Lördag och marknad

Publicerat: 2012-09-29
Klockan: 23:04:00
Stannade till i stan idag på hemvägen och gick ett varv på marknaden.
 
Köpte lite saft, ostkaka, honung och nåt kål, kommer inte ihåg namnet på den men det var nån blandning av blomkål och broccoli.
En liten rolig skapelse......
 
Kanske puttar i den i grytan imorgon.
 
 
Kvällens middag blev kyckling satay med jordnötssås. Fick användning av mina nya dukar och tabletter.
Så varmt och mysig med lite murriga färger nu..
 
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 msk färskriven ingefära
1 tsk gurkmeja
½ tsk mald koriander
1 tsk rårörssocker
3 msk olja
16 träspett
 
Jordnötssås:
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 krm mald koriander
3/4 tsk sambal oelek
1 tsk rårörssocker
4 dl vatten
2 dl salta jordnötter
2 msk ketjap manis
1 lime
salt
 
Servering:
Ris
Sallad
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º
Skär kycklingfilén i 1x1 cm tärningar. Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en plastpåse, lägg i kycklingtärningarna och blanda väl.
Låt det marinera i ca 3 timmar. Trä upp kycklingstärningarna på spetten.
 
Jordnötssås:
Skala, riv och fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefära och koriander, fräs med i ca 30 sekunder. TIllsätt sambal, socker och vatten, koka sakta i ca 10 minuter. Tillsätt jordnötterna och ketjap manis koka upp och mixa såsen.
Smaksätt med en pressad limejuice och salt.
Stek eller grilla spetten ca 4 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in i ugnen på 10 minuter.
 
Servera kycklingen med ris, sås och sallad!
 
Smakade väldans bra med lite het mat i detta grårusk...
 
Ha en bra kväll, alla!
Kraam
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0