Torsk med bacon & bruten potatis
Publicerat: 2014-04-27
Klockan: 22:27:00
Klockan: 22:27:00
Fisk med sting till middag idag.
800 g torsk
1 msk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
3 msk flytande smör
2 paket bacon
6 skivor soltorkade tomater
1 röd lök
En kruka, klippt persilja
salt, peppar, timjan, oregano
Skär löken i smala klyftor och skär varje baconskiva i tre remsor på längden.
Stek tillsammans i ca tre minuter.
Strimla soltorkade tomaterna tunt och rör ihop med löken och baconet.
Tag en ugnfast form och ringla ut smör och rör ihop med sambal oelek och pressad vitlök med salt och peppar.
Lägg fisken på smöret, klipp persiljan över och salta och peppra.
Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in i 200 grader i ca 15 minuter.
Ta ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.

♥
Bruten potatis:
Koka potatisarna med skal tills de är klara.
Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt.
Ringla över smör och salta ordentligt.
Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisen ca 5 minuter.
De ska bli knapriga på ytan.
♥
Kan rekommenderas, jättegott!

♥
Vilken varm o härlig dag vi haft idag.
I förmiddags så putsades köksfönstren här hemma, gardiner ner, tvättas, torkas och upp igen.
För ovanlighetens skull stod jag ute och strök gardinerna, varför stå inne en sådan dag som denna!
♥

Nu är det bara att njuta av rena fönster och fräsch doft av nytvättade gardiner.
♥
Kommentarer
Trackback