Kokosrutor

Publicerat: 2015-04-20
Klockan: 22:33:20
Här kommer receptet på kakan Isa och jag bakade igår.
Chokladkaka:
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg
1,5 dl vetemjöl
Tosca:
75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl mellangrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Chokladkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
 
Toscasmet:
Smält smör, sirap, mellangrädde och strösocker i en kastrull och koka samman i 5 minuter.
Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare i 10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0