Söndag och Hickory smoked fläskytterfilé till middag

Publicerat: 2013-09-29
Klockan: 22:28:00
Jag anväde Hickory & Brown sugar, och det blev en jättegod sås av den, lite rökt och söt.
 
Packa filén tight i en påse med marinaden så att rökaromen får en chans att genomsyra köttet.
Sug bort att all luft ur påsen och knyt. Görs helst kvällen innan.
 
Plocka ur köttet ur påsen genom att krama ur den. Marinaden ska ligga kvar i påsen.
Stek köttet i en grillpanna så att alla ytor får färg.
Häll ner marinaden och ett glas vatten och lägg på ett lock.
Låt stå så i ca 20 minuter under svag värme. Vänd på köttet en gång.
Tillsätt mer vatten om det behövs.
Det viktiga är att köttet blir ordentligt genomkokt och så mört att det smälter i munnen.
 
Gjorde en god gräddsås sedan på marinaden/skyn och hasselbackare i ugnen!
♥♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0