Två av helgens recept
Publicerat: 2015-12-06
Klockan: 22:27:04
Klockan: 22:27:04
Bakade en saffranskaka i helgen.
♥
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
♥
1 msk ljus rom
Smör och kokosflingor till formen
♥
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smör, blanda det och eventuellt rom i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smörj och bröa sockerkaksformen med kokosflingor.
Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
♥
♥
Har också gjort rullader av lövbiff i helgen, jättegoda!
8-10 skivor lövbiff
1 röd lök
1 dl riven pepparrot
1 pkt bacon
1 msk dijonsenap
Vatten
♥
Sås:
1/2 liter köttbuljong
1 tsk dijonsenap
1/2 dl grädde
Salt o peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
♥
Skala och riv pepparroten.
Finhacka löken och skär bacon i mindre bitar.
Blanda ihop fyllningen med dijonsenap.
Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop.
Fäst med tandpetare.
Fäst med tandpetare.
♥
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek rulladerna tills de får en fin färg.
Slå på vatten och låt dom brässera ca 1 timme.
Brässera på medelvärme, utan lock och fyll på med mer vatten, vartefter det kokar bort.
Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna.
Såsen:
Tillsätt löttbuljong, dijonsenap och grädden till skyn och låt koka upp.
Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.
♥
Kommentarer
Trackback