Marinerade spjäll
Publicerat: 2017-11-25
Klockan: 23:50:00
Klockan: 23:50:00
Den tänkta skogsutflykten skippades idag, visst, solen kom men bara för en kort stund.
Mysigare att umgås med barn & barnbarn, granriset, mossan och lingonriset får bärgas en annan dag!
Glasstime...
Marinerade revbensspjäll
Förkokar ett par kilo spjäll, ca en timme.
Gör en marinad, häller det över spjällen, får stå så från morgonen till kvällningen.
Marinad:
Rapsolja
Hoisinsås
Honung
Sambal Oelek
Soja
Sweet chili
Pressad vitlök
Salt & peppar
In i ugnen, 125 grader, ca 1 timme.
Så gott till en krämig ostig potatisgratäng!
Dessa goda, söta, smarriga och kryddstarka spjäll blir en självklar rätt på julbordet här hemma!
Hoppas ni också haft en fin dag!
Kommentarer
Trackback