Italienska köttbullar, en favorit i repris

Publicerat: 2018-04-29
Klockan: 18:45:00
Vitlöksdoftande bullar!
Blandar färsen med torkad timjan, basilika, oregano och parmesanost.
 
Kokar/puttrar ihop tomatsåsen, krossade tomater, en ask små tomater, massor av vitlök och en kruka färsk basilika.
Kryddar med salt & peppar.
 
Rullar jättestora bullar och lägger i såsen, får puttra tills bullarna är klara.
Blir så krämig o go med all parmesan!
 
Jag hade i en halv påse västerbottenost också, ska de va så ska det .....
 
Riven parmesan på toppen!
 

Långledig....

Publicerat: 2018-04-29
Klockan: 18:37:00
Härligt väder fick vi dessa två dagar!
 
Varit ute mest hela dagarna...
 
 
Finns ju hur mycket löv som helst, krattat, donat, fikat, lekt och ätit ute i trädgården..
 
 
 
 
 
 
 Wooow, vilka stora bubblor, farmor!
 
 
 
Nu är denna helg slut men inte ledigheten och en ny helg imorgon ju!
 
Baconinlindad sparris inte helt fel till biffen.
 
Helgens blomster står sig nog över kommande helg också!
 
 
 
 
 
Bara varit och njutit dessa dagar...

Visst...

Publicerat: 2018-04-29
Klockan: 18:31:25
...åter tillbaka, älskade rosa!
 
 
Rosa, glitter och blommor...
 
Aldrig fel, med rosa...

Leverans från Fanny Michel

Publicerat: 2018-04-25
Klockan: 23:33:00
 
Nu har de kommit....
 
.....mina nya piff i vårgarderoben.
Provat och alla till belåtenhet, tummen upp!
 
Ikväll en tur till nya ICA Supermarket på VIP....
 
....bjuds på bubbel, ost, salami, pizza, jordgubbar mm!
 
Kanske byter från Triangeln till ICA nu, vi får se...

Vabbar

Publicerat: 2018-04-24
Klockan: 23:41:00
Javisst ställer mormor upp och är hemma en förmiddag när barnbarnet är rassligt!
 
Som ni ser så kom det ett litet till också,på köpet, det är klart en passar på när farmor ändå är hemma.
 
 
  
Tulpaner är vackra än om de ståtar på sista versen! 
 
 
 
 
Gör ett arbetspass på eftermiddagen och lagar sedan till en graräng med kyckling, creme fraiche , ädelost och basilika, passade perfekt till ris, gott!
 
Efter ca 20 minuter i i ugnen är den så krämig och go!
 
En långpromenad, och solnedgången skiner så fint mot Hille kyrka.
 
 
En ganska fin och skön kväll ute!
 
Glossyboxen låg i lådan och väntade när jag kom hem...
...lite av varje, baked blush, serum blush,  läppbalsam mm.
En kommer att skimmra nu! 

Bountykakor

Publicerat: 2018-04-22
Klockan: 17:34:00
Edvin kommer till farmor vid nio idag och vi passar då på att baka kakor, Bountykakor från mars bakbox.
Då har vi hela dagen sedan att vara ute i, ser ut att bli kanonväder!
 
 
 
 
 
Dax för kaffe snart?
 
 ...och glass!
 
Roligare med lite färg på snön...
 
 Gräv, gräv och lasta!
En sån fin dag vi, Edvin och jag, fick idag!
 

Smoky Pepper Burgers

Publicerat: 2018-04-21
Klockan: 23:45:00
Pressar ihop några burgare till kvällen...
...rökiga och peppriga kryddor i färsen.
 
Picklar ett par lökar.
 
 Så goda burgers det blev, mmmmmmmmm...
 
 
Aioili, cheddar, bacon, tomat, ruccola och den picklade löken!
 
 
 
 
 
Så gott!

Helg med nattgäster, sol, vind & plantering

Publicerat: 2018-04-21
Klockan: 22:49:00
Så skönt att vara ledig i ett par dagar igen då!
 
Fredagskväll med Isa- & Mysanmys, bad...
....popcorn, chips & Pippi på de sju haven!
 
 Lördag, hela ligan samlad....
 
 
 
 
 
Klart att grillen tänds till lunch, det är vår och en korv med bröd sitter aldrig fel..
..även om vinden tar i och både lock och kol far iväg ibland!
 
 
 Så fint med mixade tulpaner...
 
 
 
 Edvin som hade sin skönhetssömn under grillningen får en senare lunch Inomhus!
 
Mer plantering, många platser ska prydas ...
 
 
 
 Pelargonerna har nu också fått lite rymligare hem.
 
 Ha en fin lördagskväll, alla!
 
Kram

Klick, klick

Publicerat: 2018-04-20
Klockan: 22:17:00
Var in på Fanny Michel ikväll och klickade hem lite av varje till vårgarderoben ...
 
Finns så mycket fint där inne, lätt att det blir nåt extra litet klick!

Kycklinggott

Publicerat: 2018-04-19
Klockan: 23:04:00
Ett litet ihopplock med kyckling, grönkål och valnötter...
 
Steker kycklingfilé, kryddar och lägger i en ugnsform, över den grönkål, fetaost, valnötter och buljongfond o lite vatten.
Ringlar över olivolja..
 
In i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter.
 
 
 
 
 Så gott, kombinationen grönkål & valnötter!
 
 
Fick några blomster med hem idag igen..
 
De vita pärlhyacinterna har börjat knoppa ut nu, så söta! 
 
 
 
 
 
 
 
... och mer färgklickar kommer det väl att bli framöver! 
 
 
 
 
 

Underbar vårkväll

Publicerat: 2018-04-18
Klockan: 23:17:00
Perfekt väder för att plantera några blomster, både här o där..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Innan solen går ner så tar jag en långpromenad via Hillesjön.
 
 
Kan inte låta bli att fånga denna fina kväll...
 
 
Så skönt & så vackert, detta får mej att må så bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
💜💜

Mandolin

Publicerat: 2018-04-17
Klockan: 22:49:00
Äntligen en mandolin!
Varje gång det ska hyvlas tunna skivor så tänker jag alltid,  efter att jag skadat mej med osthyveln, varför köper jag inte en mandolin?
Men med en färsk skada i fingret sedan förra veckans paj...
 
  
....så kom jag mej äntligen fööör!
 
 
För ikväll vankades det korvgryta med både tärnad potatis och skivad morot!
  
Fräser potatis, morot och purjolök i olja, salt & peppar.
 
Häller över krossade tomater, lite vatten och det får småputtra ca 30 minutet.
Lägger sedan i vita bönor, vitlök och gul paprika.
Steker på skivad chorizo som jag sedan också tillsätter i grytan.
Kryddar med svart- & vitpeppar och chilisås.
 
Det blir så gott, när allt får puttra och gosa ihop sig!
 
God Tisdag!

Blå vägkant

Publicerat: 2018-04-16
Klockan: 22:02:00
Små blå söta blommor kantar min promenadväg ikväll...
 
Så sköna ljusa vårkvällar nu..
 
Njut!

Solig & härlig helg

Publicerat: 2018-04-15
Klockan: 17:44:00
Lördagen så skön men söndagen något kyligare, kalla vindar.
 
 
Tjejerna kom och blåste bubblor med mormor, Edvin kunde tyvärr inte då han är dålig, hög feber.
Krya på dej, gubben!
 
Vi planterar lite på farstukvisten...
 
 
 
Upptäcksfärd uppe på vinden...
 
...några fynd görs!
 
 
Lördagen avslutas med en bit kött på grillen!
 
Nu väntas en ny vecka, få se vad den har att bjuda på...

Vårblommor

Publicerat: 2018-04-13
Klockan: 19:25:00
Helg och vi ska nog plantera lite...
 ...penséer och som ni ser en liten vit pärlhyacint mitt i gänget.
 
Pelargonsticklingar, men knölarna får vi vänta med en stund...
 
 Helgens tulpaner pryder bordet ...
 
 
 ....och väderprognosen skriker Vår!
 
 
 Ni kommer väl, ni tre, och blåser bubblor med mej i helgen?
 
 
 
 
 Nu blir det ost- & vinmys ...
 
 Kram....

Pannkakor...

Publicerat: 2018-04-12
Klockan: 23:39:00
... såå klart, det är ju torsdag!
 
...hela familjen, och då är vi alltså alla åtta, inklusive glassligan (tyvärr inga kort, hinns inte med då det är fart på det gänget).

 
Fika med bullrester från igår!
 
Och kväller blev det också denna dag!
 
God Natt!
 

Ost- & timjanpaj

Publicerat: 2018-04-11
Klockan: 23:43:00
Då var vi samlade igen då,  kreativa juntan.
 
 
 
Nya små arbeten...
 
 
Lång paus med förtäring, såklart!
 
Gjorde en favorit i repris, paj med parmesan-& färskost, polkabetor, squash och morötter...
Pajbotten på rågmjöl...
 
..toppad med färsk timjan och riven västerbottenost!
 
Ädelostsnurror ...
...diverse goda ostar och rågchips.
Mums!
 
 

Vanilj- & kolabullar

Publicerat: 2018-04-11
Klockan: 23:32:00
Så varmt och skönt idag, i solen vid uthuset!

 
Inte bara latat mej idag, bakade mars bakbox, vanilj- & kolabullar.
Runda goa släta bullar....
 
....som sedan fylls med hemkokt vaniljkräm och kolakräm, tio av vardera.
 
Penslas med smält smör och doppas i vanilj- och strösocker...
 
 

Klarblå himmel

Publicerat: 2018-04-10
Klockan: 22:36:06
Ett härligt uppvaknande i morse, vilken underbar himmel!
 
 
 
En kopp kaffe och en äggmacka...
 
...bara att njuta på, denna underbara dag!
 
 
 
 

Måndag

Publicerat: 2018-04-09
Klockan: 22:34:00
En helt vanlig måndag men ändå inte, en ledig måndag.
 
Sovmorgon, en dusch, en kopp kaffe och en frukost lite senare.
En dag med både slapp och nytta, det behöver en ibland!
 
En tur till Ikea på eftermiddagen, lite smått shopping av ditt & datt...
Ljus behövs, vi har fortfarande mörk tid innan läggdags!
 
.. och en god måndagsmiddag i all enkelhet.
 
 
Skönt att vara ledig en helt vanlig måndag!😊

April med sol & snö

Publicerat: 2018-04-09
Klockan: 22:32:00
Ja, riktigt aprilväder har vi nu, sol, regn och snö om vartannat!
 
Sköna dagar bakom mej.
 
Hembjuden till familjen Lennartsson, Gävle Strand, på tacomys....

 
 
 
 
Lilla Edvin kryddade tillvaron lite extra!
Som vanligt!
 
 
 Fin utsikt från uteplatsen....
 
..och från toppen!
 
 
 
Mysan har i helgen tappat sin första tand...
 
Så lycklig, kanske mest för guldpengen som tandfen kom med!
 
En liten färgklick på farstukvisten ..
 Vårkänslor....
 
 
 
En förmiddag med Edvin, en promenad ...
 
 
 
....hemma puttrar söndagssteken ...
 
Edvin tar en rejäl tupplur och vaknar precis till en god lunch, stek, potatis och gräddsås, mums!
 
En go helg har vi haft!
 
 
Mer såna....

Vegetarisk pastej

Publicerat: 2018-04-05
Klockan: 16:40:00
I samarbete med Buzzador så testar vi nu denna vegetariska pastej från Pastejköket ...
 
...smakrik, krämig, mild & fräsch, ett gott vegetariskt alternativ!
 
 

Pastaröra av påskskinkan

Publicerat: 2018-04-03
Klockan: 22:56:00
Ja, nu är påsken över och sista biten av skinkan får tillsammans med pasta, philadelphiaost, stuvning och champinjoner bli till nån slags röra....
 
...och en god sådan!
 

Skönt att vara igång igen, ingen sill, lax och Jansson ikväll inte, bara en långpromenad!

Resten av Påsken 2018

Publicerat: 2018-04-02
Klockan: 20:45:00
En härlig, solig och skön helg lider mot sitt slut!
 
Mycket barnbarnsmys och godis...
 
 
 
 
 
 
 Annandagen och den traditionella påskgrytan, kyckling, bacon, korv och massor av grädde....
 
 ....med rester som förrätt!
Godis!
 

Påskafton

Publicerat: 2018-04-01
Klockan: 18:21:00
 Påskmiddag...
 
 
 
 Tropisk bakelse, från februaris Bakbox, perfekt till denna ljusa o våriga högtid!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad vore påsken utan denna ägghalva....
 
...och barn och alla andra ägg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0