Sköna dagar!

Publicerat: 2013-06-22
Klockan: 22:36:15
Midsommarafton och midsommardag nu till ända.
Det har varit två härliga dagar med god mat och mycket skoj.
Matjesilltårta
Ingredienser:
Botten till tårtan:
75 g smör
200 g kavring
Fyllning till tårtan:
200 g matjesill, ca en burk
1 gul eller röd lök
3 dl gräddfil eller cremefraice
1 burk kesella, 250 g
1 msk spad från matjesillen
 
Garnering:
Hackad gräslök
Rädisor
 
Smält smör i en kastrull.
Mixa eller finhacka kavringen och mosa eller mixa ihop till en smulig blandning.
Fördela och tryck ut kavringsblandningen i botten på en rund 24 cm form gärna med löstagbar kant.
Fyllningen:
Blötlägg gelatinbladen i lite vatten i en skål i ca fem minuter.
Finhacka under tiden sill (spara lite av lagen)
Lägg i en bunke.
Finhacka lök och lägg i bunken.
Rör ihop sill, lök, gräddfil, kesella och smaksätt med sillspadet.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och värm försiktigt så att de smälter i en kastrull under omrörning. Ta av från värmen och rör ner i matjesmeten.
Häll matjefyllningen i formen.
Ställ matjetårtan att stelna i kylen i minst två timmar, helst över natten.
Vid servering garnera tårtan med gräslök och rädisor.
 
Godis!
 
Vad vore midsommarafton utan västerbottenpaj?
Det blev små pajer i de nya pajformerna.
Smultronbubbel!
 
Sötnosarna i klänningarna som jag köpte på Mallorca!
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Mammas gobitar ;)

2013-06-22 @ 23:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0