Julig lax
Publicerat: 2014-12-21
Klockan: 23:43:00
Klockan: 23:43:00

Så här dagarna före julafton passar det väl med detta recept på en god lax.
Den här laxen väger 1,8 kg så jag dubblade detta recept o lite till ...

♥
Lax med ansjovis:
600 g laxfilé
1/2 tsk salt
55 g ansjovisfilé
1 st röd lök
2 dl gräddfil
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
♥
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i skivor.
Lägg dem i en smord form. Salta.
Häll spadet från ansjovisen över laxen.
Stek laxen i ugnen ca 15 minuter.
♥
Hacka ansjovis och rödlök. Blanda med gräddfil, salt, gräslök och dill till en sås.
Serveras med pressad potatis...

♥
Såsen påminner lite om gubbröra, så det är bara att blanda i lite hackade ägg till julaftonens vört!
♥
En sväng ut till köpis på eftermiddagen/kvällen o inhandlade de sista klapparna, snabbt avklarat då det var hur lugnt som helst, trodde det skulle vara mer folk!

♥
Smågrisarna i marsipan är formade o klara för förtäring....

♥
Kram & god natt på er!
Kommentarer
Trackback