Klassisk Tiramisu

Publicerat: 2014-01-26
Klockan: 22:23:00
Tänk om man varje morgon blev väckt av en sådan här sötnos....
Idag har jag äntligen kommit mej för att göra tiramisu, bara ätit det på restaurang tidigare.
4 äggulor
4 msk socker
1 äggvita
500 gram mascapone (italiensk färskost)
skal av en citron
10 savoyardikex
1 ½ dl starkt kaffe
4 cl konjak
kakao till garnering
Vispa äggulor och socker pösigt (spara 1 äggvita och vispa den för sig)
Blanda i mascapone och vispa på låg hastighet, lite i taget och vänd sedan i äggvitan.
Rör i citronskal.
Lägg Savoyardikex i botten på en form .
Blanda starkt kaffe med konjak och doppa hastigt kexen i detta, de suger åt sig fort och de får inte för blöta.
Bred på hälften av mascaponeblandningen. Lägg på ett varv till av kex som doppats i kaffe- och konjaksblandningen, och sist resten av mascaponeblandningen.
Låt stå minst 5 timmar i kylskåp, gärna över natten.
Sikta över kakao före servering.
 
En god efterrätt!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0