Mums-mums
Publicerat: 2015-03-08
Klockan: 22:15:00
Klockan: 22:15:00
Idag gjorde jag mums-mums och de blev riktigt mumsiga ....
♥
4 1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2sk gelantinpulver
1 1/2 dl hett vatten
♥
Ca 30 st smörgåsrån
♥
Garnering:
500 g mörk choklad
1-2 msk rapsolja
Kokos
♥
Stansa ut 30 rundlar ur smörgåsrån med ett kakmått.

♥
Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
Lös upp gelantinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.
Häll den varma gelantinblandningen i sockermassan och vispa i ca 30 minuter tills massan är vit och fluffig.
Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.
Ställ dem i frysen i ca 1 timme.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.
Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler.
Strö lite kokos över.
Låt chokladen stelna, förvaras i kylskåp.
♥

♥
Kommentarer
Trackback