Fryst daimkaka
Publicerat: 2013-11-10
Klockan: 22:44:00
Klockan: 22:44:00
Bakat en kaka med daim och vaniljvisp som sedan fryses och blir som en glasstårta.
Till botten:
1 ägg
1 dl socker, vispas vitt
Blanda 45 g vetemjöl med 0,5 tsk bakpulver och 50 gr hackad mandel.
Vänd försiktigt ned detta i äggblandningen och till sist tillsätter du 35 g smält avsvalnat smör.
Häll blandningen i en välsmord springform.
Grädda i 180 g i ca 25 minuter, kakan ska vara seg inuti.
Vispa upp en förpackning vaniljvisp hårt.
Hacka 3 dubbeldaim och vänd i vaniljvispen.
Häll daimröran över mandelbotten och ställ i frysen, gärna över natten.
Låt kakan tina ca 10 minuter innan servering.

♥
Jättegott!
Sommaren och hösten är nu till ända och det mesta av grödorna ligger på komposten nu.

Hejdå!
Kommentarer
Trackback