My Birthday Today
Publicerat: 2016-10-22
Klockan: 17:00:00
Klockan: 17:00:00
Jag vill tacka alla ni som gjorde min dag till en sån fin dag!
♥
Presenter & blommor i massor ....

♥

♥

♥

♥
Själv bjuder jag på två sorters pizza, köttfärs & fetaost och tandoorikyckling & bacon ...

... tzatziki med massor av vitlök (8 klyftor), jag gjorde som det stod i receptet men något stark blev den!

♥

Knäckiga äppelpajer med Amarettogrädde till efterrätt ...
6 st
1/2 dl hasselnötter (30 g)
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
75 g smör
2 dl mjöl
2 msk socker
1 krm salt
3 äpplen
2 msk amaretto

♥
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills skalet spricker.
Gnugga loss skalen i en ren kökshandduk.
Hacka nötterna grovt.
Blanda grädde, socker och sirap i en vid kastrull.
Låt koka häftigt ca 5 minuter.
Ta kastrullen åt sidan och rör i nötterna.
Smält smöret i en kastrull tills det blivit ljusbrunt och "tystnat".
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjöl, socker och salt.
Blanda ihop till en deg.
Tryck ut degen i 6 små tartlett- eller pajformar.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg klyftorna i formarna.
Skeda över nötsmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Amarettogrädde:
Vispa grädden och smaksätt med Amaretto.

Tack än en gång, alla fina!
Kommentarer
Trackback