Mustig gryta idag

Publicerat: 2012-09-30
Klockan: 21:38:52
Det var länge sedan vi gjorde någon riktigt härlig köttgryta....kollade runt lite på recept och hittade detta på ICA:s hemsida.
 
Burgundisk köttgryta

1 kg grytbitar av nöt
2 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
½ dl balsamvinäger
2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)
½ flaska rödvin
2 paket bacon
200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 burk syltlök (á 275g)
Salt o peppar
 
Bouquet garni

1 bit morot
Ett par timjankvistar
Ett par persiljekvistar
2 lagerblad
Steksnöre
1 dl grovhackad persilja
 
 
Gör så här

Sätt ugnen på 175º
Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
Hetta upp lite smör i en gryta. Tillsätt köttet. Salta o peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
Strö över mjölet och blanda väl.
Häll på balsamvinäger och låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och sjud.
Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
Sätt på ett lock och ställ in den i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 ½ timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra.
Servera med kokt potatis.
 
Vi åt detta med ris, en smaksak....
Jättegott!
 
Slut på en skön helg!
Söndagen bjöd ju på härligt väder vilket resulterade i att mycket blev gjort utomhus,,
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0