Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping

Publicerat: 2014-02-12
Klockan: 22:22:00
Idag skulle det bli fisk till middag, hade ett paket torsk i frysen.
Googlade, recept torsk, och hittade detta.  Rostade mandlar, basilika och andra roliga ingredienser som jag annars aldrig kommit på själv att använda.
 
500 gram torskfilé
2 msk olivolja
1 st zucchini
1 st stor lök
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater, salt och peppar
1 kruka basilika
100 gram fetaost
1 dl rostade mandlar
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade torsken ovanpå.
Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken.
Stek löken i 5 minuter. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.
Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar.
 
Redo att sättas in i ugnen....
.. och gratineras i 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Servera med bulgur, dinkel eller quinoa.
 
Kan rekommendera detta recept för det var supergott!
 
Vi åt pressad potatis till ...
.. och det var inte alls fel, det heller!
Kramisar på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0