Wienersemlor
Publicerat: 2013-02-10
Klockan: 18:52:39
Klockan: 18:52:39
Det blev semelbak ändå....
Wienersemlor:
Ugn 250 grader
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
300 g smör
150 g mandelmassa, grovriven
3 dl vispgrädde
1 ägg till pensling
Rör ut jästen med mjölken.
Arbeta in salt, socker o ägg och sedan mjölet.
Kavla ut degen till en avlång platta på lätt mjölat underlag.
Hyvla smöret med en osthyvel och täck 2/3 av degen.
Vik över den tomma degen, vik sedan ytterligare en gång till en tredubbel deg.
Kavla ut till en platta ca 30x40 cm och skär rutor ca 7x7 cm.
Vik in hörnen under bullen, lägg på vattensköljd plåt.
Jäs 45 minuter.
Pensla med ägg och grädde 6-8 minuter.
Skär av toppen och gröp ur lite och fyll med mandelmassa.
Spritsa grädde och sätt på locket, pudra lite florsocker på hatten.
Gott till kaffet så här på söndagseftermiddagen...
♥
Kommentarer
Trackback