Tosca med saffran

Publicerat: 2013-12-07
Klockan: 13:05:00
Pyssel i köket idag...
..bakade en knäckig toscakaka med saffran.
50 gram smö
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
0,5 g saffran (jag hade i 1 g)
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
 
Toscaglasyr
2 dl mandel
75 g smör
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
 
Ugn 175 grader
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran och den varma mjölkblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
 
Grädda kakan nätt och jämnt färdigt i nedra delen av ugnen, ca 25 minuter.
 
Toscaglasyr
Hacka mandel och ev nötter till glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk.
Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandel/nötter.
 
Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen.
Grädda tills glasyren fått färg, ca 15 min.
Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0