Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfrästa bacon

Publicerat: 2014-02-09
Klockan: 22:27:00
600 gram fläskfilé
1 paket bacon
100 gram Gorgonzolaost
2 msk honung
1 st vitlöksklyfta
5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
1,5 tsk timjan
2 tsk grillkrydda med honungssmak
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
smör
1 dl mjölk
2 msk mjöl
 
 
Putsa fläskfilén och skär i små bitar. Häll ner i en skål. Smält honung i en panna eller använd flytande honung.
Ringla över köttet. Rör om.
Blanda salt, svartpeppar, timjan (jag klippte i färsk timjan) och grillkryddan i en skål. Häll ner över det honungstäckta köttet och rör om ordentligt.
 
Skär bacon i mindre bitar och dela en stor vitlöksklyfta på mitten. Värm upp en klick smör i en gryta och ha i vitlöken. Ha ner bacon med vitlöken, fräs tills baconet fått färg. Ta då ur vitlöken och ha i en extra stor klick smör i grytan och lägg sedan ner fläskfilén.
Fräs på ganska hög värme och rör om så att köttet får färg på alla sidor.
 
Dra ner värmen efter det kokat upp och låt puttra på tvåan eller trean. Ha ner créme fraiche, rör om, sedan grädde och rör om ännu mer.
Smula ner gorgonzolaosten och fortsätt röra om. Sedan är det dags för redning. Rör ihop mjölk och mjöl, ha ner lite i taget i grytan under omrörning tills du får den tjocklek du vill ha på såsen.
Låt puttra en stund.
 
Servera med hasselbackspotatis, ris eller pasta.
 
Jättegott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0