Macka med oxfilé

Publicerat: 2014-11-01
Klockan: 22:37:17
Recept i repris, har suttit på kylskåpet sen sist ...
För fyra personer:
8 skivor ljust lantbröd
Smör och olivolja
500 g oxfilé
1 krm svartpeppar
2 stora, fasta tomater
1 dl färskriven pepparrot
 
Till senapssåsen:
2 msk fransk senap av dijontyp
1 msk olivolja
1 tsk socker
1 krm vinäger
 
Blanda fransk senap, olivolja, lite socker och vinäger till en slät dressing.
Skala och riv pepparroten fint.
Kantskär brödet (gjorde inte jag).
Stek brödskivorna i smör och lite olivolja.
 
Putsa och skär köttet i fyra skivor.
Peppra och stek köttskivorna i lika delar smör och olivolja en dryg minut per sida.
Köttet får gärna vara rödrosa i mitten men inte så att det vätskar sig.
Skiva o stek tomaterna någon minut per sida.
Lägg på ihop de varma smörgåsarna i tur o ordning med bröd, stekt kött (jag skar dem i små skivor), senapsdressing, tomatskivor, riven pepparrot och en avslutande brödskiva (den skippade jag).
Servera med bladspenat ....
♥♥
Ha en skön fortsatt helg, alla!
Kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0