Brödbak

Publicerat: 2012-04-14
Klockan: 13:19:00

 

Äntligen kom jag mej för att baka detta fröknäckebröd. Har haft receptet i väskan hur länge som helst för att någon gång kanske komma ihåg att  handla ingredienserna till detta.

Jättegott till ostbrickan, eller bara bryta en liten bit o lägga på en ostskiva...mums mums!

Recept nedan.

FRÖKNÄCKEBRÖD

1½ dl solroskärnor

1½ dl sesamfrön

1½ dl hela linfrön

1 msk fiberhusk (finns ofta vid glutenfria avdelningen)

½ dl olja ex olivolja eller rapsolja

2½ dl kokande vatten

½ - 1 tsk salt

Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten och tillsätt oljan, koka upp igen.

Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.

Smaka av om smeten är lagom salt.

Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en bakskrapa eller kavla ut den.

Strö över lite flingsalt.

Grädda i  150° i 45 minuter.

Stäng av ugnen, låt brödet torka i en halvtimme i ugnen.

Bryt i bitar och njut!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0