Alla våra änglars dag

Publicerat: 2015-10-31
Klockan: 23:56:00
En grådisig och blåsig dag, men ändå en sån fin dag.
Gjorde ett hjärta med rosor till pappa och gick med den till graven ...
Så fint med alla tända ljus o lyktor som vi tänt för våra saknade änglar!
Gick in i kyrkan och tände ett ljus för pappa och där inne var det så varmt, lugnt och stämningsfullt.
Tog en promenad dit igen senare för att se alla dessa ljus i denna mörka kväll.......
... så vackert!

Halloween

Publicerat: 2015-10-30
Klockan: 23:59:00
Visst, tar vi vara på alla tillfällen att få ha lite kul.
En rolig eftermiddag och en störtkul kväll med både häxor, god pizza, efterrätt och massor av bus!!!
Jag tyckte nog det roligaste var att få ta fram penseln o måla lite blodigt o kusligt!
 
 
Efter en sväng på byn och lite spökeri hos gammelfarmor och gammelfarfar så dukar vi för pizza ...
En pannacotta med spindeltopping ...
Nu är denna festliga kväll snart till ända och imorgon ska vi städa bort denna kusliga värld och hedra o minnas alla de fina som lämnat oss!
Vi har haft en kul kväll!
 ♥
Kramisar på er alla!!!

En helkväll ....

Publicerat: 2015-10-29
Klockan: 22:49:54
...i glada vänners lag.
Efter ett besök på Hotell Elite avslutas kvällen på Södra ....
... med mycket god mat!
Imorgon fredag och vi jobbar bara halvdag, så skönt.
 
Ta det lugnt i helgen o se upp för alla kusligheter där ute i mörkret!!
 
 
 

Fläskfilé med sambal oelek

Publicerat: 2015-10-27
Klockan: 23:12:55
Väl hemma ikväll blir det middag, fläskfilé med sting.
1 fläskfilé
1 paket bacon
10 champinjoner
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk soja
2 tsk tomatpuré
2-3 tsk sambal oelek
Salt o peppar
Skär filén i skivor och krydda med salt o peppar.
Strimla bacon.
Finhacka löken.
Dela champinjonerna.
Bryn fläskfilén och lägg den åt sidan.
Fräs bacon, lök och champinjoner.
Lägg ner fläskfilén igen, pressa i vitlöken och tillsätt creme fraiche, vispgrädde, soja, tomatpuré och sambal oelek.
Låt puttra tills fläskfilén är helt klar, ca 5 minuter.
 
Till detta äter vi friterade kålrotsstavar, mycket gott!
 
En skön och god avslutning på denna tisdag .....

Två nyanser höst

Publicerat: 2015-10-27
Klockan: 23:01:54
Var till Gabriella ikväll och fixade till naglarna ....
..... två varma och snälla höstfärger.
Välkommen höst!
 

Kyckling med apelsin

Publicerat: 2015-10-26
Klockan: 22:07:00
Ikväll åt vi en god och krämig kycklinggryta.
 
600 g kycklingfilé 
2 st paprikor
2 st röda lökar
3 msk curry
1 msk paprikapulver
3 dl grädde
1 burk créme fraiche
En pressad apelsin
1 msk soja
Svartpeppar o salt

Skär kycklingfilén i bitar.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. 
Skala o klyfta löken.
Bryn kycklingen i smör i en gryta. 
Tillsätt paprika, lök, curry o paprikapulver och låt fräsa med i några minuter.
Tillsätt grädde, créme fraiche, apelsinsaft, soja, peppar o salt.
Låt sjuda i några minuter.
 
Apelsinsaften satte lite extra piff på denna gryta! 

 

Fyllda färsbiffar

Publicerat: 2015-10-25
Klockan: 19:54:00
Söndagens middag blir biffar fyllda med bacon och västerbottenost.
Till detta åt vi potatissallad,  rester ifrån gårdagen.
Vi var iväg idag och handlade pumpor som vi sedan gjorde lyktor av ....
.... och servetter till nästa helgs halloweenfest!
 

Födelsedagskalas

Publicerat: 2015-10-25
Klockan: 19:47:40
Vi hade en jätterolig kväll igår med mycket skratt och god mat ...
Tack till alla ni fina vänner som kom och förgyllde min fest, och tack för fina presenter ...
Kram till er alla ....



Hösttårta

Publicerat: 2015-10-25
Klockan: 19:42:23
Fredagskväll och jag gör en tårta till lördagens födelsedagskalas.
Löven, svamparna och igelkotten hade jag gjort tidigare så det var bara fyllningarna och spritsningen kvar ...
Den smakade bra och denna tårta är nu ett minne blott!

Ny maskin i köket

Publicerat: 2015-10-22
Klockan: 22:57:01
Oj, va hände!
Vi behövde en visp till hushållsassistenten, men vips så var här en helt ny assistent...

Kom till användning redan ikväll då jag bakade en botten till lördagens tårta..

...både assistenten och kakan får godkänt.


Högbo Bruk

Publicerat: 2015-10-21
Klockan: 23:02:46
Två härliga dagar på Högbo Bruk ...

...fyllda av mycket planerande o god mat ....

... i en underbar miljö!

En sväng förbi Björk & Berries på lunchen och lite shopping, en olja till kroppen inför den kallare årstiden ...


Doftar underbart!

Nöjd med dessa dagar och har idag också blivit ett år äldre, igen!!! 

Kramisar 

Lax med osttäcke

Publicerat: 2015-10-20
Klockan: 23:16:43
Ikväll åt vi en jättegod lax i ugn.

1 burk cremefraiche
1 ask Philadelphiaost
2 dl västerbottenoslt
Salt & peppar

Ugn 225 grader. 
Rör ihop cremefraiche och osten i en bunke.
Låg de fyra tinade laxfileerna i en ugnsfast form, salta o peppra. 
Bred röran över laxen och grädda i ugn ca 20-25 minuter. 

Jättegott, servera med sparris, ris eller potatis! 


Söndag och trädgårdsbestyr

Publicerat: 2015-10-18
Klockan: 22:20:01
En solig höstdag och som gjord för lite pyssel i trädgården.
Plockade en korg äpplen .....
....och bakade en paj ....
Gott till söndagsfikat!
Hoppas att ni också haft en skön helg, nu är det måndag igen imorgon och arbetet kallar, vi höres.....

Fröbröd

Publicerat: 2015-10-18
Klockan: 22:14:50
Bakat ett jättegott bröd med massor av frön!
Snabbt, enkelt och gott ...
3 ägg
3 dl riven ost
1 msk majonäs
2 msk kesella
1,5 tsk bakpulver
5 dl frö (en blandning av sesamfrön, krossade linfrön, pumpakärnor och solrosfrön
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ägg, ost, majonäs, kesella och bakpulver i en bunke.
Degen ska vara lös,
Tillsätt frön under omrörning tills degen blir fast, men ej torr.
Bred ut degen på ett bakplåtspappersklädd plåt. Den ska vara platt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.
Låt svalna och skär i 16 bitar.

Arom till biff

Publicerat: 2015-10-16
Klockan: 22:41:00
Ett gott smör till biffen ikväll...
 
...kryddat med lite salt & peppar och massor av dragon ...
 
...helt perfekt till biffen, behövs inte mer!  
 
Eller? Jo, trevligt sällskap naturligtvis, och det hade vi!

Kylig morgon

Publicerat: 2015-10-15
Klockan: 22:40:00
Det var ju inte länge sedan solen sken över en grön och blommande trädgård på morgonen,  nu imorse var det en mycket frusen trädgård därute ....
....burr, det är tur att solen kommer under dagen och värmer upp lite smått!
Fyller på med några nya servetter idag ....
.....dessa  två blir fina vikta tillsammans, roligt att blanda flera olika servetter i samma vikning,
Nu är det bara att passa på att kura ihop i soffan, tända ljus och mysa inne i värmen när kylan och höstmörkret kommer tidigare och tidigare därute...
Kramisar
 

Fyllda färsbiffar

Publicerat: 2015-10-14
Klockan: 22:40:00
Fick användning av "färspressen" igen,  då det skulle bli fyllda färsbiffar till middag ikväll.
Den är helt suverän, fyller med ädelost ....
....på med ett till lager köttfärs och trycker till med locket, blir jättefina biffar och inget sipprar ur vid stekning.
När de är färdigstekta så slår jag på lite grädde och kryddar med dragon!
Toppar med stekta tomatskivor och ädelost ....
 
Efter kvällens träningsrunda så sätter jag mej och trycker ut, målar och formar några höstlöv....
.... och en liten igelkott!
Ha en god natt, alla vänner

Ostlåda

Publicerat: 2015-10-13
Klockan: 22:33:50
Gjorde en låda i ugn ikväll.  
Stekte på några buketter blomkål, broccoli, salt, peppar, tabasco och små tomater...

... hällde över lite grädde och riven ost, in i ugn 225 grader tills fin färg! 
Mums, va gott det blev! 


Sugarpaste i höstens färger

Publicerat: 2015-10-12
Klockan: 22:07:05
Ikväll färgade jag in lite sockerpasta till en framtida hösttårta...
...nu är det bara att modellera & forma dessa som jag vill och när jag vill!


Helg med kalas och stadsbesök

Publicerat: 2015-10-11
Klockan: 22:20:00
Igår var vi på 3-årskalas hos Mysan.
Hon såg ut att vara mycket nöjd med sin dag....
....tårtan fick godkänt och smakade väl!
Paket, skratt, ballonger och lek, precis som ett kalas ska innehålla!
Idag var Isa o jag in till storstaden och shoppade lite......
....och provsatt alla bockar!
Vilken tur att en har dessa två små troll i sitt liv, älskar er!

Weeping Willows

Publicerat: 2015-10-09
Klockan: 23:57:00
Biljetterna är fixade ....
.... vilken magisk kväll det kommer att bli!
 

Frostig prinsesstårta

Publicerat: 2015-10-09
Klockan: 23:55:00
Äntligen helg igen då, alltid lika härligt!
Börjar kvällen med en kycklingburritos .....
... sedan fick jag äntligen ta mig an tårtan, som lilla Mysan önskat sig till sitt kalas imorgon.
Alltid lika kul men alltid en utmaning, en vet aldrig hur det ska sluta!
Jag är nöjd med min första Elsatårta ..
Isa har ju också tingat en till sin femårsdag, men nu har jag ju vanan inne, så ....
Så kul!
Elsa var så lång, så för att hela hon skulle komma ner i tårtan, blev den ju så stor.
Det slutade med sex lager fyllning, hallonmousse, grädde och vaniljkräm ....
Blev bara att plocka ur nån hylla i kylskåpet ...
Vi ses imorgon, Mysan!
 

Stekt fläsk med löksås

Publicerat: 2015-10-07
Klockan: 22:40:38
Hur länge sedan var inte detta, knaperstekt fläsk med gräddig löksås.
Så gott!
Vi äter alldeles för mycket pasta, ris och potatis här hemma, så ofta ersätter jag detta med sallad i lunchlådan.
Lite tråkigt är ju det i längden, men det finns ju hur mycket recept som helst på alternativ till detta.
Ikväll gjorde jag en squashlåda, och en mycket god sådan blev det!
 
1 squash
4 ägg
1 msk kokosnötsmjöl
1 tsk fiberhusk
salt och peppar
 
Grovriv squashen och krama ur en del av vätskan.
Vispa ihop ägg, kokosnötsmjöl, fiberhusk,salt och peppar.
Rör ner squashen.
 
Häll smeten i en stor smord ugnsform så att det blir en tunn kaka
Låt svälla i ca 5 minuter.
Tillaga i 15 minuter i 225 grader tills äggsmeten stelnat och lådan fått fin färg.
 

Är huvudet dumt ...

Publicerat: 2015-10-05
Klockan: 22:16:00
.... så blir det lövbiff till middag så här på måndagskvällen.
Tog igår ut två paket ur frysen, som jag trodde var köttfärs men det visade sig vara lövbiffen jag frös in på lördagen.
Hur korkad kan man vara?
Nåväl, det blev kålpudding igår till slut iallafall men idag fick det bli en gryta med strimlad lövbiff ....
...purjolök, gul paprika och grädde.
Kryddad med salt, vit- och svartpeppar och massor av vitlök, blev det en jättegod gryta!
Imorse kändes det att hösten nog kommit på riktigt nu, lite vemodigt men tyvärr ingen återvändo!
Färgerna är iallafall vackra nu, ute ....
...och luften frisk!
 
 
 
 

Kanelbullens dag

Publicerat: 2015-10-04
Klockan: 22:28:00
Dagen till ära så passar jag på att baka kanelbullar ...
Gott till söndagskaffet!
 
 
 

Höst med rosa nyanser

Publicerat: 2015-10-03
Klockan: 22:25:24
Köpte en bukett på affären ikväll, kunde inte motstå dessa rosa små varelser.
Hade lite oasis hemma och gjorde ett litet blomsterarrangemang här på kvällskvisten ...
En liten fin pumpa fick sin plats också ...
Goda lövbiffsrullar fyllda med ädelost får avsluta en dag ute i solskenet!
Må gott, alla vänner!
 
En liten titt genom ett nyckelhål från en liten stuga ...
..... gissa var?
 

Oktoberblommor

Publicerat: 2015-10-03
Klockan: 22:17:55
Idag var vi fram till svärmor och plockade blommor, måste passa på innan frosten tar dem ...
Isa hon ville spara sin bukett till sitt bröllop, men jag satt min bukett på pappas grav, som idag har varit borta i fyra år!
På eftermiddagen blev det en tur till skogen, så härligt väder och vilken underbar dag vi haft idag!!!!
Hittade tyvärr ingen ätbar svamp men mycket annat smått o gott ...
När vi gick ut till skogs kunde inte Isa cykla själv, men på hemvägen så bara hände det!
Hon for iväg alldeles själv och cyklade säkert flera kilometer innan kvällens slut ....
Tiden går så fort, lilla Isa har blivit så stor .....
 

Nytt till kreativa hörnan

Publicerat: 2015-10-01
Klockan: 23:30:38
Ett nytt paket med några snygga pappersark, blommor, nålar o kartonghjärtan....

...helt perfekt om man vill göra nåt roligt album! 
Bara att sortera ner i lådorna, var sak har ju numera sin plats, i kreativa hörnan! 

Ha en skön kväll & natt, alla kära vänner!




Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0