Mustig gryta idag

Publicerat: 2012-09-30
Klockan: 21:38:52
Det var länge sedan vi gjorde någon riktigt härlig köttgryta....kollade runt lite på recept och hittade detta på ICA:s hemsida.
 
Burgundisk köttgryta

1 kg grytbitar av nöt
2 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
½ dl balsamvinäger
2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)
½ flaska rödvin
2 paket bacon
200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 burk syltlök (á 275g)
Salt o peppar
 
Bouquet garni

1 bit morot
Ett par timjankvistar
Ett par persiljekvistar
2 lagerblad
Steksnöre
1 dl grovhackad persilja
 
 
Gör så här

Sätt ugnen på 175º
Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
Hetta upp lite smör i en gryta. Tillsätt köttet. Salta o peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
Strö över mjölet och blanda väl.
Häll på balsamvinäger och låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och sjud.
Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
Sätt på ett lock och ställ in den i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 ½ timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra.
Servera med kokt potatis.
 
Vi åt detta med ris, en smaksak....
Jättegott!
 
Slut på en skön helg!
Söndagen bjöd ju på härligt väder vilket resulterade i att mycket blev gjort utomhus,,
Kram

Så som i trollskogen..

Publicerat: 2012-09-30
Klockan: 20:36:53
Traskade förbi dessa två svampar på morgonpromenaden idag....
Som tagna direkt ur en sagobok....
 
 
Måste medge att jag är lite svag för just flugsvampar(!?)  Har alltid tyckt om att måla flugsvampar och gjorde också en del i keramik förr...måste vara min passion för prickar...
 
Jag skulle gärna ha tagit hem dem och stoppat ner dem i nån kruka här ute, men kom på att det nog inte är så bra, nej..... men gulliga är de!

Lördag och marknad

Publicerat: 2012-09-29
Klockan: 23:04:00
Stannade till i stan idag på hemvägen och gick ett varv på marknaden.
 
Köpte lite saft, ostkaka, honung och nåt kål, kommer inte ihåg namnet på den men det var nån blandning av blomkål och broccoli.
En liten rolig skapelse......
 
Kanske puttar i den i grytan imorgon.
 
 
Kvällens middag blev kyckling satay med jordnötssås. Fick användning av mina nya dukar och tabletter.
Så varmt och mysig med lite murriga färger nu..
 
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 msk färskriven ingefära
1 tsk gurkmeja
½ tsk mald koriander
1 tsk rårörssocker
3 msk olja
16 träspett
 
Jordnötssås:
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 krm mald koriander
3/4 tsk sambal oelek
1 tsk rårörssocker
4 dl vatten
2 dl salta jordnötter
2 msk ketjap manis
1 lime
salt
 
Servering:
Ris
Sallad
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º
Skär kycklingfilén i 1x1 cm tärningar. Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en plastpåse, lägg i kycklingtärningarna och blanda väl.
Låt det marinera i ca 3 timmar. Trä upp kycklingstärningarna på spetten.
 
Jordnötssås:
Skala, riv och fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefära och koriander, fräs med i ca 30 sekunder. TIllsätt sambal, socker och vatten, koka sakta i ca 10 minuter. Tillsätt jordnötterna och ketjap manis koka upp och mixa såsen.
Smaksätt med en pressad limejuice och salt.
Stek eller grilla spetten ca 4 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in i ugnen på 10 minuter.
 
Servera kycklingen med ris, sås och sallad!
 
Smakade väldans bra med lite het mat i detta grårusk...
 
Ha en bra kväll, alla!
Kraam
 
 

Hösten griper tag

Publicerat: 2012-09-28
Klockan: 22:59:00
Mina pelargonier har nu intagit höstens färger....de också!
Nu finns det ingen återvändo, vi får nu göra vinter i trädgården och jag hoppas det finns utrymme för det mellan någon regnskur...i helgen.
 
 
Handlade lite roliga (o)nyttosaker idag, jag har ju användning av allt sånt här och mer därtill men jag kanske inte behövde dem.... Ja, ja vilket som....det blir kul att göra en riktig höstdukning, kanske i helgen......
Vi får se om andan faller på...
 
 
Ha de bra, mina trogna läsare och tittare för den delen för ibland är det mest bilder här.
Bilder säger mycket dom också...
 
Kramar från mej och hoppas ni får en rolig och trevlig helg var ni än befinner er i världen!

Efterlängtat besök

Publicerat: 2012-09-27
Klockan: 22:24:55
Kvällens besök hos Ida var verkligen efterlängtat denna gång. 
Jag har misshandlat mina naglar den sista tiden, för mycket rivande och rafsande i lingonris och mossa.
Allt arbete med ståltråden ute i kylan i helgen gjorde inte saken bättre.....
 
Härligt med nya fräscha! Nu ska jag vårda och sköta om dem till nästa gång!
 
 
 
Nu kan vi och Isa åka och fara vart vi vill och när vi vill.
Vi har köpt en ny barnbilstol, röd och fin......
 
Det var ett tag sedan hon växte ur den förra och det har varit besvärligt att hålla på att flytta stolar mellan bilarna.
 
 
Visst är den fin?
 
Härligt med fredag imorgon!
Få se om det blir någon liten baby i helgen då......
 
Ha det bra och natti natti

Vems födelsedag?

Publicerat: 2012-09-26
Klockan: 22:10:01
Alla kom de ikväll och firade!
Vi äter köttfärspaj och sallad.
Perra gjorde marängsviss som är en liten favorit där....
 
Fian hade bakat en hallonkaka med maräng.....
 
 
Marängigt ikväll!
 
Jag klickade hem en ruschbana igår och den levererades idag...
Varför Perra en gång undrade - vems födelsedag är det egentligen idag????
 
Isa var iallafall helnöjd och helt genomsvettig.....
 
- Kaaaana!!!!

En balja godsaker...

Publicerat: 2012-09-25
Klockan: 22:38:00
...står på födelsedagsbarnets plats vid bordet imorgonbitti.....
..jag älskar överraskningar!
 
Svårt att ge bort nåt till nån som inte önskar sig något eller inte behöver nåt !?!
Då är det enklast att ge bort nåt som man vet personen tycker om..och då blev det en balja öl, nötter och apelsinchoklad...
 
 
Baljan är fin, den vill jag ha och jag tror att Perra inte vill ha den...man får inte vara dum heller!
 
 

Köttfärspaj med fetaost och chorizo

Publicerat: 2012-09-25
Klockan: 22:09:13
Hej och välkommen till en helt vanlig tisdag......
 
Efter middagen och en sväng ner till affären gör jag iordning en paj till imorgon.
Det blir en liten födelsedagsfest imorgon för gubben i huset, som fyller år!
 
Då är det enkelt och smidigt att ha en matig paj stå i kylen att bjuda på ..... 
Bara att strö på lite riven ost och tomater, in i ugnen för lite slutgratinering, och lite go-fika efteråt.
Helt perfekt när man jobbar och inte hinner fixa nåt att äta innan gästerna anländer...
 
 
Deg
125 g smör
2½ dl vetemjöl
1½ msk kallt vatten
 
Eftersom jag gör pajen i långpannan så blir det dubbel sats...
 
Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter i 225 grader
Sänk ugnsvärmen till 200 grader
 
Steker köttfärsen med skivad purjolök.
Har sedan i korvskivor, tärnad fetaost och oliver.
Kryddar med salt o peppar, tomatpuré och sweet chilisås
 
Häller i detta i pajskalet
 
Vispar ihop 6 ägg, 2 dl grädde och 4 dl mjölk. Kryddar detta också med salt och peppar.
Häller detta över färsröran och gräddar i ca 35 minuter.
 
Imorgon så är det bara att värma på den och servera med en fräsch sallad och cremefraiche med vitlök.... 
 
 



Russinkakor

Publicerat: 2012-09-24
Klockan: 21:16:55
Tog och bakade lite kakor ikväll....
 
Recept:
 
Ca 50 kakor
125 g rumstempererat smör
4 dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl russin
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °
Vispa smör och strösocker poröst.
Blanda ner ägg, vetemjöl, vaniljsocker och russin i smeten.
Klicka ut små bollar ganska glest på plåten med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
 
Lätt som en plätt....
 
Inte ofta man bakar kakor, men det är lite kul ibland....
 
 
 

Marinerad söndagsstek

Publicerat: 2012-09-23
Klockan: 22:20:54
Stoppade steken i en plastpåse igår med en marinad, gjord av olivolja, soja, vitvinsvinäger, worcestershire sauce, krossade enbär, pressad vitlök och salt o peppar...
Vände den lite då och då.
 
Stekte den sedan som vanligt bara i stekgrytan och hade i marinaden också.
Blir lite mer smak på köttet och framförallt saftigare när man marinerar än när man bara steker den som vanligt med kryddor.
 
Gissa om det blev en god gräddsås?
Jättegod, det blir sån god smak av enbären och vitlöken...
 
Bakade lite cupcakes idag.
Fick många oväntade kaffegäster idag så det var helt perfekt.
 
 
Det har varit en skön och härlig helg, men även det goda har ett slut.....
Det kommer flera!
God Natt
 

Dörrkransar

Publicerat: 2012-09-23
Klockan: 22:06:00
Morgonen blev inte så tidig som jag trodde, vaknade kvart över sju och såg att Isa knappt vaknat......hon började precis att röra sig och böka runt.....då slapp vi kliva upp i ottan då!
 
Isa och jag tog en tvåtimmarsprommis och var hemma igen vid tolvtiden, plockade lite diverse bär och grönt efter vägen.
 
Fick ihop lite mer till kransarna, sorterade upp det lite för att lättare få ihop lite buketter till att binda kransarna.
Gjorde stommar av järntråd och klädde dem med mossa först.
 
 
Det blir att trotsa vädret idag också.....jag satt ute och gjorde kransarna, kändes ganska skönt i början men efter ett tag blev det kyligt, ståltråden och mina fingrar kom inte riktigt överens på slutet, lite stelfrusna var dom.
 
Men skam den som ger sig, nu sitter dom på dörren....
 
Nu får de sitta där till jul.....

Glass på menyn

Publicerat: 2012-09-22
Klockan: 23:36:00
Idag gjorde vi glass med hallonsmak......skojade till det med lite skumsvampar och rån.
 
 
Isa var lite skeptisk till svampen men tog sig en tugga, men den fick gå tillbaka till skålen, den var inte i hennes smak. Glassen och rånet var godkända!
Egenknådade hamburgare till middag idag med lite goda tillbehör.
Inte så nyttigt, men gott....
 
Isa myste i sin grodpyjamas ikväll, en sen kväll, hon slog igen sina blå halvtio. Antagligen sover hon inte något längre för det imorgonbitti....Suck
 
 
 
Har lagt steken i marinad nu till söndagens middag......ska ta o vända på den ett par gånger till bara innan jag går upp för vila.
Jag är helt säker på att det blir en tidig morgon för lilla Isa har klivit upp klockan 5 varje dag denna vecka..det blir nog en tidig kväll för mej imorgon...istället!
 
Kramisar o Natti

Trotsar regnet

Publicerat: 2012-09-22
Klockan: 23:30:00
 Man kan ju inte bara sitta inne för att det vräker ner....så jag tog mej till skogs och plockade mossa, nypon och rönnbär iallafall.
Har jag ork kvar imorgon efter Isas framfart så ska jag försöka få ihop några dörrkransar.
 
Skördade lite gladiolisar idag igen, det hade ju regnat så mycket så att de låg efter marken....
 
 
Gjorde ordning en tråd äpplen också till fåglarna.
Det var inte i det lättaste laget, jag fick leta i träden för att få ihop äpplen så det räckte till denna!
Tänk vilken skillnad det är från år till år med äppelskörden. Det enda som är positivt med detta är att man slipper plocka äpplen varje gång gräset ska klippas.
 
Hoppas på sol imorgon!!!!!

Tacotårta

Publicerat: 2012-09-22
Klockan: 00:12:00
Tacos och tacos, jo det är väl mysigt med lite plockande och komponerande, men ibland tycker jag att det blir tråkigt. Har gjort gratänger ibland och tårtor ibland för omväxlingens skull.Så kan man plocka undan allt och diska mm medan den står o puttrar i ugnen.
 
Idag blev det tårta.....
 
Varvar då det mesta vi brukar ha som tillbehör till våra tacos....med mjuka stora tortillabröd och nachochips med ostsmak.
 
Brer på chremefraiche som jag pressat i lite vitlök i samt philadelfiaost och vanlig ost mellan vissa lager och hot salsa och medium salsa på andra osv. 
Toppar med lite salsa, riven ost, tomater och nachochips.
In i ugn 225°, går ganska fort eftersom köttfärsen redan är varm.
Efter tidigare erfarenhet så tog jag en rund form i botten så det inte pösar över så mycket, när ostarna och cremefraichen börjar bubbla....gick hur bra som helt.
 
 
Det var bara min Perra och jag vid tårtan ikväll så jag förmodar att detta också blir vår lunch imorgon.....
Det tackar man inte nej till.....då va ju det avklarat och gjort!
Ha en bra natt, natti....
 
 
 

Fredag med lite shop....

Publicerat: 2012-09-21
Klockan: 23:54:00
Idag köpte jag lite till Isa, igen....!
En jättesöt pyjamas/mysdress med grodfötter och halkpluttar och en tillhörande liten mössa. Den blir passande nu när vi går mot kallare tider.
Fyndade en tunika med leggings.
Ett par gummiskor till mej själv, helt perfekt att bara hoppa i när man ska ut i trädgården, allra helst nu när det nästan alltid är blött i gräset. Jättesköna, inte så snygga men kanske lite fulsnygga, eller? De fanns ju i enfärgade också men det är ju typiskt mej att ta de rosa med prickar......
 
De kan jag nog ha redan imorgon för då väntas tydligen en hel del regn.
 
Har förberett smeten för lite glass till imorgon, Isa kommer då och hon ska knoppa över här.
Då kan vi göra goda glass-skålar med lite fantasi....
 
Ser fram emot det!
Kram

Fotvård ikväll

Publicerat: 2012-09-20
Klockan: 22:01:00
Kvällen börjar som de flesta torsdagar nu för tiden, med pannkakor.....o ärtsoppa!
 
 
 
Sedan blev det lite fotbehandling av min gravida dotters svullna och trötta fötter....lavendelskrubben gjorde susen.
 
 
Efter lite skrubb, fotbad och filande åkte hon härifrån med två pigga och lena små tassar!
 
 
Det behövde hon!
Nu är vi alla i väntans tid, bebben kan komma vilken dag som helst även om tiden inte riktigt är inne än förrän på måndag.
Lite pirrigt är det men mest spännande.....
♥♥
 

Måste bara visa....

Publicerat: 2012-09-19
Klockan: 22:47:16
...fick denna underbara bild på lill-Isa idag!
 
 
- Jag är på skogspromenad, jag!

Egendesignad gratäng

Publicerat: 2012-09-19
Klockan: 22:30:02
Vad ska göras med kasslern hemma i kylskåpet?
Det var frågan när jag satt på bussen på väg hem ifrån jobbet idag och ibland är kreativiteten igång där uppe och det bara händer.....
 
Jag plockade fram diverse grönsaker och potatis.
 
Skalade potatisen och skivade den och lade två lager av den i botten på formen jag hade smort med olivolja.
Varvade sedan med strimlad paprika, bladspenat, sockerärtor, röd lök och salladsärtor, och sedan den skivade kasslern.
Avslutade med bladspenat överst.
Vispade ihop cremefraiche med dijonsenap, salt och peppar, klickade detta över allt i formen.
 
Ugnen på 225° i ca 45 minuter, tog sedan ut formen och strödde över mycket riven ost och in i ugnen igen i 10 minuter.
 
Nu gjorde jag en stor gratäng och det krävde sina 5 dl creme fraiche.
Men man kan ju utgå ifrån att ha två lager potatisskivor i botten och sen ha i vilka och hur mycket grönsaker man vill...
..och sedan ser man ju hur mycket creme fraiche som krävs för att täcka detta och för att potatisen ska gotta i sig och bli klar....
 
Ibland blir dessa egenkomponerade rätter sisådär men denna gång måste jag säga att detta var verkligen supergott....
 
Detta recept ska dokumenteras så det inte glöms bort!
 
Fixade lite höstmys inne ikväll....
 
 
Natti, natti!
 

Lavendelskrubb

Publicerat: 2012-09-18
Klockan: 21:24:09
Nu har jag gjort egen kroppsskrubb med lavendel.....
 
 
Recept:
Rör ihop...
2 dl socker
1 dl olivolja
2 msk honung
 
Smula i färska lavendelblommor 
 
Jag lovar, jag har testat, huden blir hur len och mjuk som helst.....
Prova!
 

Pynt med ljung.....

Publicerat: 2012-09-18
Klockan: 21:16:00
Städade och höstade till det lite på farstukvisten ikväll.

Hittade jättefina och kraftiga ljung idag, tre olika nyanser.
Fick sin plats i korgen som jag fyndade på loppisen nere vid Källviks gård......
 
 
Använde mossan jag plockade igår så nu måste det bäras hem mer plock från skogen......
Så är det alltid, tycker att jag plockar och tar hem så mycket men så kommer jag alltid på nåt nytt jag ska göra med skogens pynt.
Tur att det finns hur mycket som helst av detta, där ute i trollskogen.....
 
Väkommen höst!

Ny bok

Publicerat: 2012-09-17
Klockan: 21:46:00
Jag köpte en ny bok idag.
Isa tycker så mycket om böcker och denna var så rolig med lite päls av djuren att känna på samt att det var lite mer text att läsa också. 
 
 

En skogstur

Publicerat: 2012-09-17
Klockan: 21:45:00
Hämtade hem en liten bit skog ikväll.
Ska göra ett par kransar till ytterdörren, vid tillfälle.
 
 
Behöver lite rönnbär och nypon också.......hittade inget efter kvällens stig!
Får ta mej en tur en annan dag eller kväll.
 
Planterat luftlöken jag köpte igår på pumpamarknaden. Har aldrig sett någon sådan tidigare.
Tydligen ska den vara mycket god och bara att plocka av och ha i sallader eller grytor. Förökar sig själv i krukan... Söt!
 
 

Isa på längden och tvären...

Publicerat: 2012-09-16
Klockan: 20:31:47
Vår lilla gosebit....
 
Vi har varit på pumpamarknad i fårhagen, Forsby idag. Isa fikar och klappar en jättestor kanin.
Tävling och vägning av pumpor, den med största pumpan vinner....
Kanske man ska odla lite pumpor nästa sommar.
 

Soppkok

Publicerat: 2012-09-16
Klockan: 20:24:07
Ja, idag kokade vi soppa med broccoli- och potatissoppa med knaperstekt bacon.
 
Ingredienser:
4 st potatis (ca 350g)
1 knippe färsk broccoli
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
9 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
0,5 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
1 dl grödde eller créme fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
 
Skala och skär potatisen i tärningar. Skär bort buketterna på broccolin och skala stjälkarna, skär dem som potatisen. Grovhacka lök och vitlök.
Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i broccolibuketterna, låt koka ca 4 minuter, ta upp buketterna med hålslev och ställ åt sidan.
Medan buketterna kokar fräs potatis, broccolistjälkarna, lök och vitlök tillsammans med cayennepeppar, i olivolja tills löken är genomskinlig.
 
Häll på buljongen och låt koka i ca 10 minuter.
Mixa soppan.
Tillsätt grädden och resterande kryddor samt de förkokta broccolibuketterna.
Låt soppan få ett uppkok så att den är riktigt varm när den serveras.
Vill man ha den tunnare, späd med lite vatten.
 
 Jag knaperstekte bacon och toppade det hela med.
 
Vitlöksbröd till detta och det var värmande och gott!

25-årskalas

Publicerat: 2012-09-16
Klockan: 20:03:09
Vi hade jättekul igår, Patrik och Linda!
 
God tacobuffé och smått & gott...
 
Födelsedagsbarnet i sin nya jumpsuit
 
GRATTIS!
 
 
 
 

Doft av lavendel

Publicerat: 2012-09-15
Klockan: 14:22:56
Idag fick jag äntligen fatt i en kruka lavendel.
 
 
Jag har recept på en kroppsskrubb som jag ska göra och då ska det vara smulade lavendelblommor i...
 
Jag återkommer med detta ....
 
Fick slå in ett till paket idag...
 
 
..till ikväll.
 
Kram på er!

Pirogbak

Publicerat: 2012-09-15
Klockan: 14:17:58
Imorse bakade jag köttfärspiroger. De blev dagens lunch....
 
 
Jag gjorde till största delen efter receptet nedan, men hade i lite paprikastrimlor och samt att jag också hällde på riven ost innan jag lade ihop degplattan. Sesamfrön hade jag också på efter pensling.
 
Recept
 
Deg:
150 g smör
3 dl mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
2 ägg
Drygt 1 liter vetemjöl
 
Fyllning:
500 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2-3 gula lökar
1 dl tomatpuré
2 msk soja
Salt
Svartpeppar
 
 
Pensling:
Ägg och mjölk
 
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt salt, ägg och mjölk. Arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa medan du gör fyllningen.
 
Fyllning:
Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv de på rivjärn. Smält smöret i en stekgryta och fräs löken och morötterna mjuka. Tillsätt köttfärsen och den hackade vitlöksklyftan.
Krydda med salt, peppar, tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna.
 
Arbeta degen smidig, dela degen i 16 delar. Kavla ut varje del till en tunn rund platta. Lägg några matskedar fyllning på den ena sidan av varje platta. Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel.
 
Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt i 15 minuter. Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i ca 10-15 minuter.
 
Jag gjorde mer fyllning än receptet men klickade nog på för mycket på varje platta för jag fick ihop 13 stycken bara.
 
De var helt perfekta till en lite lättare lunch....
 
Ikväll ska vi på 25 årskalas!
 
 
 

Inbakad halloumi

Publicerat: 2012-09-14
Klockan: 22:22:49
Har sett nåt recept på inbakad halloumi tidigare, men då med filodeg.....
Fick inte tag på någon filodeg så det fick bli smördegsplattor.
Kavlade ut dem och pepprade på lite, rullade in stavar av osten, och grillade dem i ugnen.
Penslade på lite sweet chili efteråt.....
 
Rörde ihop lite creme fraiche, dijonsenap och en pressad vilöksklyfta.....som en liten sås till detta.
 
Med en biff och vokade grönsaker blev det en god fredagsmiddag.
 
 
Trevlig helg på er!

Höstlåda

Publicerat: 2012-09-14
Klockan: 22:13:00
 
Gjorde iordning en liten låda idag med lite höstväxter och pumpor till farstukvisten....som får välkomna våra gäster.
 
 
Höstens färger är härliga........
 
 

Aktivitetens dag

Publicerat: 2012-09-13
Klockan: 22:19:34
Vi hade en friskvårdsdag idag hemma hos vår chef i Östhammar.
 
Besök på skjutbana med prickskytte, vilket var jättekul. 
Jag är helnöjd med mitt resultat eftersom jag var tveksam om jag överhuvudtaget träffat papperslappen, men det har ju kunnat vara bättre....
 
Vi körde också fyrhjuling, promenerade och åt en jättegod älggryta till lunch.
 
 
Dagen avslutas med fika på Adas kaffestuga, vilket var som att ta en tripp tillbaka till barndomen. Allt inrett i 50- och 60-talsstil. 
 
 
En jättekul och rolig dag!

Paketinslagning

Publicerat: 2012-09-12
Klockan: 23:10:00
Ikväll slog jag in paketet till lördagens 25-årskalas.
Alltid lika roligt att slå in paket, välja bland pappersrullarna och i kreativitetslådorna.
 
Men jag blev samtidigt påmind om att jag måste ta mej an dessa lådor, köpa flera och sortera upp allt... just nu är det för rörigt och svårt att hitta i dem.
 
Nu ska du inte vara så nyfiken, Linda!
Det är snart lördag.....
 
Nu ser jag på klockan att det är hög tid att leta sig upp och göra sig klar för natten.
Kram
 
 

I hetaste laget idag...

Publicerat: 2012-09-12
Klockan: 23:02:32
Idag blev jag sugen på nåt starkt o hett så det blev thai-gryta med grön curry.
Det var verkligen hett, kanske jag tryckte några gånger för mycket på pasta-påsen, men det skadar inte att få svettas ur sig ibland, för svettas gjorde jag .....med råge. Behövde heller inte ta näsdroppar, blev liksom naturligt.
 
 
Men gott var det!
Jag får ibland salt- och starkbehov istället för som andra får sötbehov.....

Lilla svanslösa

Publicerat: 2012-09-11
Klockan: 23:28:00
Var och hälsade på mamma och Skrållan ikväll.....
 
 
Ja, Skrållan har sin egen lilla historia, hon...
Jag köpte henne i Borlänge, tanken var att jag skulle ha henne i avel, men det visade sig ganska snart att hon hade ett litet hjärtfel, så det blev inget av med det.
Hon har alltid varit en underbar katt, eller ibland har man undrat om hon var en liten hund. 
När våra kompisar var här med sin hund så lekte de och busade hela tiden, ena stund så jagade skrållan vovven o sen var det hon som blev jagad, ja de hade alltid jättekul tillsammans.
En liten orädd misse var hon på den tiden, brydde sig inte mycket om ljud, buller och inte heller bilar.
 
Vilken resulterade i att veckan innan hon skulle på sin tredje utställning och säkert tagit sin champion-titel, blev hon påkörd av en bil utanför vårt staket.
Efter en antal veterinärbesök hit och dit slutade det med att hon fick operera bort hela svansen.
Det var en lång och jobbig tid men hon repade sig bra.
 
 
Men även om Björne och hon älskade varandra....
 
 
.....så visade det sig att hon inte mådde så bra, hon gick undan lite, blev nog lite mobbad av de andra katterna för att hon inte hade någon svans och började kissa överallt och på de mest konstiga ställena, kökssoffan, köksbänken, DVD:n, Perras slipmaskin mm o lite till. Oh, det var jobbigt, vad ska man göra? Vad är felet?
 
När mamma och pappa skulle ha alla katterna när vi åkte till Thailand så bestämde vi att när vi kom hem skulle skrållan stanna kvar där på prov.
 
Sen dess har hon mått hur bra som helst och även om mamma och pappa alltid sagt att nån katt skulle de inte ha, så blev hon deras hjärtesten och lilla gosegris.
Bortskämd med skinka till frukost och vanilglass varje kväll.
 
Det har gått många år nu sen hon flyttade dit och hon trivs och är fortfarande en underbar katt!
Tur att mamma har henne nu, att hon har nån att gosa och pyssla om.
Kram på er, mamma och Skrållan♥♥
 
 
 
 
 

måndag igen...

Publicerat: 2012-09-10
Klockan: 22:46:00
...och åter i arbete efter en skön semestervecka.
Vilken härlig eftermiddag och kväll det blev, sommarvärmen åter för en kort stund, förmodligen.
 
Får besök av vår lilla trollunge ikväll....
 
 
Det går undan nu med både utveckling och tal, hon har blivit så vuxen. 
Nu har jag bara varit borta en vecka men jag ser en sån förändring på denna korta tid. Hon pratar mycket mer, det mesta förstår man ju inte men hon har lärt sig en massa nya ord.
 
Bläddrade runt i gamla bildmappar ikväll, hittade bl a detta...
 
 
 Ett litet bylte på köksbordet. Lite hungrig och grinig kanske, men vad gör det när man är så liten och söt.
Det händer verkligen mycket på 20 månader!
Detta får en att verkligen tänka efter att tiden går fort och man ska verkligen ta vara på varje dag och inte bara hela tiden tänka framåt......livet är inte för evigt!
 
Kvällen avslutas med gräsklippning och lite bortrensning av vissna blommor lite här o var.
Skönt med en varm kväll med öppen altandörr till sen kväll och även myggfritt, har de givit upp för i år kanske?
Kramisar
 
 

Höstdekoration

Publicerat: 2012-09-09
Klockan: 22:04:29
Fick med mej lite mossa och rönnbär från kvällspromenaden....
Petuniorna i lådorna fick lämna plats för lite mer höstlika färger.
 
 
Ja, nu bjuder väl inte denna dag på mer än lite tv-sudd innan läggdags.
Arbetet väntar imorgon och det är väl slut på semestrar på ett tag framöver nu.
God Natt!

Efterlängtat

Publicerat: 2012-09-09
Klockan: 17:35:26
Idag blev det köttfärslimpa fylld med skinka och västerbottenost, gräddsås och potatis......
Oh, gud va gott det var med potatis, jag är så less på pommes. 
 
 
 

Första buketten

Publicerat: 2012-09-09
Klockan: 17:28:39
Ja, idag plockade jag in första buketten av Gladioluserna.......
 
 
Visst är de vackra?
Tänk va tiden går fort, bara på den här veckan har det ju blivit riktig höst! Man märker det så tydligt när man varit borta ett tag.
Sommarblommorna är ju helt vissna och pelargonerna har börjat få sina gulröda blad.....
 
Nu ska jag ta en promenad och kolla efter lite rönnbär, nypon och mossa så man får göra lite höstfint i lådor och krukor....
 

Lite vyer

Publicerat: 2012-09-08
Klockan: 14:24:00
Har blivit mycket bad, vädret var de sista dagarna hur hett som helst. 
En heldag på stranden blev det, och sen nåt dopp lite då och då de andra dagarna.......Jag älskar att bada i detta helt glasklara vatten.
 
 
Blommor...
 
Jag är nöjd med trippen men känner också att det är härligt att vara hemma, har saknat mina nära och kära.
Lite trött är jag, vi började ju vår resa hem klockan nio igårkväll och kom hem halvåtta imorse och jag kan inte sova på planet.
Tog ett par timmars tupplur när jag kom hem......ikväll måste jag nog titta över till Björke och nosa på gosabiten.
 
Vi höres, kramisar!

Marknader och shopping

Publicerat: 2012-09-08
Klockan: 14:23:16
Ingen semester utan lite shopping, I love it!
 
Tog bussen en dag in till Pollensa på marknad.
En annan dag bussen åt andra hållet upp till gamla Alcudia, den marknaden är jättestor och mysigt är det i den gamla staden.
 
Många små butiker i Puerto Pollensa också och framförallt små barnklädesbutiker.....och parfymerier!
 

Många restaurangbesök ...

Publicerat: 2012-09-08
Klockan: 14:21:00
... blev det eftersom vi åt både lunch och middag ute och dessutom på olika restauranger vara gång....det var nåt det fanns mycket av där, överallt!
 
Lite annat blev det med frukosten, ibland köptes nån wraps på hemväg från morgonpromenaden, nån gång engelsk frukost ute men oftas köpte vi baugetter och nån god ost till...
 
 
Luncher ....
Blev någon liten pizza ibland också.
 
Middagar....
Maten var överlag bra och mycket god, men nog känns det nu skönt att vara hemma och återgå till "vanlig" mat iallafall till vardags.
Känner att det nog behövs lite hårdträning nu, måste iallafall lägga på ett extra kol ....

Strandpromenaden

Publicerat: 2012-09-08
Klockan: 14:19:44
Gick varje morgon efter strandpromenaden, ca en timme.
Mycket vackert....
 

En vecka i Puerto Pollensa

Publicerat: 2012-09-08
Klockan: 14:19:21
Fick ingen ordning och reda på min blogg utomlands, så gör en liten sammanfattning av en härlig vecka i värmen här.
 
Vi hade turen och fick en fin lägenhet med otrolig havsutsikt.
Man kunde ligga i sängen och kika ut över strand och hav......
 
 
Ett litet mysigt familjeägt hotell, restaurang med mycket god mat....
 


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0