Färsbiffar med grönpepparsås

Publicerat: 2014-01-19
Klockan: 23:06:43
Idag tog jag mig an ett annat nyhittat recept.
Saftiga färsbiffar med sting i såsen.
 
500 g köttfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
smör till stekning
 
Grönpepparsås:
1 st gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
3 dl grädde
3 msk kalvfond
2 msk brun maizenaredning
1,5 msk torkad grönpeppar, krossad
salt att smaka av med
 
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta.
 
Såsen:
Fräs hackad lök med smör tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning.
Koka upp under omrörning.
Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
 
Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter.
 
Servera med kokt potatis och en sallad....
... och receptet höll som det lovat, mycket saftiga blev de!
 
Gräddade lite bröd till Fian idag, som nu kör LCHF.
Fröknäcke ....
...recept finns här sedan tidigare.
Brödet ser lite annorlunda ut då jag bara fick tag på svarta sesamfrön, men annars smakar det nog lika!
 
Slut på en skön helg, höres....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0