Tårtbottnar
Publicerat: 2016-06-22
Klockan: 22:00:00
Klockan: 22:00:00
Bottnarna till tårtan är bakade och nu infrysta för att tas fram till midsommar.
♥
Ca 15 bitar
250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 stora ägg
7 1/2 dl vetemjöl (450 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 n1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk vallmofrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarm mjölk
175 grader.
Smörj o bröa tre formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ihop smör och socker hastigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och vallmofrön i en bunke.
Rör ner mjölblandningen, citronskal och mjölk i vispet.
Vispa ihop på låg hastighet till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna.
Grädda en åt gången mitt i ugnen ca 30 minuter (eller alla tre på varmluft, 150 grader)
Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
Låt svalna helt!
♥

♥
Då var det gjort och nu är det bara att fylla och garnera dem kvällen innan!
Kommentarer
Trackback