Wienerbullar med marsankräm

Publicerat: 2013-12-15
Klockan: 22:37:00
Isa har sovit här i natt och då passade vi på att baka lite bullar tillsammans.
 
Ca 36 wienerbullar
 
½ liter mjölk
½ dl smör
Knappt i dl socker
½ tsk salt
1 ägg
1 pkt torrjäst för söta degar
Mjöl till smidig deg (räkna med ca 1 liter
 
Börja med att smälta smöret i mjölken. När smöret just börjat smälta är temperaturen rätt.
Överför detta till bunken.
Tillsätt jäst, socker och salt och låt det blanda sig.
Arbeta in mjöl, knäck ner ett ägg och fortsätt arbete in mjöl.
Har du degmaskin låt den gå i tio minuter medan du tillsätter mjöl tills degen släpper bunkens kant eller den inte är kladdig.
Låt degen vila under en duk på varmt ställe i 30-45 minuter.
Fyllning
Ett paket kallrörd marsansås, det ska bli ca 4 dl marsankräm.
2-3 msk smör
 
Ta fram degen på bakbordet och kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på ett lager smör. Vik sedan ihop plattan på mitten och kavla ut en rektangel igen.
Bred på ett tjockt lager marsankräm.
Rulla sedan ihop degen till en rulle. 
Skär bitar, ca 2 cm, och lägg dem i formar.
Pensla bullarna och strö lite pärlsocker och hackad mandel över.
Låt bullarna vila varmt i 30 minuter.
 
Grädda i 8-10 minuter i 200-225 grader.
 
Man kan ringla lite florsocker utrört i några droppar vatten över, om man kommer ihåg vilket inte jag gjorde!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0