Lördagens festligheter

Publicerat: 2014-02-16
Klockan: 17:39:00
Hade en liten bjudning här hemma, god mat o glada gäster.
Hur kul som helst!!!!
Till förrätt hjärtebröd med pepparrotsröra o rökt kött...
Gryta Stifado med riven stekt blomkål och tzatziki (LCHF-recept)
Recept:
1 kg högrev
Smör och olivolja
15-20 steklökar
1 burk krossade tomater
1/2 flaska rött vin
1 dl vatten
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk rödvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 kanelstång
4 hela nejlikor
Salt
Nymald svartpeppar
 
Gör så här:
Putsa köttet rent från senor och hinnor och skär i bitar.
Skala lökarna.
Bryn sedan lökarna i smör och olivolja, lägg åt sidan.
Bryn köttet i omgångar i smör och olivolja.
Lägg köttet i en gryta, tillsätt krossad tomat, rött vin, vatten, pressad/hackad vitlök, kalvfond, vinäger och samtliga kryddor.
Salta o peppra.
Låt koka upp, koka på svag värme utan lock i ca 1 timme.
Lägg på ett lock o koka en halvtimme till.
Lägg i löken och koka tills köttet känns mört och lökarna mjuknat, tar ca en halvtimme.
 
Serveras med riven blomkål, sallad och tzatziki
Rosa chokladmousse i chokladformar till efterrätt....
Mätta o belåtna blev vi alla!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0