Windsorkaka
Publicerat: 2015-02-06
Klockan: 23:55:00
Klockan: 23:55:00
Bakade en windsorkaka ikväll.
Alltid kul att prova nåt nytt bakverk.
💜
Jag hade min bild av windsorkaka, den ska vara med pärlsocker på toppen och både grädde & vaniljkräm som fyllning, men alla recept var med mandel på toppen och bara vaniljkräm som fyllning!
💜
Jag gjorde gjorde enligt receptet men fyllde med både grädde o vaniljkräm o toppade med mandelströssel & pärlsocker.
Alla gör väl som man själv vill, eller?
💜
Den ser god ut iallafall ..

Skriver ut receptet imorgon....
♥
Just det, idag är det imorgon och receptet kommer här på kakan som det nu bara kvarstår en liten skärva av...den var supergod!
1/4 pkt jäst
25 g smör
1 dl mjölk
3-4 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk strösocker
1/2 ägg
Garnering:
1/2 dl sötmandel
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
25 g smör
Fyllning:
3 dl marsánkräm
50 g smör
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispad grädde
Pensling:
1/2 ägg
Steg 1: Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
Häll degspadet över jästen, rör tills jästen har löst sig.
Steg 2: Häll hälften av mjölet i en bunke, tillsätt degspad, salt, socker och ägg. Arbeta degen smidig. Tillsätt
nästan allt mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme på en rumsvarm och dragfri plats.
Steg 3: Gör garneringe: Hacka mandeln, blanda samman mandel, mjöl, socker och matfett.
Steg 4: Gör fyllningen: Koka vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Låt krämen kallna.
Steg 5: Rör matfett smidigt med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt den kalla vaniljkrämen i små
klickar, rör kraftigt hela tiden.
Steg 6: Ta upp degen. Knåda den med resten av mjölet. Forma en rund kaka, ca 22 cm i diameter.
Lägg den på en bakpappersklädd plåt. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225
grader.
Steg 7: Pensla degen med uppvispat ägg, strö över garneringen och pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt den kallna.
Steg 8: Vispa grädden. Dela kakan i två bottnar, fördela krämen och grädden mellan bottnarna.
Förvara kakan kallt tills den ska serveras.
Lycka till!
💜
Kommentarer
Trackback