Tacokryddad kycklinggryta
Publicerat: 2014-01-29
Klockan: 23:25:00
Klockan: 23:25:00
Hittade detta recept på Idas blogg och tänkte att det måste jag testa ikväll.
500 gram kycklingfilé
0,5 röd lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
0,5 påse tacokrydda
1 hönsbuljongtärning
1 burk tacosås - medium
1,5 dl vatten
1 frp bacon - knaperstekt och hackad
1 dl jordnötter (jag använde cashewnötter)
curry
svartpeppar och salt
Bryn löken, paprika och vitlöken i en stekpanna och kycklingen i en gryta medans.
Häll sedan över grönsakerna i grytan.
Häll i halva tacokryddan, buljongtärning, tacosåsen och 1, 5 dl vatten.
Låt sjuda under lock i 10 minuter.
Stek bacon, låt rinna av på hushållspapper innan du hackar den.
Tillsätt creme fraiche i grytan, bacon och jordnötterna, smaka av med salt, peppar och curry.
Servera med en sallad, ris eller tortillabröd....

...verkligen en god och smakrik gryta!
♥
Tog mej sedan en sväng till sjukstugan i Björke och hälsade på.
De har verkligen haft otur nu, först blev Isa förkyld med hosta och hög feber och lilla My insjuknade ett par dagar senare.
Igår började My på dagis igen och idag fick hon gå hem, med vattkoppor denna gång.
♥
Många kramar o pussar till de små sjuklingarna!
Kommentarer
Trackback