Vintersol

Publicerat: 2014-01-18
Klockan: 23:54:00
Vilken otrolig förmiddag det var idag, blandad med strålande solsken och snöfalll ....
...växlande väderlek, kan man säga!
 
Hittade i veckan ett recept som jag tänkte att vi måste testa.
 
Det blev kvällens middag.
Fylld fläskfilé med potatisbakelser

600 gram fläskfilé
140 gram bacon
2 påsar babyspenat, ca 140 gram
1 msk smör
1 msk olivolja
50 gram riven parmesanost
1 skiva vitt formbröd, rivet
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 kruka rosmarin
1 kruka timjan
Salt 
Potatisbakelser

6 potatisar
2 dl créme fraiche
2 ägg
1 liten purjolök
1 dl riven västerbottenost
smör
1 tsk salt och 1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och torka av fläskfilén. Putsa köttet och skär ett snitt i mitten på längden, nästan helt igenom ca 1 cm från botten.
Vik ut köttet, lägg på plastfolie och banka köttet 1 cm tjockt.
Knaperstek de strimlade baconskivorna, spara baconfettet i pannan.

Fräs spenaten i smör någon minut och hacka den grovt. Blanda ihop bacon, spenat, parmesan, bröd och ägg.
Krydda med salt respektive svartpeppar. 
 
Bred ut fyllningen på fläskfilen...
 ...rulla ihop och knyt om med steksnöre.
 
Bryn rullen i baconfettet och olivolja på hög värme till fin färg.
Salta och svartpeppra rikligt.
Lägg en bädd av färsk rosmarin och timjan i en smord form. Lägg köttet ovanpå och stek mitt i ugnen till en temperatur på 68 grader, mellan 25-30 minuter.
 
Ta ut köttet och vira in i aluminiumfolie. Låt vila i 10 minuter.
Skiva köttet och servera med potatisbakelser och grönsaker.
 
Skölj och strimla purjolöken. 
Rör ihop créme fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök.
Skala och riv en potatis i taget grovt och lägg rivet vartefter i ägg-- och crémefraicheblandningen så mörknar den inte.
 
Smörj fyra portionsformar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop lätt.
Toppa med riven ost och baka i ugnen på 175 grader tillsammans med köttet i ca 20-30 minuter.
Jättegott med alla färska örter!
 
Kramisar på er
 
 

Kommentarer
Postat av: linda

Mmmmmmm mumsigt det såg ut!!!! :)

2014-01-21 @ 22:37:20
URL: http://lindaharrysson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0