Nyårssupé
Publicerat: 2014-01-01
Klockan: 12:48:00
Klockan: 12:48:00
Lax- och räkbakelser till förrätt ...

.. tre rundlar av vitt formbröd, skagenröra emellan, creme fraiche på utsidan som klister till den hackade dillen.
♥
Mycket enkel och god förrätt.
♥

♥
Helstekt oxfilé och bakpotatis, potatispuré med västerbottenost ...

.,,jättegod konjaksås och parmesangratinerade sparris.
Recept sås
1 msk smör
2 msk hackad gul lök
1 tsk hel svartpeppar
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl rödvin
½ dl konjak
1 ½ msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
salt och vitpeppar
Skala och hacka löken.
Fräs bitarna tillsammans med hela svartpepparkorn och smör i en kastrull i någon minut.
Späd med vatten, grädde, rödvin och hälften av konjaken.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen minst 5 minuter.
Smaka av med soja, resterande konjak, salt och vitpeppar.
Sila av såsen.
♥
Kolapannacotta med inkokta päron i konjak

♥
Recept 10 st
10 dl grädde
1 dl kolasås
4 st gelatinblad
♥
Inkokta päron
5 päron
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 dl päronkonjak (Xanté)
♥
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp grädde och kolasås under omrörning.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av kolamjölken.
Häll upp i glasem och låt stå kallt att stelna minst 4 timmar, helst över natten.
Smält sockret i en stekpanna.
Låt det bli ljusbrunt.
Häll försiktigt ner vattnet och låt koka tills sockret smält.
Skala och hacka päronen i små tärningar.
Lägg dem i stekpannan och låt koka upp.
Dra av från värmen.
Tillsätt päronkonjak och låt stå kallt ca 1 timme.
Servera pannacottan med päron och lag.
♥
Tilltugg till champagnen....

...tunnbrödsrullar med pepparrotsost och soltorkade tomater.
Rolig och god nyårskväll.
♥
Kommentarer
Trackback