Två av helgens recept

Publicerat: 2015-12-06
Klockan: 22:27:04
Bakade en saffranskaka i helgen.
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom
Smör och kokosflingor till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smör, blanda det och eventuellt rom i äggsmeten.
 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smörj och bröa sockerkaksformen med kokosflingor.
Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Har också gjort rullader av lövbiff i helgen, jättegoda!
 
8-10 skivor lövbiff
1 röd lök
1 dl riven pepparrot
1 pkt bacon
1 msk dijonsenap
Vatten
Sås:
1/2 liter köttbuljong
1 tsk dijonsenap
1/2 dl grädde
Salt o peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
Skala och riv pepparroten.
Finhacka löken och skär bacon i mindre bitar.
Blanda ihop fyllningen med dijonsenap.
Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. 
Fäst med tandpetare.
 
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek rulladerna tills de får en fin färg.
Slå på vatten och låt dom brässera ca 1 timme.
Brässera på medelvärme, utan lock och fyll på med mer vatten, vartefter det kokar bort.
Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna.
 
Såsen:
Tillsätt löttbuljong, dijonsenap och grädden till skyn och låt koka upp.
Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0