Windsorkaka

Publicerat: 2015-02-06
Klockan: 23:55:00
Bakade en windsorkaka ikväll. 
Alltid kul att prova nåt nytt bakverk.
💜
Jag hade min bild av windsorkaka, den ska vara med pärlsocker på toppen och både grädde & vaniljkräm som fyllning, men alla recept var med mandel på toppen och bara vaniljkräm som fyllning!
💜
Jag gjorde gjorde enligt receptet men fyllde med både grädde o vaniljkräm o toppade med mandelströssel & pärlsocker. 
Alla gör väl som man själv vill, eller?
💜
Den ser god ut iallafall ..

Skriver ut receptet imorgon....
Just det, idag är det imorgon och receptet kommer här på kakan som det nu bara kvarstår en liten skärva av...den var supergod!
 
1/4 pkt jäst
25 g smör
1 dl mjölk
3-4 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk strösocker
1/2 ägg
 
Garnering:
1/2 dl sötmandel
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
25 g smör
 
Fyllning:
3 dl marsánkräm
50 g smör
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispad grädde
 
Pensling:
1/2 ägg
 
Steg 1: Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
           Häll degspadet över jästen, rör tills jästen har löst sig.
Steg 2: Häll hälften av mjölet i en bunke, tillsätt degspad, salt, socker och ägg. Arbeta degen smidig. Tillsätt 
           nästan allt mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
           Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme på en rumsvarm och dragfri plats.
Steg 3: Gör garneringe: Hacka mandeln, blanda samman mandel, mjöl, socker och matfett.
Steg 4: Gör fyllningen: Koka vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Låt krämen kallna.
Steg 5: Rör matfett smidigt med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt den kalla vaniljkrämen i små 
           klickar, rör kraftigt hela tiden.
Steg 6: Ta upp degen. Knåda den med resten av mjölet. Forma en rund kaka, ca 22 cm i diameter.
           Lägg den på en bakpappersklädd plåt. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225
           grader.
Steg 7: Pensla degen med uppvispat ägg, strö över garneringen och pärlsocker.
           Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt den kallna.
Steg 8: Vispa grädden. Dela kakan i två bottnar, fördela krämen och grädden mellan bottnarna.
            Förvara kakan kallt tills den ska serveras.
 
Lycka till!
 
💜

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0