Tulpaner i kupa

Publicerat: 2014-01-31
Klockan: 23:40:00
Äntligen kom den stora glaskupan till användning som stått i källaren o dammat i många år .....
.. den blev jättefin med lila o vita tulpaner i.
Ett tips till er som tröttnat på er guldfisk!
Hällde i en påse Water Pearls i vattnet först....
...de är ju hur läckra som helst.
Nu tar det ju 12 timmar innan de små pärlorna sväller och blir som stora jättefina "glaskulor".
Tog dessa bilder efter ca 5 timmar ....
..vi får se imorgon hur de ser ut!
Fick ett par tofsar med mej hem idag (!?) ....
...nu ska jag bara komma på var de ska få pryda sin plats någonstans.
Love!
♥♥

Så söta!

Publicerat: 2014-01-30
Klockan: 22:55:00
När jag tränar så har jag badrumsdörren öppen då jag vill ha lite musik, och då får jag alltid en liten publik...
..det är ju så skönt att ligga på det varma golvet! ♥♥
 Mina små ulltussar!
 
Lite olika fröer blev det i affären ikväll ....
..roligt att de finns i lösvikt, man köper bara så mycket man behöver!
Tänkte att jag kanske skulle baka lite bröd i helgen om tid och lust finns då, vi får se.
 
Kram

Tacokryddad kycklinggryta

Publicerat: 2014-01-29
Klockan: 23:25:00
Hittade detta recept på Idas blogg och tänkte att det måste jag testa ikväll.
 
500 gram kycklingfilé
0,5 röd lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
0,5 påse tacokrydda
1 hönsbuljongtärning
1 burk tacosås - medium
1,5 dl vatten
1 frp bacon - knaperstekt och hackad
1 dl jordnötter (jag använde cashewnötter)
curry
svartpeppar och salt
 
Bryn löken, paprika och vitlöken i en stekpanna och kycklingen i en gryta medans.
Häll sedan över grönsakerna i grytan.
Häll i halva tacokryddan, buljongtärning, tacosåsen och 1, 5 dl vatten.
Låt sjuda under lock i 10 minuter.
Stek bacon, låt rinna av på hushållspapper innan du hackar den.
Tillsätt creme fraiche i grytan, bacon och jordnötterna, smaka av med salt, peppar och curry.
 
 
Servera med en sallad, ris eller tortillabröd....
...verkligen en god och smakrik gryta!
Tog mej sedan en sväng till sjukstugan i Björke och hälsade på.
De har verkligen haft otur nu, först blev Isa förkyld med hosta och hög feber och lilla My insjuknade ett par dagar senare.
Igår började My på dagis igen och idag fick hon gå hem, med vattkoppor denna gång.
Många kramar o pussar till de små sjuklingarna!

Träningen på topp!

Publicerat: 2014-01-28
Klockan: 23:18:00
Tisdag kväll är en kort kväll numera eftersom vi då har kvällsöppet på jobbet.
Det blir nästan inget mer än träning och mat när man kommer hem......
Det känns nu iallafall jätteskönt att ha kommit igång riktigt med träningen efter alla ledig- och festligheter.
Jag kör som vanligt, varje kväll, 30 minuter på crosstrainern, 30 x mage och 30 x armar men har lagt till 30 x knäböj.
Dessutom har jag kört passet på helgen också vilket jag inte gjort tidigare.
Nu när man är igång så känner man verkligen hur mycket piggare man blir !
Kram på er...
..och ha en god natt.

Blommigt

Publicerat: 2014-01-28
Klockan: 22:59:00
Köpte idag ett nytt fodral till min telefon...
..detta gillade jag, känns lite som 50-, 60-tal! ♥♥

Glittrande rosa!

Publicerat: 2014-01-27
Klockan: 22:31:00
Fixade mina naglar ikväll, innan hade jag tänkt mig något i svart och vitt, men som nästan alltid blev det nåt helt annat.
 
Rosa med glitter och små detaljer i vitt ...
..älskar rosa och det är aldrig fel med rosa naglar!
Återstår att se om det blir nåt i vitt och svart nästa gång....
 
 
 

Frukt till steken

Publicerat: 2014-01-26
Klockan: 22:30:00
Såg detta i något recept, och varför inte?
 
Lite frukt till steken.....
..istället för glelé och äppelmos.
Vi åt detta till honungs- och apelsinglazerad skinkstek.
Inte tokigt alls ....
Kram på er och hoppas att ni också haft en skön och härlig helg!
 

Klassisk Tiramisu

Publicerat: 2014-01-26
Klockan: 22:23:00
Tänk om man varje morgon blev väckt av en sådan här sötnos....
Idag har jag äntligen kommit mej för att göra tiramisu, bara ätit det på restaurang tidigare.
4 äggulor
4 msk socker
1 äggvita
500 gram mascapone (italiensk färskost)
skal av en citron
10 savoyardikex
1 ½ dl starkt kaffe
4 cl konjak
kakao till garnering
Vispa äggulor och socker pösigt (spara 1 äggvita och vispa den för sig)
Blanda i mascapone och vispa på låg hastighet, lite i taget och vänd sedan i äggvitan.
Rör i citronskal.
Lägg Savoyardikex i botten på en form .
Blanda starkt kaffe med konjak och doppa hastigt kexen i detta, de suger åt sig fort och de får inte för blöta.
Bred på hälften av mascaponeblandningen. Lägg på ett varv till av kex som doppats i kaffe- och konjaksblandningen, och sist resten av mascaponeblandningen.
Låt stå minst 5 timmar i kylskåp, gärna över natten.
Sikta över kakao före servering.
 
En god efterrätt!
 
 
 

Vi & lilla My

Publicerat: 2014-01-25
Klockan: 23:21:00
Imorse kom lilla Mysan hit för en heldag med mormor och morfar.
Mamma jobbat och pappa och Isa, som nu är frisk, varit ute på lite aktiviteter.
 
My är fortfarande lite krasslig men pigg mellan varven ....
..och nog var hon lite mer "mormig" än vanligt men det har man ju inget emot.

Nu sover hon sött och det hoppas jag håller i sig hela natten!
En skön, lugn kväll och en en bit god mat framför "Stjärnorna på slottet" ....
...behövs mer?
Inte ofta iallafall......

Smarrigt med cheddar

Publicerat: 2014-01-24
Klockan: 23:33:00
Gjorde en cheddardip till kyckling fajitas ikväll ....
...många droppar tabasco, toppen!!!
 
3 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
200 gram riven cheddarost
Krydda med salt, paprikapulver och tabasco
Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
Vispa i mjölet
Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens
Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och osten. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Låt sjuda tills såsen har tjocknat och osten smält.
Tillsätt salt, paprikapulver och tabasco.
♥♥♥

För sömn och bad

Publicerat: 2014-01-23
Klockan: 22:36:00
Fyllde idag på lite i "sova-hos-mommo-moffa-garderoben" ...
..pyjamaser och bad-cape.
De växer ju så det knakar, de små liven.
Roliga kort, papper, kuvert, liner och stämplar kom idag....
.. i månadens paket från kreativa klubben.
Med andra ord, varje månads påminnelse om att jag bör fixa och sortera allt i min pysselsamling.
Snart hittar jag inget alls där uppe!
Måste bara hitta lämpliga askar och förvaringssystem.....det ska vara lätt att se och hitta då den kreativa andan infinner sig.
Imorgon är det fredag och jag ska då vabba, för första gången på många, många år!
Jag har nu gjort undan alla måsten så att jag imorgon bara kan ägna mej åt mina krassliga, hostiga och snoriga barnbarn i lugn och ro....

Tager vad man haver...

Publicerat: 2014-01-22
Klockan: 22:35:00
..i kylskåpet.
 
Fick en fläskfilé och en kruka gräslök kvar efter helgen.
 
Komponerade ihop en gratäng, allt i ett och bara in i ugnen och sedan klart!
 
Skär filén i bitar, steker på dem och de får sedan puttra en stund i kalvfond o lite vatten.
Lägger över i en ugnsfast form.
Smälter smör i pannan och häller i curry och paprikapulver, får fräsa ihop lite och sedan i med en hackad purjolök och skivade färska champinjoner.
Häller detta över filén och även strimlad inlagd röd paprika.
 
Häller över grädde och mycket västerbottenost. 
In i ugnen på 225 grader tills fin färg.
Detta blev jättegott och då bara lite ihopplock från kylen.
Vi åt ris och en sallad till detta...
Mums!
Detta ska jag lägga till i "mina egna recept".
 

Alldeles utan vidare...

Publicerat: 2014-01-21
Klockan: 22:23:00
....en gåva till mej från mej.....
....idag, inte illa.
 
Kunde naturligtvis inte motstå detta underbara fat....
..♥♥♥!!!!

Omplantering

Publicerat: 2014-01-20
Klockan: 23:05:00
Ikväll har jag planterat om växterna från julens blomgrupper.
 
Orkidéerna har fått egna krukor ....
...amaryllisarna fick bli snittblommor...
 
Resten hamnade i snön ovanpå komposten.
En fin skål från Wikholmform blev också över, kanske kommer till användning någon gång...
..fruktskål eller kanske en liten egen plantering till påsk?
Vem vet ......
Ha det bra och kramisar
 

Färsbiffar med grönpepparsås

Publicerat: 2014-01-19
Klockan: 23:06:43
Idag tog jag mig an ett annat nyhittat recept.
Saftiga färsbiffar med sting i såsen.
 
500 g köttfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
smör till stekning
 
Grönpepparsås:
1 st gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
3 dl grädde
3 msk kalvfond
2 msk brun maizenaredning
1,5 msk torkad grönpeppar, krossad
salt att smaka av med
 
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta.
 
Såsen:
Fräs hackad lök med smör tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning.
Koka upp under omrörning.
Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
 
Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter.
 
Servera med kokt potatis och en sallad....
... och receptet höll som det lovat, mycket saftiga blev de!
 
Gräddade lite bröd till Fian idag, som nu kör LCHF.
Fröknäcke ....
...recept finns här sedan tidigare.
Brödet ser lite annorlunda ut då jag bara fick tag på svarta sesamfrön, men annars smakar det nog lika!
 
Slut på en skön helg, höres....
 
 

Sorg i hjärtat

Publicerat: 2014-01-19
Klockan: 22:42:00
Igårkväll pratade jag med Isa i telefonen och som så glatt berättade att hon idag skulle ha kalas för sina kompisar med skattjakt ute.
 
Så nog känns det långt in i hjärtat på mormor när man idag ser lilla stumpan .....
..så här!
Helt utslagen med 40 graders feber.
Visst är det orättvist ibland?

Vintersol

Publicerat: 2014-01-18
Klockan: 23:54:00
Vilken otrolig förmiddag det var idag, blandad med strålande solsken och snöfalll ....
...växlande väderlek, kan man säga!
 
Hittade i veckan ett recept som jag tänkte att vi måste testa.
 
Det blev kvällens middag.
Fylld fläskfilé med potatisbakelser

600 gram fläskfilé
140 gram bacon
2 påsar babyspenat, ca 140 gram
1 msk smör
1 msk olivolja
50 gram riven parmesanost
1 skiva vitt formbröd, rivet
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 kruka rosmarin
1 kruka timjan
Salt 
Potatisbakelser

6 potatisar
2 dl créme fraiche
2 ägg
1 liten purjolök
1 dl riven västerbottenost
smör
1 tsk salt och 1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och torka av fläskfilén. Putsa köttet och skär ett snitt i mitten på längden, nästan helt igenom ca 1 cm från botten.
Vik ut köttet, lägg på plastfolie och banka köttet 1 cm tjockt.
Knaperstek de strimlade baconskivorna, spara baconfettet i pannan.

Fräs spenaten i smör någon minut och hacka den grovt. Blanda ihop bacon, spenat, parmesan, bröd och ägg.
Krydda med salt respektive svartpeppar. 
 
Bred ut fyllningen på fläskfilen...
 ...rulla ihop och knyt om med steksnöre.
 
Bryn rullen i baconfettet och olivolja på hög värme till fin färg.
Salta och svartpeppra rikligt.
Lägg en bädd av färsk rosmarin och timjan i en smord form. Lägg köttet ovanpå och stek mitt i ugnen till en temperatur på 68 grader, mellan 25-30 minuter.
 
Ta ut köttet och vira in i aluminiumfolie. Låt vila i 10 minuter.
Skiva köttet och servera med potatisbakelser och grönsaker.
 
Skölj och strimla purjolöken. 
Rör ihop créme fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök.
Skala och riv en potatis i taget grovt och lägg rivet vartefter i ägg-- och crémefraicheblandningen så mörknar den inte.
 
Smörj fyra portionsformar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop lätt.
Toppa med riven ost och baka i ugnen på 175 grader tillsammans med köttet i ca 20-30 minuter.
Jättegott med alla färska örter!
 
Kramisar på er
 
 

Happy Lights

Publicerat: 2014-01-17
Klockan: 23:32:24
Ja, nu har mina beställda ljusbollar kommit.
 
Ett bra komplement till julbelysningen ....
...en fin mysbelysning.
Skänken som blev så tom efter pepparkakshus, julgodis mm, har nu fått lite liv igen...
 

Soffhäng...

Publicerat: 2014-01-16
Klockan: 23:00:18
...och inte mycket mer ikväll.
 
Jag, soffan och en skål jordnötter ...
...men det får vara ok det också ibland.
Skönt!!
 

Grönsaker med chorizo

Publicerat: 2014-01-15
Klockan: 22:42:01
Ikväll gjorde jag en form med lite blandat och chorizo,
 
Skär kålrot, morötter, paprika, röd lök och squash och lägger dem i en ugnsfast form.
Klipper i ett knippe färsk timjan, häller i olivolja, salt och blandar samman allt.
 
In i ugnen, 225 grader, i ca 30 minuter.
Lägger sedan på skivad chorizo och sätter in i ugnen igen i ca 15 minuter.
Till detta blev den en kall sås av turkisk yoghurt, dijonsenap och svartpeppar...
..enkelt som en plätt och gott!
Kramisar alla och ha en skön onsdagskväll, snart slut på denna vecka också och det är helt sjukt hur fort tiden går ♥

Basplagg

Publicerat: 2014-01-14
Klockan: 23:59:00
Linnen och toppar i Bik Bok`s Basic är ju helt underbara, dessa kan man inte få för många av.
De är långa och finns både med eller utan mudd nedtill ...
... jag köpte både ett linne och en topp med lång ärm.
Helt suveräna att ha under blusar och tröjor, har massor av dessa och i ett antal olika färger.
Trist är att de nu kanske ska utgå ur deras sortiment men jag hoppas de kommer tillbaka.
Ett riktigt bra basplagg.
 

Tre i ett ljus

Publicerat: 2014-01-13
Klockan: 22:48:00
Köpte detta ljus idag....
..stor lykta kräver stort ljus!
 
Vad vore livet utan levande, värmande ljus ...
..så här i vintertid?
♥♥
 

Julfest

Publicerat: 2014-01-12
Klockan: 23:08:00
Idag var det julgransplundring på stadshuset.
Mycket dans, sång och lek ...
Olivia och Isa släpper loss, söta små elefanter ...
Lilla mysan älskade att dansa ...
... hon skulle nog ha dansat ännu om hon fått välja!
 
Så liten ...
En rolig och bra avslutning på denna jul.
 
 

Oxfilé provencale

Publicerat: 2014-01-11
Klockan: 23:13:00
En riktig klassisk festrätt blev det ikväll och inte svår att göra.
 
1 st oxfilé ca  700 gram
50 gram smör att steka och bryna i
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
1,25 kg potatis
75 gram rumsvarmt smör
3-4 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad persilja
 
Sätt ugnen på 225 grader
 
Putsa filén från en ytlig sena. Bryn den runt om och krydda med hälften av saltet. Peppra
Sänk värmen rejält, lägg på ett lock och efterstek köttet i 10-15 minuter.
Ta upp filén och lägg den att svalna.
 
Vispa ur pannan med lite vatten, spara stekskyn.
 
Skala och och skiva potatisen i tunna skivor
Lägg ut dem i jämna lager i smord form.
Häll på buljongen och salta
Stek i ugnen i ca 30 minuter
Ta ut den och låt svalna
 
Gör ett vitlökssmör av smöret, vitlöken och persilja
 
Skär filén i skivor
Lägg dem som tegelpannor över potatisen
Klicka på vitlökssmöret
 
Värm ugnen till 275 grader
Sätt in högtupp i ugnen ca 8 minuter före servering.
 
Klart!
 
Ha en skön lördagskväll, alla!
                                        

Marshmallows på spett

Publicerat: 2014-01-11
Klockan: 22:58:00
Vi hade inget speciellt för hos här på morgonen så Isa och jag donade lite i köket.
 
Chokladdoppade marshmallows på spett.
 
Koncentration på högsta nivå ...
...och hon klarade det galant!
På eftermiddagen var den dags för granen att plundras och naturligtvis så blir det en godispåse efter dansen..
De lät sig väl smaka, men nog ser de lite trötta och slitna ut ...
...gobitarna!
 
 

Kväll med bus

Publicerat: 2014-01-10
Klockan: 23:38:00
Ja, nu har snön kommit, mysigt!
Även om natten snart är här ser man "ljuset" utomhus, vilken skillnad.
 
Lånade Isa för en kväll, och det må jag säga, att den tösen är det fart på ....
....full rulle ...
..ingen rast, ingen vila.
Coolar ner med ett litet bad ...
.. och efter lite välling och mys i soffan så somnade hon gott!
 
Hon är verkligen ett litet bustroll.
♥♥♥
 
 
 
 
 

Husrivning

Publicerat: 2014-01-09
Klockan: 23:41:00
Pepparkakshuset är nu rivet och kvar är bara en hög ...
..av pepparkaka, godis, nötter och kanelstänger!
 
Plockat fram lite andra små ljuspunkter istället...
Ljus kan efter en tid bli riktiga konstverk...
...snyggt!
Torsdagskväll och regnet smattrar utanför, nu ser jag fram emot en fredag med lite snöfall!
Natti, natti

Köttfärssås..

Publicerat: 2014-01-08
Klockan: 23:43:00
...med capellini, grillade paprikor, champinjoner ...
..och massor av fetaost.
Ja, maträtterna har också återvänt till det mer normala igen, gott efter all julmat och festmåltider.
Det har ju nästan inte varit några vardagar på flera veckor!

Åter till verkliga livet

Publicerat: 2014-01-08
Klockan: 23:34:00
Ja, det känns nu skönt att vara igång och allt är som vanligt igen.
Idag, onsdag 8 januari ....
...och nästan alla tomtar och troll är nerpackade förutom julbelysningar och granen som får vänta till helgens "lilla julgransplundring" här hemma.
 
Det blir lite tomt men det känns också skönt och rent på nåt sätt....
..tulpaner på bordet och raska steg mot ljusare tider!
Kram

Inskolning av minstingsbarnbarnet

Publicerat: 2014-01-07
Klockan: 22:43:00
Lilla Mysan har blivit en stor tjej nu och ska börja på dagis med storasyster.
Isa har sagt så stolt att hon ska vakta lillasyster....
Nya galonvantar inhandlades idag, man måste ju vara väl rustad för utelekar, utflykter och alla roliga vattenpölar.
Lycka till nu tjejen, önskar mormor, hoppas nu att du får riktigt kul och många nya kompisar!

Roligt i köket

Publicerat: 2014-01-06
Klockan: 23:16:00
Idag köpte Isa och jag en kokbok för roligare matlagning ...
♥Inte bara mat, lite skoj med godis också ...
..köpte också formar för roligare ägg ...
...de skulle testas på direkten ...
.. och visst smakade äggen lite roligare!

Kalasig avslutning...

Publicerat: 2014-01-06
Klockan: 09:24:00
..på alla juliga helger.
GRATTIS PATRIK!
Nu ska det bli skönt att imorgon återgå till verkligheten och alla plikter och rutiner.
Kram på er!
 ♥

Tillskott i festgarderoben

Publicerat: 2014-01-04
Klockan: 23:44:00
En ny festblus, vit, enkel och med lite strass ...
.. en nästan helt öppen rygg sånär som på några få, små glest satta knappar.
Det får nog bli ett litet linne under, eller ....
Alltid roligt med lite nytt!
 
Kramisar alla och hoppas ni får en trevlig trettondagsafton ♥

Alfabet av mördeg

Publicerat: 2014-01-04
Klockan: 23:38:00
Bakade några bokstäver idag ...
... kan komma till användning, och det ganska snart.
 
De är gjorda i vanlig mördeg smaksatt med vanilj och choklad.
Kul!
 

Flugskåp

Publicerat: 2014-01-03
Klockan: 23:05:00
Skåpet från IB Laursen har idag kommit och nu har jag sorterat lite ....
..strössel, pastapulver/pastagelé, penslar och pennor i ett (allt ätbart) ....
..och bakformar i det andra.
Ordning & reda!
 
En tanke/fråga som slog mej idag i väntan på bussen ....
Är detta en vinterdag, mellan nyårsafton och trettondagsafton ?
..ja, det är den tredje januari, vad är det för fel?
Nu är jag less på detta väder och klimat, visst är detta en mysigare vinterbild?
 
Julblommorna här hemma sprudlar just nu som vackrast ....
 
...den vita amaryllisen.
 
Den röda amaryllisen håller på att slå ut vid sidan av orkidén...
Kramisar

Som hittat!

Publicerat: 2014-01-02
Klockan: 22:49:00
 ♥
Tog mej en liten shoppingsväng idag.
Skulle ha tag i svart presentpapper och hade sådan tur att jag hittade detta och lite till,  2:50 per rulle...
...det kan man väl säga är som HITTAT!
Köpte lite presentsnören också men de kostade 5 kronor.....(!)
Fick inspiration och lust att slå in några paket direkt när jag kom hem
..svart, vitt och guld, passar väl bra till ett födelsedagsbarn en trettondagsafton!
 
Ha en skön kväll, alla!

Ett helt nytt år ...

Publicerat: 2014-01-01
Klockan: 21:52:00
..framför oss, allt kan hända!
 
Nyårsaftonens fest & glamour är över och bara rester kvarstår av den...
..men också glada och roliga minnen!
Barnbarnen var hit en sväng på kvällskvisten och några kvarvarande raketer skickas upp...

Nyårssupé

Publicerat: 2014-01-01
Klockan: 12:48:00
Lax- och räkbakelser till förrätt ...
.. tre rundlar av vitt formbröd, skagenröra emellan, creme fraiche på utsidan som klister till den hackade dillen.
Mycket enkel och god förrätt.
Helstekt oxfilé och bakpotatis, potatispuré med västerbottenost ...
.,,jättegod konjaksås och parmesangratinerade sparris.
 
Recept sås
1 msk smör
2 msk hackad gul lök
1 tsk hel svartpeppar
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl rödvin
½ dl konjak
1 ½ msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
salt och vitpeppar
 
Skala och hacka löken.
Fräs bitarna tillsammans med hela svartpepparkorn och smör i en kastrull i någon minut.
Späd med vatten, grädde, rödvin och hälften av konjaken.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen minst 5 minuter.
Smaka av med soja, resterande konjak, salt och vitpeppar.
Sila av såsen.
Kolapannacotta med inkokta päron i konjak
Recept 10 st
10 dl grädde
1 dl kolasås
4 st gelatinblad
Inkokta päron
5 päron
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 dl päronkonjak (Xanté)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp grädde och kolasås under omrörning.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av kolamjölken.
Häll upp i glasem och låt stå kallt att stelna minst 4 timmar, helst över natten.
 
Smält sockret i en stekpanna.
Låt det bli ljusbrunt.
Häll försiktigt ner vattnet och låt koka tills sockret smält.
Skala och hacka päronen i små tärningar.
Lägg dem i stekpannan och låt koka upp.
Dra av från värmen.
Tillsätt päronkonjak och låt stå kallt ca 1 timme.
 
Servera pannacottan med päron och lag.
Tilltugg till champagnen....
...tunnbrödsrullar med pepparrotsost och soltorkade tomater.
 
Rolig och god nyårskväll.
 
 


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0