Kalas

Publicerat: 2013-12-31
Klockan: 17:44:00
GRATTIS ISABELLE!
Ja, idag firade vi vår 3-åring hela dagen lång...
Mycket lek och stoj ...
De somnar nog alla ovaggade ikväll.
 
Nu ska vi vuxna fixa till en trerättersmiddag och fira in det nya året.
 
 
Gott Nytt År på er!

Pippi på tårta

Publicerat: 2013-12-30
Klockan: 22:47:00
Idag, en blöt och gråruskig dag, har det varit aktivitet i stugan...
..inte vanligt denna tid på året då man annars inte kan ta sig ner för all snö!
 
Idag dekorerade jag tårtan till lilla Isa ....
..istället för Musse så blev det Pippi i år...
.. gjorde en liten kappsäck med guldpengar också ...
..men tyvärr så får nog den stå vid sidan om, blev lite ont om plats.
 
Lite ostmums blev det ikväll....
..cheddar med olika smaker.
 
Kram

Mer paket

Publicerat: 2013-12-29
Klockan: 11:56:37
Nu har jag slagit in de två sista paketen till vårt snart treåriga troll...
..guldpappret kom nu till användning...

Lördagskväll med god mat

Publicerat: 2013-12-29
Klockan: 10:53:00
Oxfilé och ett glas rött ......
...en god final på en skön kväll.

Lite av varje ...

Publicerat: 2013-12-28
Klockan: 18:25:00
En lugn och skön förmiddag med lite paketinslagning, det är ju snart 3-årskalas...
...och jag har därför också förberett lite till dekoration till tårtan ....
..kul!
 
Liten shoppingrunda på eftermiddagen.
Hamstrade några rullar presentpapper, alltid bra att ha så här i födelsedagstider....
...REA på Ikea, som många andra också visste!
 
Skönt att vara hemma igen och slippa trängas ♥
Ha en skön lördagskväll....

Trångbodda

Publicerat: 2013-12-27
Klockan: 22:45:00
Jag fick tillskott av strössel och diverse andra bakdekorationer i julklapp.
Tack tomten, precis det jag vill ha massor av!
 
Skåpet rymmer inte något mer ....
...därför beställde jag ett till skåp idag från IB Laursen, inte tråkigt det heller!
 
Det var skönt att gå och jobba en dag så här mitt i helgerna, nu känns det som en vanlig mysig fredagskväll igen.
Nu bir det bara lata goda dagar fram till 7 januari, inte illa det heller!
Kram på er
 
 
 

Julen ...

Publicerat: 2013-12-26
Klockan: 18:23:00
... är slut och även om kräksjukan härjade vilt här i juldagarna så fick vi till julkänslan ändå.
Fian och jag prickade in självaste julafton, lite synd men vi var tillsammans ändå, några hade ju redan haft och de andra var ju redan smittade och vissa ville inte komma alls.
 
Chokladmousse till juldagskaffet ...
Recept
 
2 äggulor
2 äggvitor
1 msk socker
2½ dl vispgrädde
120 gram mörk choklad
1 tsk kallt kaffe
2 cl mörk rom
 
Gör så här:
Vispa äggulor och socker pösigt.
Smält chokladen och tillsätt kaffe och rom.
Vispa äggvitorna för sig till hårt skum. Vispa grädden.
Blanda väl de smälta ingredienserna med de ihopvispade äggulorna och sockret..
Rör försiktigt ner först äggvitorna och sedan vispgrädden i blandningen.
Häll blandningeni portionsformar och ställ kallt.
 
Garnera med vispad grädde och riven choklad.
 
Tomten kom i dagarna två ....
Barnen fick sina paket och verkade mycket nöjda...
 
 
Imorgon ska jag jobba, en hel dag, sedan är jag långledig tills alla storhelger är över...
... smakade bra med en laxmacka här på kvällskvisten.
 
Kramisar

Uppesittarkväll

Publicerat: 2013-12-23
Klockan: 23:46:00
Ja nu är det inte långt kvar till den mysiga aftonen.
 
Skön kväll framför TV:n med lite gott, emellanåt några avstickare, kokade julgröten och dukade för grötfrukosten imorgon....
Skrev ju igår att Mysan kräktes och mådde inte riktigt bra.
Idag var det Isas tur/otur, vi var nere på Nian och helt plötsligt så kom det bara en kaskad både över henne och lite annat!!
Nu kan man bara tänka på, vems tur är det imorgon?
Det verkar bli förra julen i repris, då turades vi om alla, i hela släkten. Varför?
 
En riktig fin julgrupp kom det iallafall med bud idag ....
 

Jul- & Nyårsnaglar

Publicerat: 2013-12-23
Klockan: 23:33:36
Svart och cerise....
... med glitter!

Dan före dan

Publicerat: 2013-12-23
Klockan: 12:11:00
Förmiddag med lite tillredning av julbordets tilltugg.
 
Köttbullarna klara ....
...skinkan klar och griljerad...
 
Här är två små ting som också är måsten på julbordet ...
svagdrickan från Borns bryggeri och Västerviks starka senap...
Vi höres.....
 

Chokladfondant

Publicerat: 2013-12-22
Klockan: 22:58:00
Har nu flera gånger sett dessa bakverk på TV, senast i Dessertmästarna, så nu måste jag också testa och gjorde idag några chokladfondanter.
 
4 st
100 gram smör
150 gram mörk choklad  70 %
2 st äggulor
1 st ägg
0,5 dl socker
 
Serveras med färska bär och vaniljglass
 
Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen.
Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
 
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar.
Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
Inför servering.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktig krämig konsistens - eller 10 minuter för en mer stadig variant.
Jag var så nyfiken på detta så till och med jag åt en portion och det var supergott.
Fondanten, med sitt knapriga skal och den krämiga rinnande varma chokladen inuti tilllsammans med den kalla glassen och bären vara bara, såååååå!
Imorgon, en semesterdag mitt i en massa helgdagar.
Jag ska då bara förebereda lite mat till julafton, in till stan och inhandla lite av varje och fixa till mina naglar inför helgerna.
Mysiga julen är äntligen här....
..men lilla Mysan har kräkts hela natten och har nu feber så nu är det bara att hålla tummarna att vi andra klarar oss ifrån detta elände!
Kramisar
 

Granen har fått kulor....

Publicerat: 2013-12-21
Klockan: 17:21:00
...i rött och guld.
 
Hade en liten hjälpreda här idag. Det är ju några år sedan man fick sällskap av små knubbiga händer som hänger upp kulor, tänk va mycket roligare det blev helt plötsligt.
Från tomte till julprinsessa....
Frostade några frukter idag, jag tycker det blir jättefint som juldekoration...
..enkelt att göra, vispar bara en äggvita lite lätt och sen doppar man frukten i strösocker och låter torka.
Hoppas ni alla får en rolig, skön och trevlig lördagskväll...

Jultulpaner

Publicerat: 2013-12-20
Klockan: 22:56:00
Köpte en bukett tulpaner idag....
..förmodligen den sista för i år.
 
Fixat o donat lite ikväll, inte mycket mer....
...smakade vår chokladglögg under tiden och den var riktigt god.
Nu ser jag fram emot en helg med roliga förberedelser inför julafton samt mycket gos med mina små trollungar!
Många julkramar på er!

Tomtegodis

Publicerat: 2013-12-19
Klockan: 23:33:00
Istället för grisar blev det marsipanluvor i år .....
...doppade i vit choklad och cocos....
Saffranspannkakor till middag, julen till ära ....
...med drottningssylt, mums!
 
Imorgon fredag och sedan långledigt, härligt!!!!
God Natt på er

En dag med julmys

Publicerat: 2013-12-19
Klockan: 23:24:51
Vi hade vårt årliga "julfirande" på jobbet idag. Först äter vi julbord och efter det har det blivit som en tradition att åka hem till Eva på Iggön där vi bjuds på gofika och byter lite klappar....
.. i en helt underbar miljö!
 
 
 

En till som längtar efter snö

Publicerat: 2013-12-18
Klockan: 22:48:00
Bocken Bruse har fått komma ut ...
...men istället för att stå i mjuk skön snö får han stå under tak i grus för skydd mot regnet.
Trist, men tyvärr sant ....
En lugn och skön kväll med lite julklappsbestyr....
Kram på er

Varmt för händerna...

Publicerat: 2013-12-18
Klockan: 22:41:00
...ja, jag måste visa min muff, design by Carin Wester, som jag köpte på outlet i Stockholm....
....den ska jag ha när jag blir bjuden på bal någon kall afton, kanske nyårsbal?
 
 

Julkola

Publicerat: 2013-12-17
Klockan: 23:54:00
Kolan puttrar på spisen i lugnan ro ....
..och själv står man bara o kollar på termometern, går segt i början men snabbt på slutet.
Det är roligt att göra gosakerna men det roligaste är nog att paketera dem.
 
En tidig julklapp.....
..en bra kniv och ett gåvokort som man bara får välja och vraka i, mera såna klappar, TACK!
 
Nu ser det ut som att det är slut på denna kväll, måste än om motvilligt, bege mej uppåt sängen.....
Natti, natti
 

Alla klappar inköpta

Publicerat: 2013-12-16
Klockan: 23:03:00
Ja, nu börjar det roliga, att slå in alla klappar.
 
Några i taget, slog in två paket ikväll....
...det får räcka för ikväll. 
Det slutar alltid med att jag plockat fram pappersrullar, band, snören och en massa annat och det tar en stund att plocka undan efter sig. 
Gjorde Mozartkulorna ikväll....
..de är ju så enkla att göra, bara att rulla in nougat i mandelmassa och doppa i choklad.
Det är kul att göra godis som man vet är gott och omtyckt.....
 
 

Wienerbullar med marsankräm

Publicerat: 2013-12-15
Klockan: 22:37:00
Isa har sovit här i natt och då passade vi på att baka lite bullar tillsammans.
 
Ca 36 wienerbullar
 
½ liter mjölk
½ dl smör
Knappt i dl socker
½ tsk salt
1 ägg
1 pkt torrjäst för söta degar
Mjöl till smidig deg (räkna med ca 1 liter
 
Börja med att smälta smöret i mjölken. När smöret just börjat smälta är temperaturen rätt.
Överför detta till bunken.
Tillsätt jäst, socker och salt och låt det blanda sig.
Arbeta in mjöl, knäck ner ett ägg och fortsätt arbete in mjöl.
Har du degmaskin låt den gå i tio minuter medan du tillsätter mjöl tills degen släpper bunkens kant eller den inte är kladdig.
Låt degen vila under en duk på varmt ställe i 30-45 minuter.
Fyllning
Ett paket kallrörd marsansås, det ska bli ca 4 dl marsankräm.
2-3 msk smör
 
Ta fram degen på bakbordet och kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på ett lager smör. Vik sedan ihop plattan på mitten och kavla ut en rektangel igen.
Bred på ett tjockt lager marsankräm.
Rulla sedan ihop degen till en rulle. 
Skär bitar, ca 2 cm, och lägg dem i formar.
Pensla bullarna och strö lite pärlsocker och hackad mandel över.
Låt bullarna vila varmt i 30 minuter.
 
Grädda i 8-10 minuter i 200-225 grader.
 
Man kan ringla lite florsocker utrört i några droppar vatten över, om man kommer ihåg vilket inte jag gjorde!
 
 
 
 
 
 

Högbo julmarknad

Publicerat: 2013-12-15
Klockan: 21:55:00
Visst, lite vitt på backen och ett stilla snöfall hade ju varit mysigt men det hade iallafall slutat regna när vi kom....
Julkorten är klara och nu ska de bara skrivas, paketeras i kuvert och läggas på lådan!
 Snart är det julafton ....
 

Rocky Road

Publicerat: 2013-12-14
Klockan: 23:30:00
Isa och jag gjorde Rocky road idag, bara gósaker i ...
300 gram mörk choklad
1 påse dumlekola
1 näve minimashmallows
1 näve geléhallon
1,5 dl salta jordnötter
1 dl pistagenötter
Smält chokladen i vattenbad.
Häll sedan i alla ingredienserna.
Rör ihop, häll upp och in i kylen.
Dela sedan i lagom stora bitar.
Julpimpade min nya ljuskrona med några pepparkakor o lummer ...
För övrigt en mycket lugn och skön lördag.
 
Gott tilltugg framför TV:n ....
 

Lucia

Publicerat: 2013-12-14
Klockan: 09:39:00
Fredag och after work med bror & Co, O`learys...
...och sedan god mat o dryck på La Mancha!
Köpte julklänningarna åt mina troll....
..såå söta!
 
Ha en trevlig lucia på er, kramisar...
 

Rompraliner

Publicerat: 2013-12-12
Klockan: 22:52:59
Torsdagskväll och storm ute, det är bara att hålla tummarna att julbelysningen i flaggstången sitter kvar efter denna natt...
 
Gjorde några praliner ikväll ....
Rompraliner:
3 dl havregryn
1 dl florsocker
3 tsk romarom
1-2 msk kakao
50 gram smör
50 gram mörk choklad
1 msk rapsolja
Fint strössel
 
Mal havregrynen till fint mjöl i mortel eller mixer.
Blanda samman med florsocker, arom, kakao och rumsvarmt smör till en formbar massa (använd mer smör om degen blir för torr).
Rulla till små bollar och ställ i frysen en timme. 
Ta ut och skär bestämt bollarna i halvor.
Smält chokladen i den upphettade rapsoljan.
Doppa eller pensla ovansidan av pralinerna i chokladen och strö över rikligt med strössel.
Ställ att stelna i kylen.
 
Snabbt och enkelt godis.....
 
Pyntade spisehällen med lite lummer ....
..tomtar och ljus...
Kramisar!

Knäckklubbor

Publicerat: 2013-12-11
Klockan: 23:33:00
Ikväll blev det lite mer gósaker, knäckklubbor ...
....jätteroliga att göra men tyvärr så blev det bara pinnar på hälften, kan bli så när ett litet hjärnsläpp infinner sig.
Det är sånt man får ta ..... nu för tiden!

Julknäck

Publicerat: 2013-12-10
Klockan: 23:13:00
Ikväll gjordes här första julgodiset, knäck...
...och den blev helt perfekt, inte för mjuk och inte för hård!
I år ska jag inte göra så mycket godis, får försöka göra mindre av varje istället för det är ju så kul!
 

Röd prinsessklänning

Publicerat: 2013-12-09
Klockan: 23:42:00
Kunde inte motstå denna lilla julkaramell...
 
 Prinsessorna måste ju ha en julklänning i sin "prinsesslåda" också, det får bli en överraskning nästa gång de kommer hit och kikar i den.
De älskar denna låda och vips har två som bustroll förvandlats till sessor!

En annan variant gratäng

Publicerat: 2013-12-09
Klockan: 22:48:00
Ja, en gratäng kan man väl variera i all oändlighet...
 
Ikväll blev det med kassler och pastafjärilar.
 
Kokar pastan.
Steker kassler och färska champinjoner.
Reder med maizena, mjölk och grädde.
Kryddar med salt, peppar, sambal oelek, stark senap.
 
Lägger pastan i en gratängform och häller i stuvningen och rör om.
På toppen mycket riven ost, tomathalvor och svarta oliver.
 
Snabbt, enkelt och gott till vardags!

Naturlig juldekoration..

Publicerat: 2013-12-08
Klockan: 22:32:00
Denna fina garagevägg har snön fixat åt oss...
 
 
Naturens under .....

Andra advent

Publicerat: 2013-12-08
Klockan: 22:28:00
Julpyssel med Isa idag.
 
Man kan göra mycket roligt med toa-rullar ....
..ett par tomtar blev det denna gång....
 
Julmarknad Hedvigs trädgård...
Köpte ett gäng dansande tomtar i ring...
..visst är de underbara?
 
Roligt och mysigt med julmarknad, jag hoppas att vi hinner med nån till innan jul.

Parmesan som topping

Publicerat: 2013-12-07
Klockan: 23:26:00
Ett litet tips...
Rostade rotsaker i ugn till kvällens middag och innan servering så strödde jag över massor av riven parmesanost....
...och det var supergott, det måste ni testa!
 

Tosca med saffran

Publicerat: 2013-12-07
Klockan: 13:05:00
Pyssel i köket idag...
..bakade en knäckig toscakaka med saffran.
50 gram smö
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
0,5 g saffran (jag hade i 1 g)
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
 
Toscaglasyr
2 dl mandel
75 g smör
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
 
Ugn 175 grader
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran och den varma mjölkblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
 
Grädda kakan nätt och jämnt färdigt i nedra delen av ugnen, ca 25 minuter.
 
Toscaglasyr
Hacka mandel och ev nötter till glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk.
Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandel/nötter.
 
Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen.
Grädda tills glasyren fått färg, ca 15 min.
Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

Fredag i snöstorm

Publicerat: 2013-12-06
Klockan: 22:18:00
Det är inte svårt att få julstämning en sån här kväll, levande ljus och snön som yr mot fönstren.
 
Mitt julfönster i år fick en annan skepnad, istället för rutor så blev det bara en liten glugg, lagom för att lilla tomten kan kika in....
 
Granris får pryda kökslampan ....
..tillsammans med lite pynt i fattigmanssilver.
 
Vilken mysig tid vi har nu, eller?
Jag älskar julen och den bästa tiden är ju nu, veckorna före....
 
Kramisar på er ♥
 
 

En blev två

Publicerat: 2013-12-05
Klockan: 23:25:00
En av adventsljusstakarna har lagt av efter tjugo jular, så det var dax att investera i en ny.
 
Kom hem med två stycken eftersom det var 2 för 1....
...lite annorlunda ljusstakar...
..och roliga!

Tur i oturen

Publicerat: 2013-12-05
Klockan: 23:21:00
Stämmer mycket bra ibland.
 
Otur att min nya skinnväska gick sönder efter ett par månader, även om jag inte var riktigt överens och nöjd med den.
Tur var att jag fick pengarna tillbaka och kunde köpa en ny väska.....
...denna gång en svart.
Mycket mer nöjd med denna!
 
 
 

En dag fylld av inspiration

Publicerat: 2013-12-04
Klockan: 22:43:05
En rolig, tänkvärd och inspirerande dag.
Som vanligt, efter en sådan dag så tänker jag, så ska jag göra och så ska jag vara....men det är lätt att glömma och gå på i gamla hjulspår, eller?

Kakpynt

Publicerat: 2013-12-03
Klockan: 23:23:00
Pepparkakor hör julen till ....
...och är roliga att pynta med!
Från det ena till det andra.....
Gratängen som jag gjorde igår blev jättegod  och jag lovade ju recept på denna.
Jag har inte mängden av allting i huvudet men ingredienserna kan ni få:
 
Jag skivade och stekte en purjolök först och hällde i detta i en form.
Sedan stekte jag skivor av saltad och pepprad fläskfilé och lägger detta över purjolöken och sist stekte jag skivade färska champinjoner och lägger över detta i formen.
 
Smälte ca 50 g smör i pannan och i med lite vetemjöl, vispade ihop detta och i med grädde och kalvbuljong.
Får puttra en stund och häller detta över allt i formen.
Avslutar med mycket riven parmesan och halverade små tomater.
 
In i ugnen på 200 grader tills den blir genomvarm och fått fin färg.
En skön och lugn tisdagskväll efter en mycket lång arbetsdag, men imorgon blir det en dag med mycket inspiration!

Kvällspromenad

Publicerat: 2013-12-02
Klockan: 22:49:00
Tog mej en tur på benen ikväll, svängde in hos mamma och passade på att klippa klorna på lilla Skrållan.
 
Tror att jag hade lite överskottsenergi denna kväll, förberedde morgondagens middag när jag kom hem ....
...bara att sätta in i ugnen imorgon, skönt när man jobbar KVÄLL!!!
Jag skriver ner nåt recept imorgon.....
Kramisar
 

Första advent i storm

Publicerat: 2013-12-01
Klockan: 23:05:00
Trotsade stormen och for in till staden.
Isa fick träffa tomten som också trollade fram en chokladslant bakom hennes öra....mums!
Väl hemkommen var det skönt att ta ett värmande bad,,,,,,
.....då man blivit helt "genomblåst" och jag kände mej lite kulen ♥

Tåget mot storstaden

Publicerat: 2013-12-01
Klockan: 23:01:00
Vi hade en skön, härlig och rolig dag i Stockholm igår.
Mycket god mat både till lunch och middag ....
....en och annan påse blev det också.


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0