Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping
Publicerat: 2014-02-12
Klockan: 22:22:00
Klockan: 22:22:00
♥
Idag skulle det bli fisk till middag, hade ett paket torsk i frysen.
Googlade, recept torsk, och hittade detta. Rostade mandlar, basilika och andra roliga ingredienser som jag annars aldrig kommit på själv att använda.
♥
500 gram torskfilé
2 msk olivolja
1 st zucchini
1 st stor lök
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater, salt och peppar
1 kruka basilika
100 gram fetaost
1 dl rostade mandlar
♥
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade torsken ovanpå.
Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken.
Stek löken i 5 minuter. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.
Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar.
Redo att sättas in i ugnen....
.. och gratineras i 30 minuter i nedre delen av ugnen.
♥
Servera med bulgur, dinkel eller quinoa.
Kan rekommendera detta recept för det var supergott!
Vi åt pressad potatis till ...
.. och det var inte alls fel, det heller!
♥
Kramisar på er
Kommentarer
Trackback