Nyårsmenyn

Publicerat: 2015-01-02
Klockan: 17:54:00
En liten kanapé till förrätt:
1 päron
100 g rökt lax
3 msk majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
3 msk hackad gräslök
12 stora färska räkor
2 msk löjrom
Salt o peppar
4 skivor kavring
 
Fylld bakad potatis till oxfilén
Baka potatisen i 225 grader i ca 40-50 minuter.
Skär sedan ett lock och gröp ur så mycket av inkråmet som går utan att den faller ihop.
Lägg moset i en skål.
Hacka lök och persilja fint.
Klipp bacon i tunna strimlor. Fräs baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
Bryn löken.
Blanda alltsammans med potatismoset och smöret och smaka av med kryddorna.
Fyll potatisarna med moset, strö på riven västerbottenost och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter.
Smaskens med rödvinssås till detta!
Till efterrätt vit chokladmousse med vispad grädde o några bär o kiwi ...
Hoppas ni också hade ett Gott Nyår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0