Äppelchutney
Publicerat: 2018-08-21
Klockan: 22:06:00
Klockan: 22:06:00
Ja, nåt måste en ju hitta på när trädgården dignar av äpplen!
Kokar äppelchutney ikväll, kommer att bli så god till en stek med gräddsås.
Äppelchutney med chili, kanel, vitlök och ingefära.
1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
2 kanelstänger
1 tsk riven färsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl rårörsocker
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Skala och finhacka vitlöken.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Blanda äppelbitar, lök, vitlök, chili, kanelstänger, ingefära och vinäger i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
Rör ner sockret. Fortsätt sjuda ca 40 minuter utan lock.
Rör då och då.
Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar.
Låt svalna och förvara i kylskåp.
Chutneyn är som godast efter ca en månad.
Recept från ICA.
Kommentarer
Trackback