Burk till missarna

Publicerat: 2014-02-28
Klockan: 22:41:00
Ebba och Ronja har fått ny burk till sitt käk.
 
Den är praktisk, snygg ...
.. och har en liten skopa på sidan om att ösa med!
Den är så fin så den får stå uppe på bänken tills vidare, sen får den åka ner på golvet där deras mat annars brukar stå.
♥♥
God helg på er, o ta´t lugnt!
 
 
 
 

Nu blev det svart

Publicerat: 2014-02-27
Klockan: 22:26:21
Ja, denna gång gjorde jag slag i saken, matt svart med blanka tippar.
Helt o hållet kunde jag naturligtvis inte avvara min favoritfärg, blev några med "rosa elefant" också.
På ett dygn nu har jag, varit till frissan och klippt mej, färgat håret och fixat naglarna, undrar vad tant ska göra härnäst?
Imorgon, härliga fredag!
 

Räkor i mascapone

Publicerat: 2014-02-26
Klockan: 23:01:00
Idag fixade vi till en pastasås med räkor & chili.
Skalar räkorna.
Hackar gul lök och vitlök och fräser detta i smör tills de mjuknat och fått fin färg.
 
Lägger i räkorna och de får steka tills de fått sin fina rosa färg, blandar sedan i mascapone-ost, tomatsås och creme fraiche.
Kryddar med ett par torkade chili samt salt o peppar.
Jättegott till bandspagetti!
 
Ett nytt redskap i köket har fått flytta in hos oss ...
...alltid bra med en liten hjälpreda ibland!
Så söt....
Natti, natti

Spets på kofta o blusar

Publicerat: 2014-02-25
Klockan: 21:54:00
 Spontanshopping idag, och visst är det då shoppingen är som allra bäst ...
........♥♥!!

Tacos-korv

Publicerat: 2014-02-24
Klockan: 22:27:00
Jovisst, kan man fixa till en god middag med falukorv!
 
Stekte tärnad falukorv med hackad röd lök.
 
Lägger detta i en ugnsfast form. Hade lite strimlad kyckling kvar från gårdagens middag som också får hänga med.
Rör ihop creme fraiche, hackad jalopenos, en burk tacosalsa och taco-mix.
Häller detta över allt och sedan toppar med en påse cheddarost.
In i ugnen på 225 grader, tills osten fått fin färg.
Helt plötsligt fick falukorven ett helt nytt liv!
En god sallad till detta, pricken över iet...
Ha en skön kväll, alla!
Ha, ha!

Tålmodig tjej på besök

Publicerat: 2014-02-23
Klockan: 21:50:00
Prickig över hela kroppen med kliande och ömmande koppor, men ändå så glad och pigg...
...lilla gosabiten!
Lite påfyllning i mysgarderoben....
..mysbrallor, nåt man inte kan få för mycket av.
Det är det första jag gör när jag kommer hem, byter om till mysdress, då är man HEMMA!
 En skönt varmt bad får avsluta denna helg!
 
 ♥

Lördag med både OS och festligheter

Publicerat: 2014-02-23
Klockan: 20:02:00
God fyllning mellan två stora lövbiffar....
..philadelphiaost, soltorkade tomater, pesto och hackade o stekta champinjoner.
Mumma!!
Morotscupcakes ....
Rosor av morötter.
Kanderade morotskivor, skivade med osthyvel.
Kokas i 2 dl vatten och 2 dl socker.
Lägger lager på lager och formar tilll en ros.
 
Visst är det härligt med helg!
Kram!

Ännu är inte våren här

Publicerat: 2014-02-21
Klockan: 22:33:00
Nu ligger snön vit ute igen, och våren lär vänta på sig.
 ♥
Lite vårkänsla har jag fixat inne istället ....
Ser nu fram emot en härlig helg med både vila, välbefinnande och förhoppningsvis ett par soliga dagar!
Kram på er......
 
 

Pysselnytt

Publicerat: 2014-02-20
Klockan: 22:05:00
Fick idag leverans från min kreativa klubb.
 
Jättefina papper ....
....med matchande blommor, band o pärlor ♥

Snabb & god onsdagsmiddag

Publicerat: 2014-02-19
Klockan: 22:47:00
Kycklingfiléer med mangotäcke

4 st kycklingfiléer
1 st stor paprika
3 dl grädde
1 st krossad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 msk sambal oelek
1 dl mango chutney
 ♥
Dela varje filé i fyra delar och stek köttet.
Krydda med salt och peppar.
Skölj och kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
Lägg kycklingen och paprikan i en ugnsfast form.
Vispa grädden.
Blanda i vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney.
Bred blandningen över kycklingen.
Gratinera i mitten av ugnen tills den är gyllenbrun, ca 20 minuter i 225 grader.
♥♥
Sallad och ris till detta!

Glitter o glamour på arm

Publicerat: 2014-02-17
Klockan: 22:28:09
Fyndat detta armband....
..det får nog vänta tills jag hittar nåt matchande, kanske nåt i lila, annars går det ju alltid ihop med vitt!
Roligt att ha lite armband i olika färger, då kan man mixa och matcha lite som man vill!
Nöjd med fyndet!
Kramisar
 

Shoppingtur med lunch

Publicerat: 2014-02-16
Klockan: 21:47:00
Tog en sväng till IKEA idag, perfekt shoppingväder
Vi lunchade lite först...
 
Vi köpte bl a en liten kiosk ....
...vilken lycka!
 Här kunde vi sedan handla allt från fiskbullar till ballonger.

Lördagens festligheter

Publicerat: 2014-02-16
Klockan: 17:39:00
Hade en liten bjudning här hemma, god mat o glada gäster.
Hur kul som helst!!!!
Till förrätt hjärtebröd med pepparrotsröra o rökt kött...
Gryta Stifado med riven stekt blomkål och tzatziki (LCHF-recept)
Recept:
1 kg högrev
Smör och olivolja
15-20 steklökar
1 burk krossade tomater
1/2 flaska rött vin
1 dl vatten
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk rödvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 kanelstång
4 hela nejlikor
Salt
Nymald svartpeppar
 
Gör så här:
Putsa köttet rent från senor och hinnor och skär i bitar.
Skala lökarna.
Bryn sedan lökarna i smör och olivolja, lägg åt sidan.
Bryn köttet i omgångar i smör och olivolja.
Lägg köttet i en gryta, tillsätt krossad tomat, rött vin, vatten, pressad/hackad vitlök, kalvfond, vinäger och samtliga kryddor.
Salta o peppra.
Låt koka upp, koka på svag värme utan lock i ca 1 timme.
Lägg på ett lock o koka en halvtimme till.
Lägg i löken och koka tills köttet känns mört och lökarna mjuknat, tar ca en halvtimme.
 
Serveras med riven blomkål, sallad och tzatziki
Rosa chokladmousse i chokladformar till efterrätt....
Mätta o belåtna blev vi alla!
 
 
 
 
 
 

Alla Hjärtans Dag

Publicerat: 2014-02-14
Klockan: 23:29:00
Ikväll åt vi vår kära thaigryta, cocosmjölk, thaibasilika och grön curry men denna gång med räkor istället för kyckling.
 
Hur kan sådana här varelser, som ser så oaptitliga ut råa ...
 
..sedan bli så gudomligt goda efter någon minut i grytan?
 
Donat lite med choklad ikväll, gjorde lite formar till morgondagens efterrätt samt en till godisskål.
Det är verkligen en kul grej detta med att doppa/spritsa choklad på en ballong, låta stelna och sedan sticka hål på ballongen....
 
 ...och vips så har man en chokladskål till godis eller glass.
Kram på er!
♥♥♥♥

Chokladskål med choklad- och geléhjärtan

Publicerat: 2014-02-14
Klockan: 06:30:00
Jag tycker det roligaste som finns är att få överraska någon med nåt speciellt...
♥♥
Ha en skön o rolig alla Hjärtans Dag på er!
 

Klänning i blom

Publicerat: 2014-02-13
Klockan: 22:16:12
En ny klänning till mej idag....
..den kan jag ha nu, till våren och i sommar!
Ikväll har jag testat nåt jag aldrig gjort tidigare i chokladväg...
 
... jag får se om det blir som jag tänkt mej o ni får se om det blev nåt, men imorgon.
Kramisar alla!

Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping

Publicerat: 2014-02-12
Klockan: 22:22:00
Idag skulle det bli fisk till middag, hade ett paket torsk i frysen.
Googlade, recept torsk, och hittade detta.  Rostade mandlar, basilika och andra roliga ingredienser som jag annars aldrig kommit på själv att använda.
 
500 gram torskfilé
2 msk olivolja
1 st zucchini
1 st stor lök
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater, salt och peppar
1 kruka basilika
100 gram fetaost
1 dl rostade mandlar
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade torsken ovanpå.
Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken.
Stek löken i 5 minuter. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.
Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar.
 
Redo att sättas in i ugnen....
.. och gratineras i 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Servera med bulgur, dinkel eller quinoa.
 
Kan rekommendera detta recept för det var supergott!
 
Vi åt pressad potatis till ...
.. och det var inte alls fel, det heller!
Kramisar på er

Vas

Publicerat: 2014-02-11
Klockan: 22:43:00
Sprang på denna vas idag av en slump bara ...
..passar ju helt perfekt till mitt Maison-porslin.
Den blev ju min direkt, så klart!
Titta va fint de hade gjort i affären idag...
...sånt blir man glad av att se!
 
Ha en skön kväll, alla vänner...♥

Namnändring

Publicerat: 2014-02-10
Klockan: 22:46:51
Ja, för er som inte redan vet, så har jag nu äntligen gjort namnändring.
 
Nu heter jag Lisa, på riktigt alltså, och det är så himla skönt.
Har ju alltid varit en Lisa och förstår inte varför jag inte gjort detta tidigare.
Nu återstår det bara lite träning på namnteckningen, den kommer nog att rätta till sig så småningom.
Kort och behändig iallafall!
 
 

En överraskningens dag!

Publicerat: 2014-02-09
Klockan: 22:31:00
Idag tog vi med barnen på en liten överraskningstur till Leklandet.
 
Vilken lycka ....
...fullt ös från början till slut!

Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfrästa bacon

Publicerat: 2014-02-09
Klockan: 22:27:00
600 gram fläskfilé
1 paket bacon
100 gram Gorgonzolaost
2 msk honung
1 st vitlöksklyfta
5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
1,5 tsk timjan
2 tsk grillkrydda med honungssmak
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
smör
1 dl mjölk
2 msk mjöl
 
 
Putsa fläskfilén och skär i små bitar. Häll ner i en skål. Smält honung i en panna eller använd flytande honung.
Ringla över köttet. Rör om.
Blanda salt, svartpeppar, timjan (jag klippte i färsk timjan) och grillkryddan i en skål. Häll ner över det honungstäckta köttet och rör om ordentligt.
 
Skär bacon i mindre bitar och dela en stor vitlöksklyfta på mitten. Värm upp en klick smör i en gryta och ha i vitlöken. Ha ner bacon med vitlöken, fräs tills baconet fått färg. Ta då ur vitlöken och ha i en extra stor klick smör i grytan och lägg sedan ner fläskfilén.
Fräs på ganska hög värme och rör om så att köttet får färg på alla sidor.
 
Dra ner värmen efter det kokat upp och låt puttra på tvåan eller trean. Ha ner créme fraiche, rör om, sedan grädde och rör om ännu mer.
Smula ner gorgonzolaosten och fortsätt röra om. Sedan är det dags för redning. Rör ihop mjölk och mjöl, ha ner lite i taget i grytan under omrörning tills du får den tjocklek du vill ha på såsen.
Låt puttra en stund.
 
Servera med hasselbackspotatis, ris eller pasta.
 
Jättegott!
 

Omelett i repris

Publicerat: 2014-02-08
Klockan: 22:49:24
Det blev en omelett till lunch denna lördag också, men denna gång med champinjonstuvning och bladspenat..
Verkligen gott med omelett, alldeles lagom lätt lunch.

Turas om idag...

Publicerat: 2014-02-08
Klockan: 22:45:42
...ja, den ene åker och den andre kommer.
 
Idag har Mysan varit här då mamma, pappa och storasyster varit på dop o bröllop.
Vi hade en jättemysig dag tillsammans ....
När de andra kom hem igen så ville Isa bada med mormor och sova över.....
..och naturligtvis så säger man ju inte nej till det.
Älskade små barnbarn!
Fotografierna har nu kommit .....
...jättefina bilder!
 

Härliga helg!

Publicerat: 2014-02-07
Klockan: 22:10:00
Fredag är nog den bästa dagen på hela veckan.....
...eller hur?
 Skavlan, god mat och soffhäng .....
Tips på gott tillbehör till biffen, baconinlindad ädelost och vitlöksgrillade minimorötter...
Mums!
Sov gott o ha en god helg!!!!

Frökusar

Publicerat: 2014-02-06
Klockan: 22:10:00
Bakade några småbröd ikväll.
Helt perfekt recept, körde ihop degen i assistenten sedan skulle den jäsa i hela två timmar och helst lite längre.
Då hann jag,  åka och uträtta lite ärenden samt ta mitt träningspass, under tiden.
 
2 l mörkt lantmjöl
5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper)
2 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1 dl rågkross
ev krossade nötter
2 tsk salt
1 l kallt vatten
25 g jäst
1 dl mörk sirap
 
Gör så här:
Häll alla ingredienser utom saltet i bunken.
Låt maskinen arbeta degen i ca 12 minuter.
Häll så i saltet och arbeta degen i ytterligare 10 minuter. Täck för bunken med plastfolie och låt degen jäsa minst 2 timmar, gärna mer.
 
Lägg den färdigjästa degen på lämpligt och lätt mjölat arbetsbord. Dela degen i så stora frallor som känns bra. Jag plattade till degen lite först med brödkavel och delade därefter.
Tror att varje degbit vägde ungefär 80 gram.
 
Lägg frallorna på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 1 timme. Sätt igång ugnen på 225 grader.
Grädda frallorna i 8-10 minuter i mitten av ugnen.
 
Ta ut de färdiga bröden och låt de svalna på bakduk.
Vill du ha en hård yta på frallorna låter du dem ligga utan att täcka dem.
Vill du ha en mjuk yta lägger du en bakduk över.
 
Lycka till!
 
 ♥
Gissa om denna macka satt fint efter kvällens träningspass?
 
 ...hälsoknäcke (BY Gårdsbageri) med avocado och svartpeppar, hur gott som helst.
Mums!

Gott med Hoisin sauce

Publicerat: 2014-02-05
Klockan: 22:35:00
Idag blev det en liten röra med fläskfilé, grädde, parika och en burk Hoisin....
... det var jättegott!
Steker bara filén i strimlor, i med grön och röd paprika och  färska champinjoner. Kryddar med salt och mycket svartpeppar.
Häller på en hel burk Hoisin och lite grädde.
Serveras med sallad och vildris!

Ett Hjärta på födelsedagen

Publicerat: 2014-02-04
Klockan: 22:50:00
Binder ett hjärta av blåbärsris, vide och rosor, till pappa ikväll.
 
Tar en liten promenad fram till kyrkogården och tänder ett ljus för honom, min älskade pappa.
Jag vet att han skulle tycka att detta hjärta är jättefint och att han skulle uppskatta det men nog skulle det ha varit roligare att ge honom en riktig present, en skjorta, en tröja eller vad som helst som han skulle ha användning/nytta av.
Nu är det som det är, det känns bara så definitivt, så slut....kan man bara inte få  ta en liten tripp upp till himlen, fram o tillbaka, och ge honom en kram?
Bara en liten tanke......
 
 

Stackars gubbe

Publicerat: 2014-02-04
Klockan: 22:40:00
Vår snögubbe kämpar just nu för sitt liv ....
..men har tur att han har äppelträdet att luta sig mot.
Inte lätt att vara snögubbe i detta blidväder....

Ljus i vattenpärlor

Publicerat: 2014-02-03
Klockan: 22:31:00
En annan variant med vattenpärlorna testades ikväll ....
...flytkoppar med värmeljus.
 
Måndagskväll och en helt ny vecka påbörjad....vi får se vad den har att bjuda på, vem vet?
Kramisar på er!

Söndag med kramgo snö

Publicerat: 2014-02-02
Klockan: 20:06:00
Ja, det blev inte några frukostbröd bakade i helgen men väl några jättebananmuffins....
...jag vet inte, men helt plötsligt hade vi hur många övermogna bananer som helst och det var ju synd o bara kasta dem.
Enligt receptet så skulle det bli 12 stora muffins, jag gjorde dubbel sats och fick ändå bara 12 stycken,  som sagt de blev jättestora!!!
 
Denna dag blev det mycket av utomhusvistelse, bl a rullade vi både en gubbe och en lykta....
Inte ofta det är kramsnö så det är lika bra att passa på!
Ha en skön söndagskväll, alla!

Omelett med räkor & skinka

Publicerat: 2014-02-01
Klockan: 23:11:00
Lunchen en lördag ska vara snabb och enkel, man vill ha så mycket tid som möjligt över till allt annat.
 
Idag blev det en omelett med sallad.
 
Gjorde först själva omeletten i ugnen, 225 grader, 4 ägg och 4 dl grädde.
 
Brer sedan på en burk abbas räkstuvning, strimlad rökt skinka, klippt gräslök, fetaost och tomatklyftor.
Sätter in detta i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg.
 
Lägger sedan på lite ruccola ....
..klar att äta!
 
 

Tolv timmar senare

Publicerat: 2014-02-01
Klockan: 23:05:00
Massor av härliga kulor....
♥♥


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0