Minisemlor

Publicerat: 2017-02-04
Klockan: 18:56:00
Idag bakade jag ett gäng semelbullar, 40 stycken, har nu så vi klarar oss hela våren!
40 stycken bullar:
50 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
0,75 dl socker
1 tsk kardemumma, stött
1 ägg
8-9 dl mjöl
 
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl grädde
3 dl  grädde, till spritsningen
Florsocker
Recept:
Luftiga minisemlor.....
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.
Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och större delen av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut 40 st runda, släta små bullar.
Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåtar och låt dem jäsa ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Låt dem svalna på galler under en bakduk.
 
Skär ett lock i varje bulle.
Gröp ur en del av inkråmet.
Blanda det med riven mandelmassa och grädde.
 
Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädde och spritsa, lägg på locken och sikta över lite florsocker.
 
Gör rosor i rosa marsipan.
Prinsess-semlorna fyllde jag med både mandelmassa och hallonsylt!
Spacklar bullarna med grädde för att få marsipanen att fästa.
Limmar fast rosen med ätbart lim men går nog lika bra med en klick grädde.
Visst är de söta?
 
Isa o Mysan var hit idag och mumsade och de är söta de också (Mysan kom inte med på bild) ...
Fyllde 15 bullar, fryste in resten, och har nu givit bort dom .... ville bara testa att göra dessa gobitar!
 
 
 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0