Klassisk Tiramisu
Publicerat: 2014-01-26
Klockan: 22:23:00
Klockan: 22:23:00
♥
Tänk om man varje morgon blev väckt av en sådan här sötnos....
♥
Idag har jag äntligen kommit mej för att göra tiramisu, bara ätit det på restaurang tidigare.
♥
4 äggulor
4 msk socker
1 äggvita
500 gram mascapone (italiensk färskost)
skal av en citron
10 savoyardikex
1 ½ dl starkt kaffe
4 cl konjak
kakao till garnering
♥
♥
Vispa äggulor och socker pösigt (spara 1 äggvita och vispa den för sig)
Blanda i mascapone och vispa på låg hastighet, lite i taget och vänd sedan i äggvitan.
Rör i citronskal.
Lägg Savoyardikex i botten på en form .
Blanda starkt kaffe med konjak och doppa hastigt kexen i detta, de suger åt sig fort och de får inte för blöta.
Bred på hälften av mascaponeblandningen. Lägg på ett varv till av kex som doppats i kaffe- och konjaksblandningen, och sist resten av mascaponeblandningen.
Låt stå minst 5 timmar i kylskåp, gärna över natten.
Sikta över kakao före servering.
En god efterrätt!
♥
Kommentarer
Trackback