Fröknäcke
Publicerat: 2017-02-05
Klockan: 22:41:00
Klockan: 22:41:00
Bakat Leilas fröknäcke med flingsalt, jättegott blev det.
Tidigare recept på knäcke jag bakat har innehållit så mycket olja tycker jag, detta helt utan olja.

2 PLÅTAR
200 g solrosfrön
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i ca 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden.
Förvaras torrt.

Så gott med flingsaltet på, smakar bra med en stark, smakrik ost på detta. Godis!
Kommentarer
Trackback