Äppelpaj med rosor

Publicerat: 2017-09-17
Klockan: 22:39:00
Gräddade en knäckig äppelpaj och dekorerade den med äppelrosor.
 
Ingredienser
 
150 gram smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 gram äpplen
 
Vaniljsås och vaniljglass till servering
Ugn 200 grader
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
 
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en smord pajform.
 
Fördela smeten över.
Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
 
Värt att kolla lite på pajen mot slutet, denna fick nog gå lite för länge men god blev den!
 
 
Äppelrosor, enkla att göra.
Delar äpplen på mitten och skär i tunna skivor.
 
Lägger dem i en bunke och häller på vatten så att det täcker skivorna.
In i micron i ca 4 minuter, tills de blir mjuka.
 
Lägger fyra skivor på rad ....
... och rullar sedan ihop dem till en ros och trycker ned dem i smeten.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0