Frittata med julskinka, oliver och körsbärstomater
Publicerat: 2015-12-28
Klockan: 22:52:00
Klockan: 22:52:00
Såg detta recept i söndagens GD, Frittata på julskinkan, helt perfekt, ett bra sätt att bli av med den!
♥
8 ägg
1 riven vitlöksklyfta
8 körsbärstomater
1 röd paprika
300 gram julskinka
150 g färskriven parmesanost
2 msk olivolja
1 dl grädde
10-12 oliver
Salt & vitpeppar
♥

♥
Finhacka löken, riv vitlöken, dela körsbärstomaterna i halvor och skär paprikan i mindre bitar.
Ta bort fett och eventuell griljering från skinkan.
Skär tunna strimlor och riv parmesanosten.
Sätt en stor stekpanna på spisen.
Tillsätt olja och lägg i löken, tomater, paprika och skinka.
Vänd runt allt någon minut.
Vispa upp äggen med grädden i en separat skål.
Rör ner smeten i pannan och avsluta med den rivna parmesanosten och oliver.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Efter ett par minuter lyfts hela pannan in i ugnen på 175 grader för att gräddas färdigt, vilket normalt tar 6-7 minuter.
Servera direkt ur pannan.
En god lunch, en helt vanlig söndag!
♥
Nu ska jag jobba ett par dagar, sedan en härlig ledighet igen, kram på er!
Kommentarer
Trackback