Tjurruset

Publicerat: 2017-09-30
Klockan: 18:16:55
Idag tog två av mina tjejer sig an tjurruset ...
.. ni kom, tog er igenom träsk o mark...
...och tog er i mål!
 
Duktigt tjejer, jag är en stolt mor & svärmor just nu!

Gör höst ute...

Publicerat: 2017-09-30
Klockan: 18:09:52
Skönt att ha det gjort, plockat undan sommaren i trädgården ....
 
.... för det finns väl ingen återvändo nu, eller?
 
Pelargonerna får gå till vila.....
....ses till sommaren igen!

Astrar

Publicerat: 2017-09-28
Klockan: 23:00:00
Tänk att en enkel liten bukett blommor kan vara så vacker...
 Fina lilla aster....
 
 
...Astrar är ett gott tecken på att hösten är kommen!
 

Höstmacka

Publicerat: 2017-09-27
Klockan: 22:43:00
Vi buzzar Pågens surdegsbröd här hemma nu.
 
Ikväll blir det en rostad med smörstekta kantareller, philadelphiaost & gräslök ...
 
....den satt verkligen fint efter långprommisen!
 
 
Supergott bröd, det kommer vi att testa flera gånger.
 
 
 

Fläskfilé med ost- & champinjontopping

Publicerat: 2017-09-26
Klockan: 22:32:00
Middag ikväll med alla nära & kära!
 
File med en krämig potatisgratäng....

...en röra av hackade champinjoner, vitlök och philadelphiaost på toppen, så gott!
 
Tårtan var supergod men mäktig...
 
...så hela kokosbollen fick vi inte i oss, men nästan!

Skumbollskladdkakstårta

Publicerat: 2017-09-25
Klockan: 23:01:00
Såg detta spännande recept på en annorlunda tårta.
 
Varför inte? 
Måste ju bara testa!
 
Kladdkaka toppad med en massa skum...
...med andra ord en gigantisk kokosboll!
 
 
 

Fläskytterfilé med fänkål blev söndagens middag

Publicerat: 2017-09-25
Klockan: 22:15:00

·         800 g fläskytterfilé

·         1 tsk salt

·         1 krm svartpeppar

·         2 msk smör

·         4 vitlöksklyftor

·         1 zucchini ca 300 g

·         1 fänkål ca 250 g

·         250 g körsbärstomater

·         1 dl svarta oliver

·         2 msk hackad färsk rosmarin

·         3 dl vispgrädde

·         2 msk balsamvinäger

·         3 msk kalvfond

·         6 skivor prosciutto

 

 
Sätt ugnen på 200°.

Dela köttet i bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.

Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna.

Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Vi serverar ris till detta men är säkert gott med riven potatis också!

 
 

Pumpor

Publicerat: 2017-09-20
Klockan: 22:01:00
Semesterdag med barnbarnsmys och skörd av våra pumpor...
 
 
 
 
Härligt med en ledig dag så här mitt i veckan!
 
Pannkakor till eftermiddagen, jovisst kan vi äta pannkakor en onsdag...
....gick hur bra som helst!!

Paj med polkabeta

Publicerat: 2017-09-20
Klockan: 21:49:00
Äntligen blev denna färggranna paj gjord!
 
Handlade hem ingredienserna för ett par veckor sedan men det har alltid kommit annat i vägen, men nu så...
 
Förgräddar pajskalet, låter kallna.
Rör ihop 300 g philadelphiaost och en hyvlad parmesanost.
 
Skalar grönsakerna och skär dem tunt, squash, morötter, polka- och gulbetor.
 
Brer ut osten i pajskalet.
 
Varvar alla grönsaker, inifrån o ut...
 
Penslar med olivolja, salt och peppar.
Gräddar i ugn, 175 grader ca 25 minuter.
 
 
Så god med en klick aioli!
 
 
 
 

Torskrygg med bacon & kantareller

Publicerat: 2017-09-20
Klockan: 08:25:00
En firre till tisdagsmiddag.
 
Ingredienser:
Smör
4 bitar torskrygg
Salt & peppar
Klippt dill
1 charlottenlök
1 pkt knaperstekt bacon
 
Serveras med dillmos:
Mjölig potatis
Varm grädde
smör salt & vitpeppar
1/2 kruka färsk dill
 
Kokar potatisen mjuk och häller av vattnet.
Tillsätter den varma grädden och smöret.
Stöt med en potatiskross, smaka av med salt & peppar + dillen.
 
Knaperstek bacon, stek tunt skivad charlottenlök och kantareller i omgångar.
Stek den tinade torsken i rikligt med smör, öser fisken med smöret under stekningen.
 
Fördela bacon, lök och svamp över fisken och servera med det goda dillmoset!
Smakade gott efter en mil på fossingarna i regnvädret!
 

Äppelpaj med rosor

Publicerat: 2017-09-17
Klockan: 22:39:00
Gräddade en knäckig äppelpaj och dekorerade den med äppelrosor.
 
Ingredienser
 
150 gram smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 gram äpplen
 
Vaniljsås och vaniljglass till servering
Ugn 200 grader
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
 
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en smord pajform.
 
Fördela smeten över.
Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
 
Värt att kolla lite på pajen mot slutet, denna fick nog gå lite för länge men god blev den!
 
 
Äppelrosor, enkla att göra.
Delar äpplen på mitten och skär i tunna skivor.
 
Lägger dem i en bunke och häller på vatten så att det täcker skivorna.
In i micron i ca 4 minuter, tills de blir mjuka.
 
Lägger fyra skivor på rad ....
... och rullar sedan ihop dem till en ros och trycker ned dem i smeten.
 
 
 
 

Boeuf bourgignon

Publicerat: 2017-09-17
Klockan: 17:50:05
Ett långkok så här på söndagsförmiddagen, Boeuf bourgignon.
Högrev, rimmat fläsk, rött vin, morötter och lök får puttra på i tre timmar.
 
En riktig god värmande höstgryta ...
Alla tre troll har varit här idag .....
... och det var verkligen full rulle ....
 
Var det bara tre troll? Det såg ut som om det minst varit tio troll här när de åkt hem!
Phuu ....

Bordsdekoration

Publicerat: 2017-09-17
Klockan: 17:42:00
Plockade in lite utifrån trädgården och gjorde fint på bordet.
Offrade en liten pumpa också, den hinner iallafall inte bli vuxen ...

Grilltajm

Publicerat: 2017-09-17
Klockan: 17:38:20
Hela gänget samlat för en lördagskväll med grill & skoj.
Nyskördad solros, det slår ut nån blomma då o då!
 

Höstlöv

Publicerat: 2017-09-14
Klockan: 22:32:00
Usch, vilket ruskväder vi fick ikväll då!
 
Väntade, väntade och väntade på att regnet skulle avta, ville ut på min joggingtur.
När det äntligen gjorde det så var det kolmörkt ute, fick bli en powerwalk på regnvåta vägar.
 
Löven börjar bli vackra nu...
 
De två sista kilometrarna hem fick bli i ösregn, blixt och dunder!
 
Skönt att komma inomhus, tända lite ljus...

 
Plockade med mej några löv hem...
 
 
 
Imorgon, fredag och snart helg!

Hemlingbystugan

Publicerat: 2017-09-13
Klockan: 23:18:00
Visst kan det kännas ett litet motstånd ibland innan en kommer iväg....
...ut i joggingspåret, men så himla skönt efteråt !
 
Middagen smakar ju också så mycket mer när man kommer hem....
 
.....även om den är en enkel köttfärssås med spagettini men toppad med västerbottenost och en skvätt very hot chilisås!
 
Ut och röra på sig sitter aldrig fel!
Sov Gott, natti....

Äppelkrans

Publicerat: 2017-09-10
Klockan: 23:12:00
Sköna lediga dagar....
Nagelfix ...
 
.... Edvinmys också ... 
 
 ....men också lite pyssel med höstens och trädgårdens gosaker!
  
 
 En krans av några äpplen och en kvist murgröna, sitter fint på uthusväggen. 
 
 
 
 
 Perfekt sysselsättning en regning lördagseftermiddag!
 
 Ett antal biffar har gått klar på vår grill denna helg...
 
 ...även om de nu får förtäras inomhus i värmen.
 
 Skördat den första rolrosen ....
 
Ljus får brinna lite här o var, varför inte i ett äpple ...   
 
 Skördemarknad blev det på söndagen vid hembygdsgården, härlig dag med sol och promenad!
 
 
 
 
 Fullt ös mot en ny vecka .....
 

Höstdekoration med ljus

Publicerat: 2017-09-07
Klockan: 22:58:00
Nu när mörkret faller tidigt om kvällen vill man tända nåt ljus ute också ...
...ny lykta från Tinzimara passar in fint i granriset på farstukvisten.
 
Lyser upp i höstmörkret!
 
  
Välkommen höst!

Kickoff

Publicerat: 2017-09-06
Klockan: 23:32:00
Då var vi igång igen då, nya friska tag...
....med juntan!
Garnnystan, stickor, nålar och massor av ost & tilltugg förstås.
En gick hem till sängen alldeles för mätt i magen! 
 

Glas för små safttroll

Publicerat: 2017-09-05
Klockan: 22:46:00
Hittade dessa söta glas på Tant Bergh ....
...perfekta när mina törstiga troll kommer på besök.
 
Nu ska de gamla med söndertuggade sugrör kastas!

Höstblomma

Publicerat: 2017-09-04
Klockan: 20:52:00
Frisk cykeltur i morse, blåsigt men medvind hade jag iallafall, alltid något.
Nu känns det verkligen att hösten är här!
Efter en löparrunda ikväll blir det uppförsbacke några gånger, men usch va det var kyligt ikväll ....
Fin utsikt när en väl är uppe, efter att ha halkat tillbaka några decimeter på en mördarsnigel, blää va äcklig och hal denna va!
Inte riskfritt att vara ute och röra på sig heller..
 
Hittade fynd idag också, jättefina rönnbär vid parkeringen och ett snyggt bollkryss i affären på hemvägen ..
 
Hösten, med alla dessa fina färger ...
...är inte så tokig ändå!
 

Höstdekoration

Publicerat: 2017-09-03
Klockan: 22:36:00
På tur, aldrig sur!
 
En lång promenad över stock & sten...
Så klart förbi en hel del roliga & tjusiga svampisar!
Väl uppe på Hilleklack så är det lunchstopp...
Kolbullar & korv....
♥ 
Visst, skitnöjd.....
massor av mossa, ljung, lingonris, granris och några av de roliga svamparna.
Blev till ett riktigt höstbord ute på farstukvisten !

I målartagen igen ..

Publicerat: 2017-09-03
Klockan: 22:26:00
Ja, nu åkte burken o penseln fram igen, nu ska stockarna få sig en makeover ...
På de här stockarna har många koppar kaffe, glas bubbel, glassar förtärts under dessa trettiotals år!
 
Nu håller den i många år till, vår långa trädgårdsbänk!

Dubbelmarinerad fläskfilé

Publicerat: 2017-09-03
Klockan: 22:17:00
En filé och två marinader.
Först innan stekning med hackad rosmarin, vitlök, och en chilifrukt.
Bryner filén runt om....
Gnider sedan in hackade provenciala örter, charlottenlök, salt & peppar och balsamico & olivolja...
In i kylen till kvällens middag...
 
Selleri, potatis o morötter i ugn....
 
Filen får gå klar i ugnen, 72 grader innertemperatur.
Blev en lyckad o god middag.
Hoppas alla haft en skön helg, det har jag iallafall haft!
 
Härligt väder!
 Sä härligt att fortfarande kunna torka tvätten ute, doftar ju så ljuvligt av den!


Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0