Hallon- och cheesecakemuffins

Publicerat: 2015-02-01
Klockan: 20:51:53
Bakat till söndagsfikat, jättemuffins med hallon!
12 stora muffins
 
Cheesecakefyllning:
200 g philadelphiaost
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Vaniljströssel:
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör
 
Hallonmos: 
2 1/2 dl hallon + extra till garnering
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse, t ex Maizena
 
Muffinssmet: 
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
125 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
 
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Cheesfyllning: Vispa osten med elvisp. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker.
   Ställ in fyllningen i kylen.
3.Vaniljströssel: Rör ihop alla ingredienser.
4.Hallonmos: Rör ihop alla ingredienser.
5.Muffinssmet: Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa smör och socker med en elvisp.
   Tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken.
6.Rör ner mjölblandningen i äggblandningen så att det precis blandar sig.
   Fyll muffinsformarna till hälften i formarna o lägg på ett lager hallonmos.
   Fyll upp med cheescakefyllning.
   Toppa med ytterligare hallonmos och strö till sist över vaniljströsslet.
    Garnera med hallon
 
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Saftiga och goda, hallonen gör ju att det inte blir så sött!
 ♥
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0