Tårtbottnar

Publicerat: 2016-06-22
Klockan: 22:00:00
Bottnarna till tårtan är bakade och nu infrysta för att tas fram till midsommar.
Ca 15 bitar
 
250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 stora ägg
7 1/2 dl vetemjöl (450 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 n1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk vallmofrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarm mjölk
 
175 grader.
Smörj o bröa tre formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ihop smör och socker hastigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och vallmofrön i en bunke.
Rör ner mjölblandningen, citronskal och mjölk i vispet.
 
Vispa ihop på låg hastighet till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna.
Grädda en åt gången mitt i ugnen ca 30 minuter (eller alla tre på varmluft, 150 grader)
Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
Låt svalna helt!
Då var det gjort och nu är det bara att fylla och garnera dem kvällen innan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0