Fläskytterfilé med fänkål blev söndagens middag
Klockan: 22:15:00
· 800 g fläskytterfilé
· 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 2 msk smör
· 4 vitlöksklyftor
· 1 zucchini ca 300 g
· 1 fänkål ca 250 g
· 250 g körsbärstomater
· 1 dl svarta oliver
· 2 msk hackad färsk rosmarin
· 3 dl vispgrädde
· 2 msk balsamvinäger
· 3 msk kalvfond
· 6 skivor prosciutto
Dela köttet i bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.
Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna.
Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.
Vi serverar ris till detta men är säkert gott med riven potatis också!
Låter verkligen fantastiskt gott :D
Kram!
Gud vad gott det lät!