Halloween idag

Publicerat: 2013-10-31
Klockan: 20:37:00
Har spökat till det lite här hemma....
Brukar inte göra nåt speciellt till halloween förutom pumpan då, men eftersom vi ska ha middag här på lördag så kändes det lite kul att fixa till lite....
.. vet inte om jag törs vara ensam här hemma ikväll!
 
 
 

Kisseria

Publicerat: 2013-10-30
Klockan: 22:50:36
Äntligen ....
 
..har missarna fått skylten uppsatt på sin toadörr!

Sticknytt

Publicerat: 2013-10-29
Klockan: 22:32:24
Har inte blivit så mycket stickat de senaste kvällarna, men en liten bit på väg har jag kommit....
... det är ganska pickligt att på fyra stickor hålla reda på alla tre garntrådar och på ett så litet skaft också.
Det är ju inte akut läge än heller, lite varmt med raggisar nu!
 
 
 

Rosa elefant...

Publicerat: 2013-10-28
Klockan: 23:02:00
..ja, så heter kvällens färg på mina naglar...
..och med lite matchande glitter på.
Kanske inte riktigt höstens färger men älskar man rosa så gör man!

Små moln

Publicerat: 2013-10-27
Klockan: 21:42:35
Leverans från Me&I.....
...bl a en varsin sova-hos-mommo-moffa-pyjamas!

Söndag med trädgårdssysslor

Publicerat: 2013-10-27
Klockan: 21:39:36
Härligt väder idag!
 
Vi har blåst ihop löven och idag har jag lastat kärran ett antal gånger ...
... med destination komposten.
Det blev så fint, sååå!
 
En skön eftermiddag med besök av barnbarn och kaffe & paj ute i trädgården....
 

Biff a la Greta

Publicerat: 2013-10-26
Klockan: 23:49:00
600 g oxfilé eller biff
10 st medelstora potatisar
Smör till stekning
3 msk ljus fransk senap
2 st äggulor
Salt
Peppar
Hackad persilja till servering
 
Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka löken fint.
Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten i några minuter.
Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.
Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke.
Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett. Salta och peppra.
Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat och kött på den andra.
Strö hackad persilja över och servera!
Efterrätt blir en äppelpaj med mandelmassa och vaniljvisp till.
 

Höstplock

Publicerat: 2013-10-26
Klockan: 23:36:00
Ikväll en middag i höstens tecken, dukade med lite plock från trädgården.
Testade också en servettvikning som jag aldrig gjort tidigare ...
... enkel, men rolig med lite dekoration.
Hösten är ju på sluttampen nu så det finns inte så mycket kvar av allt färggrant där ute.
 

Pumpapyssel

Publicerat: 2013-10-25
Klockan: 22:53:00
Vi har ikväll gjort en "pumpagubbe" här hemma.
En mycket stolt och belåten tjej!
 
Ha en skön helg, på er alla ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Säg det med kakor!

Publicerat: 2013-10-25
Klockan: 22:41:49
Bokstavsformar .....
.. roligt, nu kan jag ge bort ett nybakat Grattis!

Tillökning i servisen

Publicerat: 2013-10-24
Klockan: 22:25:00
Utnyttjade idag en av mina köp-vad-du-vill-presenter.
 
Ovala assietter ....
..till förrätten eller desserten.
♥♥

Garn till sockor

Publicerat: 2013-10-23
Klockan: 23:09:00
Leverans från Knittningroom, många roliga och skiftande kulörer ..
Började på en gång ikväll med ett par pippisockor....
...garn och mönster till ett par små och ett par stora!

Hjärta på tråd

Publicerat: 2013-10-22
Klockan: 22:59:00
Plockade in ljuslyktan ikväll, då det inte lär bli någon mer utekväll på altan i år.
 
Planterade lite växter i den ....
.. och satt i ett värmeljus.
Kan aldrig bli för många ljus att tända, allra helst en sådan här höstlik kväll med regn och rusk!
 
 

21 oktober 2013

Publicerat: 2013-10-21
Klockan: 23:15:24

Älskade små liv

Publicerat: 2013-10-20
Klockan: 22:52:00
Det är ju helt underbart att bara kunna få låna hem såna här ljuvliga små människor!
Nästan precis när man vill och bara när man vill och har tid.
Man är då lyckligt lottad!
 
Vi har haft så roligt tillsammans...
... och de blev så stiliga i dressarna som jag sprang över härom dagen!
 
Sen var det ju födelsedagskalas idag igen....
... mycket festligheter just nu!
 
Ja, nu var det slut på denna roliga, sköna och kalasiga helg.
 
 

Solig men kylig lördag

Publicerat: 2013-10-19
Klockan: 23:19:00
Skördade lite äpplen idag....
...vinterfrukt och de är som godast just nu!
 
Födelsedagskalas idag...
...och en god smörgåstårta sitter aldrig fel!
Grattis Bengan!
 
Har lånat hem barnbarnen ikväll och de sover nu gott efter en kreativ och aktiv kväll, mormor också snart!
 
Nu börjar en ny och rolig tid när Isa blivit lite större och vi kan pyssla lite mer. Roligt med lite sällskap.
 
Målar toalettrullar idag ...
..kreativitet och koncentration på högsta nivå...
...med sax och lite pärlor gör vi sedan några små ormar!
♥♥
 

Fredagskväll och ett kilo lövbiff...

Publicerat: 2013-10-18
Klockan: 22:55:00
... blir tillsammans med lite andra ingredienser ...
... en god fredagsgryta.
Nu är det kalas i dagarna tre....
..så ett paket blev inslaget ikväll, alltid lika roligt!
 
Kramisar på er..
 

Mingel & shopping

Publicerat: 2013-10-17
Klockan: 22:18:00
Tjejkväll med Me&I ....
....och mycket gott tilltugg.
 
Jag köpte en varsin pyjamas till mina små troll och en liten sak till mej själv också....
..varför då inte en mössa med en cupcakes!
 

Kassler, brie och plopp

Publicerat: 2013-10-16
Klockan: 22:06:42
Ofta när jag kommer på att rulla in nåt i nåt... så blir det nästan jämt fetaost eller ädelost som kommer emellan.
 
Nu blev det annat, kassler fylld med brieost.
 
Skivade kassler, klämde till en liten "korv" brieost på varje skiva.
Rullade sedan en skiva bacon runt ...
 
In i ugnen på 225 grader tills osten smält lite och allt har fått lite färg och yta.
 
Vispade ihop grädde med mycket paprikapulver, salt, peppar och senap.
Häller detta i formen samt en påste sugarsnaps, sedan in i ugnen igen tills allt har gosat ihop sig.
Det blev jättegott!
Vi åt sallad och ris till detta.
 
Bakade lite också....
 
Ploppkakor
200 gram smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 påse plopp
En förpackning noblesse
 
Kör smör, socker, mjöl och bakpulver i matberedare.
Rulla 24 bollar och stoppa i formar.
Tryck ett hål i mitten och stick ner en halv plopp.
In i ugnen på 175 grader 10-15 minuter.
Ta ut dem och lägg på en noblesse som får smälta.
 
Snabba och enkla gósaker!
Ha en skön onsdagskväll....

Kyckling i örtkryddor

Publicerat: 2013-10-15
Klockan: 22:26:00
Gjorde en god gryta idag med bland annat färska örter.
 
Kycklingfiléer (4 st)
Ca 1 liter vatten
3 gula lökar
5 msk tomatpuré
 
Färska örter blev:
Oregano
Mejram
 
Sedan hade jag torkade örter:
Rosmarin
Salvia
Mynta
Salt och peppar

Ett knippe färsk gräslök
 
Bryn kycklingen så den får fin färg på bägge sidorna.
Slå på hälften av vattnet och resten mot slutet.
TIllsätt löken, örtkryddorna och tomatpurén.
Klipp över gräslöken och låt kycklingen brässera på svag värme ca 20 -25 minuter.
Häll på resten av vattnet och red av såsen med maizena och smaka av med salt & peppar.
 
Servera med en sallad och ris!
 

Mitt rosa järn

Publicerat: 2013-10-14
Klockan: 22:21:00
Testar det nya minimuffinsjärnet ikväll....
...och det har ju kunnat gå bättre!
 
Det är ju lätt att vara efterklok, tyckte det var konstigt att i medföljande recept skulle det vara 1 paket vaniljsocker men snäll och foglig som man är så gjorde jag som det stod.
 
Egentligen skulle ni inte få se dessa...
..små svampliknande skapelser men det bjuder jag på!
 
Bättre lycka nästa gång!

Söndagsshopping

Publicerat: 2013-10-13
Klockan: 22:39:00
Tog idag på eftermiddagen en tur till köpis och fick då med mej kappan hem som jag så gärna ville ha!
Nu är den min och jag är mycket nöjd!
 
Lilla prinsessan!
 

Festlig lördag

Publicerat: 2013-10-13
Klockan: 17:57:54
Barnkalas på dagen.....
...och vuxenkalas på kvällen...
 

Tårtverkstad

Publicerat: 2013-10-12
Klockan: 10:44:18
Tårtan nu klar och det blev en Lilla My på toppen också!
 
Chokladbotten med hallonmousse, vaniljkräm och massar av grädde.
Jag ska ha min nya prickiga på kalaset idag...
 
♥♥

Vintern närmar sig....

Publicerat: 2013-10-11
Klockan: 23:25:00
..vare sig vi vill eller inte.
 
Kompletterat min vintergarderob med en skaljacka med avtagbar fleecejacka invändigt....
..samt ett par svarta byxor!
Jag är redo.....
 
Hösten har smygit sig in i trädgården nu ..
.. kram på er o ha en bra helg!

Regn och rusk...

Publicerat: 2013-10-10
Klockan: 22:59:00
... då måste man hitta på nåt kul att göra och varför inte knåpa ihop några popcakes....
... de är både roliga att göra och uppskattade, går åt som smör i solsken!
♥♥♥

Uppvaktning

Publicerat: 2013-10-10
Klockan: 22:52:00
Naturligtvis kan inte vi vänta tills på lördag när Lilla My ska ha sitt kalas, det är klart att hon måste få paketen idag...
Vissa presenter mer uppskattade än andra...
 
 
 ♥
Busungen

Tiden går....

Publicerat: 2013-10-10
Klockan: 08:43:38
...och lilla busungen har funnits med oss i ett helt år!
 
 

Lax- och torskgryta

Publicerat: 2013-10-09
Klockan: 22:45:00
Idag blev det en helt egenkomponerad gryta, hade ett recept som jag tidigare dragit ut men som nu var helt borta.
Typiskt!
 
Kokar halverade potatisar tillsammans med skivade morötter.
 
Fräser samtidigt charlottenlök och purjo i en stekgryta. 
Vispar ihop två påsar smögensås och häller över löken samt 1 burk creme fraiche, 5 dl grädde.
Tärnar ett 400 g torskblock, 400 g lax och lägger i grytan och det får puttra på tills fisken är klar.
Kryddar med vit- och svartpeppar, salt och ett knippe dill samt pressar i en halv citron.
 
Blandar sedan i potatisen, morötterna och crabfish-sticks.
Det är inte ofta vi äter fisk här, men det är gott när det väl händer!
 

Pasta och färg

Publicerat: 2013-10-09
Klockan: 21:54:00
Redo för ett försök att göra en Lilla My...
...gjorde en egen sockerpasta men köpte en hudfärgad pasta för enkelhetens skull, lite svårt att färga in pastan i den tonen.
Tanken är att hon sedan ska få pryda tårtan till lilla Mys 1-årskalas på lördag.
Det återstår att se hur det går?

Snabbinlagd gurka

Publicerat: 2013-10-08
Klockan: 22:47:00
Fixade en burk inlagd gurka ikväll.
 
2 msk ättikssprit
2 msk strösocker
1 dl vatten
1  krm vitpeppar
1 krm salt
Rikligt med hackad persilja
1/2 - 1 färsk gurka
 
Blanda allt utom gurkan till lag i en skål och rör tills sockret löst sig.
Hyvla gurkan i tunna skivor med osthyvel direkt ner i lagen och rör om.
 
Klar att ätas!
 
Mums till köttbullar och kantarellsås....
 

Vagn i papp

Publicerat: 2013-10-07
Klockan: 22:31:00
Ikväll gjorde jag det sista på vagnen ...
... och den är nu klar för leverans...

Kotletter i gräddig sås

Publicerat: 2013-10-06
Klockan: 22:28:00
Efter många om och men så blev det middag idag också.
Det började inte så bra, när jag högg in på köttbiten och skurit första skivan så såg jag att här stod inte allt rätt till.
Attan det var fläskkarré och inte fläskkotlett!!!!
 
Efter en tur ner till affären så var det bara att slänga in karrén i frysen och börja om igen.
 
1 kg benfri fläskkotlett
Smör
Vitlökspeppar
1 stor vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
2-3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 pkt bacon
1 tomat
2 msk bladpersilja
 
 
Skär köttet i skivor, krydda och bryn på dem till fin färg, slå över lite vatten, får sedan puttra en stund till de blir möra och fina, låt det hela sedan vila.
Knaperstek bacon och låt rinna av.
Ta stekskyn och tillsätt den pressade vitlöken.
Red med maizena blandat med lite av grädden. Häll sedan i resterande grädde och creme fraiche.
 
Lägg köttet i en form och häll över såsen och sist tomatbitar och bacon.
Lite persilja på toppen.
 
Cheddarostgratinerade blomkål och broccoli serverade till...
... och det blev en god söndagsmiddag till slut!
 
 Slut på en solig dag ute med lite trädgårdspyssel och även slut på hela härliga helgen ♥
 

Sol i kruka och vas

Publicerat: 2013-10-06
Klockan: 09:01:00
Tyvärr så såg det inte så ljust ut för mina solrosor på rad ute efter uthusväggen.
Stora fina knoppar som nu kämpat många gånger mot kylan och frosten om nätterna.
 
Istället för att de skulle få sitt slut på komposthögen utan att få visa sina fina blommor så bar jag in några av dem..
 
 
...och det tog bara någon dag innan de slog ut, inte så stora men kanske en ny art, Lisas Miniros!
 
Det är nog inte så många som har en liten trädgård inomhus, bara gå ut i hallen och skörda en bukett blommor så här på morgonkvisten ...
Nu har de resterande femton också kommit in så det blir nån bukett till här framöver.
 
Dagen ser ut att bli strålande och det blir nog en härlig dag utomhus idag!
 
 

Popcakes av kanelkaka

Publicerat: 2013-10-05
Klockan: 22:49:00
Tog halva kanelkakan som jag bakade igår, blandade smulorna med philadelphia och gjorde popcakes som jag sedan doppade i olika kulörer av choklad....
.....nu är det bara kaffegästerna som fattas!
 
Paketerade dem i cellofan för en lättare förvaring...
Jag har fått nya katalogen från Knittingroom.se .....
.. gissa om jag blir sugen på att sticka nu?
Finns jätteroliga och fina garner så det går nog iväg en order snart härifrån Åsgårdsvägen.
 

Matthew Williamson

Publicerat: 2013-10-04
Klockan: 22:36:00
Surprise!
Kunde inte motstå.....
...inte min storlek tyvärr men passar kanske någon annan?
 

Kanelbullens dag!

Publicerat: 2013-10-04
Klockan: 22:22:00
Ratade bullen och bakade en kaka istället.
 
Kanelkaka

2½ dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 g smält smör
2½ dl socker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
 
Fyllning
6 msk socker
1 msk kanel
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm. 
Smält smöret och låt svalna.
Blanda gräddfil med bokarbonat i en skål. 
Vispa ägg och socker i en annan bunke (den största).
Blanda ihop de torra ingredienserna i en tredje.
Häll gräddfilsblandningen i äggsmeten, blanda om.
Tillsätt sedan de torra ingredienserna växelvis med det smälta och avsvalnade smöret och se till att allt blandar sig.
Varva smet och fyllning i formen.
Avsluta med extra socker och kanel för en krispig yta.
 
Grädda på nedersta falsen ca 60 minuter.
♥♥
 
Var kommer alla små troll ifrån?
 
 
Ha en skön helg på er alla!

Köttfärs i kål

Publicerat: 2013-10-03
Klockan: 23:00:11
Gjorde idag en "gryta" med köttfärs, vitkål, lök och grillad paprika.
Stekte på köttfärsen samtidigt som jag i annan panna stekte vitkål och lök.
Blandade sedan ihop allt och hade i en burk grillade tomater (lagen också med oljan o kryddor).
Hällde sedan i lite vatten, buljong, ketchup, vitlöksklyftor och lite soja.
Kryddade med salt, vitpeppar och hela grönpepparkorn.
 
Serverades med ris.
Inte sååå tokigt!

Två år av saknad

Publicerat: 2013-10-03
Klockan: 22:53:05
Idag gjorde jag ett hjärta av mossa och kärleksört till pappa, tiden räckte inte riktigt till ....
...så det blev inte som jag tänkt, men det är ju tanken som räknas.
♥♥
 

När mörket faller

Publicerat: 2013-10-02
Klockan: 23:08:00
Ja, nu när det inte blir så mycket utomhusvistelse längre om kvällarna kommer ju lusten att pyssla och dona lite med annat.
 
Har fått en beställning på en liten barnvagn i papper.
Ni kanske minns mina små vagnar sedan tidigare, man kan ha dem istället för ett grattiskort till dop, födelsekort etc...
Så ikväll har jag plockat fram diverse papper, pärlor, blommor......
... så nu är det bara att sätta igång och mäta, klippa och klistra.
Kul!
 

Löv på servett

Publicerat: 2013-10-01
Klockan: 22:46:00
Ett paket servetter köpte jag idag till någon av höstens dukningar....
.... och några små jättesöta klädnypor med svampar på, från Tinzimara.
 
Ett tips, om man vill piffa till det lite extra, så vik ihop en pappersservett med en linneservett...
Ha det bra, kram!


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0