Julig lax

Publicerat: 2014-12-21
Klockan: 23:43:00
 
Så här dagarna före julafton passar det väl med detta recept på en god lax.
 
Den här laxen väger 1,8 kg så jag dubblade detta recept o lite till ...
Lax med ansjovis:
600 g laxfilé
1/2 tsk salt
55 g ansjovisfilé
1 st röd lök
2 dl gräddfil
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i skivor.
Lägg dem i en smord form. Salta.
 
Häll spadet från ansjovisen över laxen.
Stek laxen i ugnen ca 15 minuter.
Hacka ansjovis och rödlök. Blanda med gräddfil, salt, gräslök och dill till en sås.
 
Serveras med pressad potatis...
Såsen påminner lite om gubbröra, så det är bara att blanda i lite hackade ägg till julaftonens vört!
En sväng ut till köpis på eftermiddagen/kvällen o inhandlade de sista klapparna, snabbt avklarat då det var hur lugnt som helst, trodde det skulle vara mer folk!
Smågrisarna i marsipan är formade o klara för förtäring....
 
Kram & god natt på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0