Smörstekt torsk
Publicerat: 2016-02-23
Klockan: 22:02:00
Klockan: 22:02:00
Ikväll blev det fisk med god dill- och äggsås.
Alltid lika nöjd när det kommer in lite fisk i menyn, blir ju inte så ofta.
600 gram torskfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 dl finhackad dill
salt och vitpeppar
1/2 citron
3 ägg
smör att steka i
Koka äggen hårdkokta och finhacka dem.
Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong
Pressa ner en 1/2 citron.
Smaka av med vitpeppar och salt.
Dra av från plattan och rör ner ägg och dill.
Salta o peppra fisken.
Stek i rikligt med smör tills fisken är genomstekt.
Servera med blomkål och potatis/ris.
♥

Jättegod fisk och en god variant på äggsås!
♥
Kommentarer
Trackback