Hallon- och cheesecakemuffins
Publicerat: 2015-02-01
Klockan: 20:51:53
Klockan: 20:51:53
Bakat till söndagsfikat, jättemuffins med hallon!
♥
12 stora muffins
Cheesecakefyllning:
200 g philadelphiaost
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Vaniljströssel:
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör
Hallonmos:
2 1/2 dl hallon + extra till garnering
1/2 dl strösocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse, t ex Maizena
Muffinssmet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
125 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Cheesfyllning: Vispa osten med elvisp. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker.
Ställ in fyllningen i kylen.
3.Vaniljströssel: Rör ihop alla ingredienser.
4.Hallonmos: Rör ihop alla ingredienser.
5.Muffinssmet: Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa smör och socker med en elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken.
6.Rör ner mjölblandningen i äggblandningen så att det precis blandar sig.
Fyll muffinsformarna till hälften i formarna o lägg på ett lager hallonmos.
Fyll upp med cheescakefyllning.
Toppa med ytterligare hallonmos och strö till sist över vaniljströsslet.
Garnera med hallon
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
♥
♥
Saftiga och goda, hallonen gör ju att det inte blir så sött!
♥
Kommentarer
Trackback