Lilla trollunge! 

Ljus i mörkret

Publicerat: 2014-10-15
Klockan: 22:50:00
Köpte dessa glaslyktor i silver idag, och de glittrar o lyser upp så fint.
De passar på spishällen .....
...men även inne i spisen ...
..där de också har fått sin plats just nu.
 
Levande ljus hör hösten till och visst är det mysigt, att en sån här kväll sitta inne o mysa, med fladdrande lågor omkring sig?
Kramisar på er 

Tonfisksås

Publicerat: 2014-10-15
Klockan: 22:40:04
En god pastasås till middag ikväll, en rätt som fallit lite i glömska här hemma.
Tre burkar tonfisk i vatten
En gul lök
En påse smögensås
En ask små tomater, halverade
Två dl mjölk
Tre dl grädde
Salt & peppar
Lite senap & ketchup
 
Hackar löken och bryner på den, häller sedan i tonfisken.
Vispar ihop såsen, en påse smögensås o mjölk, häller i detta i grytan.
Häller i ca 3 dl grädde och i med tomaterna.
Kryddar och har i lite ketchup o senap för att få lite sött sting på det hela.
Får puttra ihop ....
...vi äter spaghettini till detta men det är gott med ris också.
Ett plus är naturligtvis topping med fetaost!

Synd att kasta bort!

Publicerat: 2014-10-14
Klockan: 22:52:00
Söndagssteken tog slut men det blev gräddsås och potatis över.
Så ikväll rullade jag några köttbullar ...
....stekte potatisen och gräddsåsen gjorde sig lika bra till detta som till steken.
Hur gott som helst!
 

En glass i månaden

Publicerat: 2014-10-14
Klockan: 22:36:46
Min nya kalender för 2015, en glass med recept för varje månad......
....och många av dem ser mycket läckra ut!
Kanske det blir månadens glass hela år 2015??
 
 
 

Spisrenovering

Publicerat: 2014-10-13
Klockan: 22:37:00
Nu är det eldstaden i rummet som skall få lite finnish, lagat o putsat lite skavanker ...
....nu ska den bara kalkas o bli vit o fin.
Men det får blir någon annan dag ....

Enkel äppelmos

Publicerat: 2014-10-12
Klockan: 23:33:00
 
Idag gjorde jag äppelmos, enkel och snabb.
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
6 dl socker
 
 
Skala o kärna ur äpplena och skär i klyftor.
Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.
Koka upp på svag värme så att det inte bränner vid.
Prova med en sticka att äpplena är mjuka. 
Rör ned sockret och låt koka upp igen.
 
Kör äpplena till mos i matberedaren,
 
Klar att servera!
 
 
Jag gjorde halva receptet och det blev en liten skål mos, lagom till dagens skinkstek med gräddsås.

Kalasväder med kalas

Publicerat: 2014-10-12
Klockan: 10:14:00
Vägra klänning!
 
Mysan blev helt hysterisk, inte klänning, inte klänning! Rev o slet i den så det fick bli en nakenfis som öppnade paketen...
.... som tur var fanns det lite nya o skönare kläder i paketen!
En nöjd Mysan efter en hel dag med firande ♥
 

Taco-nytt

Publicerat: 2014-10-10
Klockan: 23:37:00
Testade denna nyhet ikväll...
...mjuka tortillabröd.
Goda och lätta att äta ....
Man fick plats med lite av varje ...
..och mummsigt var det!

Mys dag idag

Publicerat: 2014-10-10
Klockan: 23:33:00
Tänk att lilla gumman blivit två år idag, lilla envisa o bestämda My, en riktig Lilla My....
....♥♥
 
Kalas blir det imorgon!
Önskemål om Laban på tårtan.
Klart att mormor fixar detta, inte så proffsiga men det blev Laban på dem iallafall ...
Hipp hipp hurra, för lilla Mysan!
 

Sockerpyssel

Publicerat: 2014-10-09
Klockan: 23:12:00
Gör ikväll några tårtdekorationer.....
... bland annat med ätbart guld!
Säkert inte så nyttigt men det blir ju inte i så stora mängder o heller inte så ofta!
Gör också ett paket .....
.... kan visa vad det är i paketet också för födelsedagsbarnet blir bara två år och kan inte tjuvtitta på min blogg!
Den här mysfilten ska lilla Mysan få mysa i vid tuppluren på dagis ...
... den är sååå mjuk o gosig, precis som Mysan!
 

Brödskrin

Publicerat: 2014-10-08
Klockan: 23:16:41
Här är ett av många bra köp i Ullared ....
...ett litet annorlunda brödskrin, har inte sett nåt liknande när jag kollat runt.
Det är lite I B Laursen-stil över det.

Sesampanering

Publicerat: 2014-10-08
Klockan: 23:12:07
Varför inte panera kycklingen med sesamfrön?
En idé jag fick när jag stekte kycklingfilé ikväll.
När de var färdigstekta så doppade jag dem först i ägg och sedan i sesamfrön.
Stekte sedan på dem tills de fick fin färg....
..och det blev en jättegod smak av de lite brända sesamfröna.
Ett gott tips!

Korv & bacon med spaghettini

Publicerat: 2014-10-07
Klockan: 23:08:00
Middag en regnruskig tisdagskväll, blir en röd gryta med lite sting.
 
Ca 600 g korv
2 pkt bacon
6 st stora färska champinjoner
4 st minipaprikor
2 dl ajvar relish, stark
2 dl grädde
Färsk oregano, timjan och basilika, rester från helgens pizzabak
 
Klipp bacon och stek den knaprig.
Slanta korven och stek den, blanda i bacon.
Skiva champinjonerna och lägg i, slå på grädde och ajvar relish.
Salta och peppra med grov svartpeppar.
Klipper i de färska örterna.
Låt puttra ihop och lägg på slutet i den delade paprikan.
 
Vi äter spaghettini och en sallad till detta!
En lagom o god middag en kväll som denna......♥
 
 
 

Två meter kabel

Publicerat: 2014-10-06
Klockan: 22:47:00
Nu har jag införskaffat mej en ny o längre kabel till min telefon.
Jag slipper nu ligga o balansera på sängkanten för att nå till telefonen då den ligger på laddning.
Allt för bekvämlighetens skull!
När jag andå var i målartagen ikväll så målade jag anslagstavlan i köket ....
... tänk va lite färg gör mycket.
Som ny!
Alltid snyggt med VITT!
 
 
 

Så högt

Publicerat: 2014-10-05
Klockan: 22:30:38
Varje gång vi går till lekparken så måste vi gå o kolla vid vattentornet  
.. det är så högt när man står alldeles intill! Isa är mycket fascinerad av tornet och har många frågor, kan man bada där uppe? Ska vi gå in Mommo? 
Frågvisa sötnos! 





Pizza i långpannan

Publicerat: 2014-10-04
Klockan: 22:24:00
Ikväll bakade vi två pizzor i en....
Pizzadeg till långpanna:
50 gram jäst
3 dl ljummet vatten
4 msk olja
6-7 dl mjöl
1 nypa salt
 
Blanda ut jästen i vattnet.
Häll i olja och salt, arbeta därefter in mjölet.
Låt jäsa under duk i kylskåp i ca 8 timmar.
Baka sedan ut degen på en plåt.
Brer på passerade tomater.
 
Den ena halvan:
Fetaost
Serranoskinka
Skivad färsk champinjon
Färsk timjan, basilika och oregano
 
Den andra halvan:
Köttfärsröra (med vitlök, rödlök, ketchup och salt & peppar)
Tomater
Riven västerbottenost
Färsk timjan, basilika och oregano.
 
Gräddas i ugn, 250 grader, i ca 15 minuter.
Lägger på ruccola och klar att serveras ...
Nu är man mätt långt in på småtimmarna!
 
Kram på er!

Äppelskörd

Publicerat: 2014-10-04
Klockan: 22:11:00
Plockat fallfrukt idag, ett par korgar fina äpplen och en skottkärra mindre fina äpplen som hamnade på komposten.
Fortfarande mycket frukt kvar uppe i trädet ...
Plockade in lite nypon och rönnbär idag och det fick bli ett litet hjärta ...
En varm o skön dag ute i trädgården ....

Saknad

Publicerat: 2014-10-03
Klockan: 23:07:00
Tänk va tiden går, det är idag tre år sen pappa lämnade oss och jag undrar vart tiden tagit vägen?
Tiden o saknaden har kommit til den punkten att jag nog har förlikat mej med att han är borta, men visst gör det ont fortfarande.
Gör ett litet hjärta o går fram till pappa ikväll ...
..och tänder ett ljus.
Du var MIN världens bästa pappa!
 
 
 
 
 

Philadelphia & champinjoner

Publicerat: 2014-10-03
Klockan: 22:52:00
 
Önskemål om en gammal klassiker här ikväll, fläskfilé med osttopping.
1 kg fläskfilé
1 ask philadelphia - vitlök & örter
1 ask philadelphia - salladslök
Färska champinjoner
Champinjonerna hackas i små tärningar o steks, lägges i en skål o osten rörs i!
Putsar filén, skär i skivor, saltar o pepprar,  o steker tills de är nästan klara.
Slår på lite vatten o fond, får puttra en stund.
Röran klickas på varje filébit och blir härligt krämig av värmen !
Kryddas med kvistar av timjan, o så gott!
Serveras med gammal hederlig räfflad pommes o sallad....
 

Papper, pärlor & band

Publicerat: 2014-10-02
Klockan: 23:12:20
Alltid kul med paket från kreativa klubben...

❤️

I målartagen

Publicerat: 2014-10-01
Klockan: 23:08:00
Ja, det ena ger det andra ...
 
Målade elementen i rummet och de blev så vita o fina, så det var ju bara att fortsätta o måla fönsterfodren också!
Samt då lika bra att bygga nya fönsterbänkar också ....
....och nu har jag börjat måla dessa. 
Detta lilla projekt kommer att sluta med att hela rummet blir i ny kostym, men det är ju alltid kul att ha något på gång!!

Fläskfilé i jordnötssås

Publicerat: 2014-10-01
Klockan: 23:01:00
Lite rester från igår fick bli en del av middagen ikväll.
 
Strimlad fläskfilé, ca 700 g
Purjolök
Morötter skurna i slantar, 3 st
En burk sataya
Kalvfond
Grädde, ca 2 dl
Salt & peppar
Ca 1 dl jordnötter
 
Steker den strimlade fläskfilén  i smör och blandar sedan i purjolöken och morötterna som får steka med en stund. Saltar o pepprar.
Häller i sataya-såsen , grädde och kalvfond.
Toppar med jordnötter ...
 
Kan nästan inte bli en snabbare och enklare onsdagsmiddag!
Vi åt vildris till detta .....♥
 
 


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0